2016-08-27 - Hinner inte blogga 😇

Här är det full rulle mest hela tiden och jag känner att jag inte riktigt hinner med att blogga - sorry för detta mina blogg-läsare men här kommer i alla fall äntligen en update 👍!
Fullt upp att sy täcken är ett utav skälen... Oljerockarna har verkligen blivit en stor succé och jag har sedan länge tappat räkningen på hur många jag sytt upp senaste tiden 😇.
Några bilder på täcken som flyttat hemifrån (med detaljer) kommer här.
En IG "Jum Jum" vars matte är mer än nöjd:

Mellanpudel - lika stolt över sitt täcke 😇:


Tre oljerockar till samma ägare som var mer än nöjd 😇:

Dagens sömnad till en och samma beställare, fyra oljerockar (utan fickor på sidorna, allt efter beställarens önskemål). Uppsydda idag 😇:


Närbild på kragarnas ulltyg samt färgerna oljerockstygerna har. 
Detta är olivgrönt oljerockstyg:

Detta är senapsgult oljerockstyg:


Detta är marinblått oljerockstyg:


Detta är rödbrunt oljerockstyg:

Vill ni beställa/skicka förfrågningar så skicka mail till:
mibisanskennel@gmail.com

Men självklart har jag hunnit med härliga stunder med min älskade Whippet-liga också 👍!
Här kommer ett gäng foton från senaste tiden så håll tillgodo folks 😊.
Mitt gäng ❤️:

Lillebror ❤️
Avslutningsvis några trädgårdsbilder på vackra sensommar-blomster:
Ha en fortsatt fin lördagskväll mina vänner och tack för titten in 😊!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2016-08-13 - Mibisan's Miss My Fair Lady BIG-3 idag :)

Idag har jag varit iväg till SKK:s internationella utställning i Askersund. Hade inte anmält någon av mina egna, men tre andra "Mibisanare" fanns på plats och jag skulle själv hjälpa Linda med att visa Mattis (Mibisan's I'm Mr Soulmate) i Unghundsklassen för hanar då hon även äger kullbrodern Sixten (Mibisan's I'm Mr Popcorn) och dom går ju då således i samma klass.
Killarna fick släta EXCELLENT med ändå relativt fina kritiker, men domaren (Göran Bodegård) tyckte att båda två behövde "mogna lite mer" (so be it....).
Glädjer mig enormt mycket hur Mattis "vuxit" sedan han flyttade hem till Linda. Han visade ingen rädsla alls för domaren och Linda har jobbat oerhört fint med honom. Mattis och Sixten är ju med Linda till hennes företag (Fotofabriken i Norrköping) varje dag så nu träffar ha så det har nog bidragit mycket till att han blivit så trygg i sig själv. TACK LINDA för det fina hem du även gav till Mattis då det inte fungerade för honom med löptikar här hemma <3.
 
Över då till Lady (Mibisan's Miss My Fair Lady) som också var anmäld. Man kan lugnt säga att matte Victoria och Lady gjorde ett alldeles strålande jobb idag! Lady vann först Öppenklassen för tikar med CK.
I Bästa Tik-klassen slog hon till med att vina coh blev då BT med både CERT och CACIB :)!
Ställdes då mot Bästa Hane-1:an CH Burnt Sienna Sandstorm Quarry och gick segrande ur den striden och blev där med BIR! Således vidare till Gruppfinalen som startade först kl 15.00.
Fick ringa hem till min mor som var ensam hundvakt här hemma och höra om det var ok att hennes dag här blev lite längre för självklart vill man inte missa när ens avkomma ska delta i Grupp-finalen!
Det gick bra för mammas del så det blev typ 3 timmars väntan innan finalen för Grupp 10 gick av stapeln, men väntan blev minsann rätt angenäm då Lady med matte Victoria - i mycket tuff konkurrens - knep BIG-3-placeringen :).
STORT STORT GRATTIS IGEN Victoria och Lady och det var verkligen en ren fröjd att få se henne inne i stora ringen då Victoria visade henne så fint!
 
Nu har Lady fått ihop till 2 CERT och ett till så blir hon Champion :)!
 
Här några bilder från dagen och vi börjar väl med Lady och Victoria och BIG-3 bilderna först:
 
 
 Här bilder från tikarnas öppenklass som Lady alltså vann.
(Domare Göran Bodegård)
 
Line up i Öppenklassen.
 
 
 
Över till Bästa Tik-klassen och domaren har bestämt sig.
Lady vinner och blir således BT-1.a med CERT och CACIB. Ett CERT till så blir hon Champion!
BT-2 - Adagio Orchard Plum (jkl) - R-CERT
BT-3 - Starry's Instand Love (jkl)
BT-4 - Fannaur Aleksandra Kollontaj (ökl) - R-CACIB 
 
CERT och CACIB-rosetter :)
 
 
Så var det dags för domaren att utse BIR resp BIM och Lady gick segrande ur den striden och blev alltså BIR emot Champion-hanen Burnt Sienna Sandstorm Quarry som således blev BIM.
Lady vidare till Grupp-finalen som började kl 15.00.
 
Från BIG-finalen i stora ringen:
 
Än en gång STORT GRATTIS Lady och matte Victoria från en stolt uppfödare :).
 
Jag vet att Victoria så gärna vill ha ett oljerockstäcke så jag tänkte mig som så att när Lady tar sitt sista CERT och blir Champion så kommer hon få det som present av mig, för i så fall blir Lady den första "Mibisanaren" att bli Champion och det ska väl premieras tänker jag :).
Är ju inte så många Mibisanar-ägare som är "aktiva" inom utställning så när det då kommer så här fina resultat så blir man som uppfödare väldigt glad! 
Finns flera Mibisanare som har "potentialen" att gå riktigt fint i ringarna, men som sagt - det gäller också att valpköparna har det rätta intresset - och det har heller inte varit ett "krav" från min sida när jag sålt valpar utan ett gott kärleksfullt hem är ändå det viktigaste.
Men det fråntar ju inte att man som uppfödare ändå blir väldigt glad över det engagemang som Victoria har visat och Lady har ju verkligen gått från klarhet till klarhet <3.
 
Allt för idag och lycka till imorgon Vidtoria med din fina Rhoedesian "Memma" :).


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2016-08-06 - Sömnad och kräftkok!

Den här veckan har bl a gått åt till att sy ett helt gäng oljerockar så tur att vädret varit lite sisådär... Perfekt sy-väder kan man säga 😊. Snart börjar det sina på oljerockstyg här hemma men efterfrågan är stor så jag ska beställa hem en ny laddning med oljerocks-tyg (Barbour-tyg) i morgon!
Väldigt kul att alla är så nöjda med mina oljerocks-kreationer och det är nu än fler raser än Whippet som kommit till 👍!
Här förmiddagens kreation:


Idag har jag bl a roat mig med att koka sex kilo finfina Vätternkräftor!
Vätterns svarta guld som blir till rött extra prima efter koket 😇!
Rätt slabbigt göra men denna delikatess är ju värt allt jobb 😀:

Ilskna rackare 😅. Den här finingen smet och kravlade på diskbänken...

Jag vägrar (vågar inte) ta i dom så en rejäl tång gör jobbet 👍:Blir nog en omgång till och tusen tack Leffe och Pangen för gott fiske 👍😇👍!

I onsdags åkte jag och min far in till Skänninge Marken och jag fyndade dessa två vackra fjärilar som nu pryder min husfasad:


I morgon ska sys ett täcke till och sen blir det till att klippa gräset. På måndag börjar en ny arbetsvecka, om än en kort sådan då jag har semester från och med fredagen igen!
Allt gott folks 😊.
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer