2017-07-13 - Valparna 3 veckor idag

Tiden går alldeles för snabbt!

Idag blir valparna tre veckor gamla och igår var det premiär att prova på första maten (Royal Canin Junior - uppblött).
Valparna åt med stor aptit 😇.
Igår fick dom ett mål "riktig mat", likaså idag. Så kommer jag köra nu under helgen för att i början på nästa vecka utöka till två mål/dag.
Mamma Celine har gott om mjölk så det är ingen panik men samtidigt är det ju bra att dom börjar vänja sina små magar försiktigt och i god tid.
Häromdagen fick dom även sin första avmasknings-kur och klorna är oxå klippta - nu för tredje gången.
Dom har oxå fått börja träna små korta bil-turer tillsammans med mamma Celine och det har inte varit några som helst bekymmer. Väldigt bra för dom små att vänjas in tidigt så blir bilåkning sällan några bekymmer i deras fortsatta liv.
Alla valpar har funnit sina nya hem redan nu och en tik blir ju kvar i min ägo, dock ej bestämt vilken av dom tre tikarna än då jag vill se dom i stående på bord för att göra en  slutlig bedömning av exteriören.
Härliga underbara hem är det som valparna kommer flytta till och utspritt från Skellefteå i norr till Helsingborg i söder.
Härliga människor och jag känner mig väldigt tillfreds med dessa nya hem.
Jag har fått så många förfrågningar, några har gallrats bort direkt då jag inte alls känt mig bekväm med vad dom kunnat erbjuda, några har haft superfina hem men valparna har inte "räckt till" till alla men tre stycken av dessa har nu satt upp sig på intresse-listan till Kerstin's planerade kull i höst 👍!
Här kommer lite foton från senaste dagarna 🤗:

Som ni ser har ju valparna även fått börja vara utomhus sista dagarna. Har byggt upp en liten hage och satt upp ett flyttbart parasoll som skydd mot solens starka strålar. Det har ju varit och är ett underbart väder så det är helt underbart att låta dom vara ute och samtidigt blir det så helt perfekt som tillvänjning med dom andra

vuxna hundarna som bekantar sig med valparna genom kompostgallren ❤️.


Igår hade vi besök av "farfar" Nils-Olof som äger pappa Julius och det var verkligen kul att han äntligen fick se dom små "live" 😊!

Celine och Julius fick hälsa på varandra genom staketet och verkade gilla att ses igen ❤️.


Sen nu ikväll kom min dotter Sofie upp på en spontan-påhälsning med mina underbara två barnbarn Amanda och Felicia så det blev lite valpmys förstås ❤️. Töserna är så otroligt duktiga och försiktiga med dom små valparna och det lyser i ögonen av ren och skär lycka att "gosa valp" 😍.
Se själva:

Igår var min goa barndomsvän hem hit efter att vi varit i stallet där hon har sina hästar på förmiddagen. Anledningen till att jag var med henne i stallet var för att stötta henne och krama henne och bara finnas där då en av hennes hästar skulle få somna in 😥...

Det blev en jobbig stund men kändes fint att kunna vara vid hennes sida när det var dags... Vi grät tillsammans, höll om varandra och jag tröstade så gott jag kunde. 
För att skingra tankarna lite så åkte vi hem till mig efteråt och lite valpmys var nog rätt skönt för min fina vän just då ❤️.

Celine är väldigt väldigt rädd om sina valpar och är rätt "vaktig" mot främmande människor som kommer nära hennes små (fullt naturligt även om jag själv inte tidigare haft någon tik som fått valpar som varit sån) men närmsta familjen, mina goda vänner, släkten och barnbarnen är inga som helst konstigheter för dom litar hon fullständigt på ❤️.Avslutar dagens långa blogginlägg med en av trädgårdens underbara rosor.

Den är inte bara vacker utan doftar helt underbart 🤗!

På återhörande 👍


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback