2014-06-29 - Dagens slit-göra!

Digert jobb att rensa ogräs mellan stenplattorna på altanen men nu är det efter sex timmars slit idag äntligen KLART 😊. Nu är det snyggt och prydligt!
Här bilder på "före", under arbetets gång och "efter":
Nu är det bara att ta nya tag och ge sig i kast med gräsklipparen också!.
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-27 - S💔A💔K💔N💔A💔D

Som du fattas mig - som jag saknar dig..... Älskade fina bästa vän💔

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-24 - Sthlm är inget för mig

Blir skönt att komma hem till dom fyrbenta igen i morgon kväll! Tre dagar och två nätter i Stockholm räcker mer än väl, men kursen har så här långt varit givande och bra. En kursdag till i morgon och sen blir det tåget hem igen!


Igår kväll var jag en sväng till Hötorget och intilliggande hötorgshallen...Väldans bra och fint hotell!Men hur fint hotellet än är så blir det oerhört skönt att komma hem från storstads-stressen!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-20 - Midsommaraftons-parning:)

Idag före lunch parades Dixie (SE UCH Twyborn Ann Cousine) med Lillebror (Mibisan's Mr After Eight) 💕💗💕.
Efter mycket funderingar sen jag fått återbud av den tilltänkta hanen i sista stund, valde jag att para dessa två underbara individer. Tusen tack för "pepp" Sofia Sandtröm och stort tack till er alla (ingen nämnd och därmed ingen glömd) som gett tummen upp och lyckönskningar😊.
Lillebror var en äkta gentleman och det blev en harmonisk och fin parning med en hängning på ca 25 minuter. Dixie är ju en rutinerad dam då det här (förhoppningsvis) blir hennes fjärde (och sista) kull. 
Dessa bilder tog jag idag efter parningen och håll med om att dom ser rätt stolta ut båda två☺.
Går allt nu som jag hoppas så kommer ett nytt gäng små underbara "Mibisanare" att se dagens ljus runt den 22:a augusti👍


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-17 - Tyvärr inte den hanen

Har idag fått veta att hanen jag tänkt para Dixie med nu i helgen tyvärr skadat sig i ryggen och behöver konvalescens/vila i några veckor framöver.
 
Vi får se om jag lyckas hitta någon annan lämplig hane jag tycker om med så kort varsel och på "behörigt kör -avstånd". Det är ju sista chansen (enligt mig själv) att ta en sista kull på Dixie nu på det här löpet som ju tyvärr dök upp ett par månader tidigare än väntat - vilket gjorde att tiden blev så knapp att ens hitta EN hane jag gillar.....
 
Jakten går vidare - jag vet vad jag kommer göra ikväll i alla fall!
Så håll gärna en tumme eller två att det löser sig! 
 
Får bli en favorit i repris på Lillebror. Bilden tagen tidigare i våras nere vid min härliga strandpromenad!
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-16 - Planerar smått...

Mitt i all sorg så har jag bestämt mig för att para Dixie som nu börjat löpa dryga två månader tidigare än förväntat. 
Den här gången blir hennes fästman "Milton" (Bona Divas Oriental Pearl) som ägs av Lisa Andersson i Köping. 
Det blir en spännande kombination med "Milton" som är född i Estland och som har både amerikanska, estländsla samt finska linjer bakom sig. 
Inavelsgrad blir 0 % i denna kombination.
Milton är en fantastiskt snygg hane med ett underbart temperament. Han är ca 50 cm i mkh. Milton är väldigt ljus fawn med lite vita tecken, så om allt går väl så kommer det troligtvis bli både brindle samt fawn i den planerade kullen. Milton är inte utställd senaste året pga en ryggskada han ådragit sig, men han är en mycket trevlig modell rent exteriört.
Har ett par/tre intressenter redan - trots att jag sent om sider beslöt mig för att para Dixie nu när hon började löpa - , så hör av er om ni är intresserade av en valp från denna kombination! 
EVENTUELLT söker jag en "halvfodervärd" (SKK:s köpeavtal med bibehållen avelsrätt) till en tik från den här kombinationen, men det förutsätter då en förpliktan att tiken i så fall ställs ut på regelbunden basis. 

Så här ser "Milton" ut! (copyright: Kicki Sandell). 

Och så Dixie som ser ut så här:

Vid intresse - maila mig på mibisans@telia.com. Berätta då samtidigt om er själva/familjen, er jobbstatistiken, erfarenhet av hund sen tidigare? Osv osv.... 
Jag ser gärna att ni har intresse av utställning, och gärna även något mer som t ex Lure Coursing, Whippetrace, agility, spår eller andra trevliga aktiviteter. 

Nu dags för min "skönhets-sömn" 😊. Sov gott alla och envar! 
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-15 - Tusen tack Madde ❤

Idag har jag varit iväg till Madde i Vingåker. Tikka och Aditi's urnor var färdigmålade så Madde har flyttat över deras aska från dom omålade urnorna till dom nya fina hon målat efter foton jag tagit... Den proceduren ville jag inte se så det fixade Madde själv... att se askan skulle ata helt outhärdligt för mig, det är tillräckligt tungt ändå. 
TUSEN TUSEN TACK underbara Madde för dom fantastiskt fint målade urnorna!
Det blev så fint 💕💓💕.
Nu står dom här hemma i sällskap med Gullan i stora rummet 💔.
Här ett foto på Madde med sin fina Allie i knät. Urnorna på bordet..

Nu står dom här hemma på vitrinskåpet bredvid Gullan 💔💔💔

Har fått låna några bilder av Michaela i Tjeckien. Mia (Mibisan's Miss Alba) har återigen varit på utställning med finfint resultat! V2 EXC och 2:a plac i Open Class 👍


Underbart foto på Michaela och Mia!
Tusen tack för lånet!
Foto: Bästa Hana Valentova (kennel Valentine's - Tjeckien. 


Och efter utställning kan man ha det så här helt underbart😊. Vad vore livet för en Whippet om dom inte fick "rejsa loss"? Glada lyckliga tjejer 👏👍👏👍. Mia till höger i bild och familje-kompisen Abigail till vänster i bild.
.

Avslutar med en bild på Kerstin's sköna sovstil från igår kväll. Jo - dom kan visst sova precis i vilka omöjliga ställningar som helst våra älskade Whippar 💓


Det var allt för den här gången folks! · Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-11 - Sorg hos fina valpköpare...

Livet är orättvist. Fick ikväll reda på att Ezther (Mibisan's Miss Noblesse) med sin fina familj nödgats ta farväl av deras fina goa Varghund "Åska" pga sjukdom. Så sorgligt och så väl jag känner hur familjen lider med sin smärta och saknad.... Nu är Åska på väg upp över regnbågsbron och jag kan se hur Tikka välkomnar henne och kommer ta hand om henne där uppe ovan molnen... Som kommer ha så kul tillsammans där i hundhimlen där allt bara är positivt och glatt. Det är mycket mycket jobbigare för oss som lämnas kvar med vår sorg, vår saknad.. Livet är långt ifrån rättvist😥. Vad är meningen med allt? 

Säger natti med den här bilden jag tog i soffan nyss på Kerstin och Dafne som myser tätt tillsammans. Det är tungt nu för många av oss💔...... 

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-10 - Nya blomster

Penséerna jag planerade tidig vår har börjat ge upp livsgnistan, så ikväll har jag i stället planterat lite Petunior och annat. Så här såg pedistalen i svart smide ut igår kväll med mer eller mindre rangliga och tråkiga överblommade penséer...

Nu ikväll är dessa förpassade till komposten och så här ser det ut nu...

Några fler bilder från altanen nu ikväll. Planterade ett par nya vägg-krukor - en på var sida av lilla gäststugan...
Blev rätt fint! Att jag inte kommit på den idéen tidigare?

En annan vinkel.

En annan vy:

Ännu en vy:

Lite ledsamt att mina fröer jag satte med "Blomman för dagen" inte fått mer kraft att växa. Vi får väl se om det blir nåt av dessa ynkliga skott...

Ekorren fick byta vägg!

Den stora krukan med Surfina och Blå Lobelia som står på altanbordet är fantastisk! Den har jag lyckats bra med😊

Vy av "stora" trädgården (min trädgård är ju uppdelad i tre sektioner, därav tilltalsnamnet "stora trädgården").


Avslutar med en bild på två av sex trötta Whippar som sover som stockar i soffan...


Hörs snart igen!

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-09 - Hälsningar från fina Perla

Har fått en fin fin bild från Perla's (Mibisan's Miss Spring Pearl) matte Carin. TUSEN TACK bästa Carin för att jag får låna bilden på underbara Perla 💞. Som ni förstår med tanke på hennes blå färg så är hon från min "Tulpan-kull" och således syster till min "keeper" Sara💓. 

Sen lite bilder från kvällen... Är det inte mördar-sniglar som äter upp blomstren så är det mina Whippet-ligister... Blomster-kalas typ! Goa fyrbenta älsklingar och om matte är så dum så hon planterar blommor som smakar gott så får hon typ skylla sig själv 😊.Till slut tröttnade goa halvsyskonen Lillebror och Kerstin och lade sig i skuggan för lite vila:

Ha det gott mina vänner... 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-08 - Sara-tösen...

Sara har plötsligt börjat visa så lika egenskaper som mamma Tikka hade. Eller så är det så att jag helt enkelt inte insett att hon haft så många egenskaper efter sin mamma som hon saknar så mycket. Sara har fått mycket egentid sen Tikka fick somna in och det märks att hon lyfter lite för varje dag som passerar. Sen eftermiddag idag tog jag dessa bilder på goaste tösen:
Ett par bilder även på en av Tikka's äldsta döttrar, nämligen Bella som inifrån storarummet har full span på aktiviteterna hos grannen:Bella blir 10 år senare i år... 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-07 - Tikka's nya urna....

Madde är verkligen helt otrolig! Idag efter lunch mailade jag den bild på Tikka som jag vill ska pryda hennes urna. Sena eftermiddagen fick jag den här bilden hon tagit på urnan som hon nästan är helt klar med! 
Återigen har hon lyckats fånga både uttryck och utstrålning. Blir snart dags att göra en tripp hem till Madde i Vingåker för att byta ut urnorna här hemma mot dom nya som hon målat av både Aditi och Tikka 💓💓💓.
Kommer bli så fint på hyllan här hemma...

Först det foto på Tikka som Madde målat efter: 

Här har Tikka's urna börjat ta form 💞

Här har bakgrunden kommit till också...

Jag har ju valt att ha bakgrunden blå eftersom alla mina hundar verkligen älskar bad och vatten och blå himmel..

Även Aditi's urna har fått sin blå bakgrund. Här är båda bredvid varandra. 

Idag har jag återigen haft lite egentid med Sara sim saknar sin mamma väldigt mycket. Vi delade på en mjukglass:

Lite poserande på en vackert blomsterfylld äng:På samma vackra äng tog jag några bilder på Lillebror:


Nääe matte, nu vill jag springa! Okey?

Vi körde lite vatten-bus:

Sara körde sitt eget race:

Även Kerstin var som alltid sugen på lite bad.

Nu ligger alla sex utspridda på lite olika ställen här hemma, rätt nöjda med en dag som började med regn regn regn men som efter lunch blev en strålande fin dag och nu kväll. 
Kerstin har fläkt ut sig i hela sin längd i soffan:


Ha en fortsatt trevlig lördagskväll. · Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-07 - Som av en händelse...

.... ställde sig Sara på samma plats som Tikka stod kvällen innan hon skadade sin rygg så illa så ingenting fanns att göra💔

Sara kvällen som nu passerat:

Tikka kvällen den 21:a maj - full av livslust, livsglädje och alltid med pigga vakna öron som bara väntar på att nåt kul ska hända..

Fått en bild från Madde som nu snart är klar med Aditi's nya urna.... Det är bara bakgrunden som ska målas så är den klar. Helt fantastiskt så fint hon lyckats fånga Aditi från fotot...Madde ska även måla Tikka's urna... 
Aditi och Tikka får flytta till sina nya urnor när Madde hunnit med att bli klar med båda två ❤.

Dags att natta efter en dag med mycket trädgårdsjobb som är bra terapi för själ och hjärta.
Kerstin visar hur gott det kan vara att sova efter dagens långa långa promenad med hela gänget: 

Sov gott!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-05 - 💔💔💔Tog några bilder ikväll på Dafne och Sara framför den vackert blommande rhododendron-busken... Livet går vidare men det går trögt och timmarna sniglar sig fram...

Dafne:


Sara:
I morgon är det Sverige's nationaldag. En totalt meningslös helgdag enligt mitt sätt att se det hela... Det är skillnad på våra kära grannar i Norge som verkligen FIRAR "sin dag" den 17:e maj. Vi är usla på det här i Sverige. 

Ha en fortsatt trevlig kväll folks!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-04 - Norge-besök med ponny i trädgården

Igår kväll fick jag kärt besök av Celine (Mibisan's Miss Jitterbugg), matte Tina (kennel Allfirdas, Lokken Verk, Norge), hennes två söner och tre goa Whippar till som var med. Men inte nog med detta! Även en liten söt rar Shetlandsponny vid namn "Flower" var med hit och fick "boa in sig" i min bakträdgård. Dom har ställt ut i Ljungbyhed i dagarna tre helgen som gick och direkt efteråt åkte dom ner till Danmark för att hämta lilla "Flower" som dom köpt där. Dom dök upp strax före 21 i går kväll och jag hade fixat med lite mat så dom fick nåt i magen. Blev förstås mycket Whippet-prat. Vid 11-tiden idag for dom vidare upp emot Trysil där dom skulle övernatta ytterligare en natt för att i morgon fortsätta hemåt Lokken Verk där dom bor. Så här såg det ut när dom kom igår kväll. Häftigt ekipage... 

 
Jag hade fixat lite välkomstmeny även till lilla Flower... Morötter framdukade! Hittade ingen bra vattenhink så min gigantiska kräftkokar-kastrull fick duga. 

Här ska vi lasta ut lilla Flower..


På gatan utanför mitt hus....

Och sen i trädgården... 
Tina själv


Sen några bilder från senare i går kväll. Här är Tina's gäng inkl söta fina Celine..
Här är hanen som var med.


Han var oerhört nyfiken på lampan;)

Sara hittade ett mysigt knä.


Celine och Tina

Celine och underbara lilla valpen Rime (drygt 4 månader) som var med. 

Lilla Rime igen

Celine och Rime var verkligen bästa kompisar.Matdags för Tina's härliga gäng.

Soffan var populär som alltid här hemma.

Några bilder från förmiddagen idag innan dom for iväg norrut och hemåt.

Sen var det dags att åka...

Hej då mina vänner...

Sen har jag idag fått hem älskade och saknade Tikka igen.... Tungt, men nu är vi tillsammans igen, men på ett obegripligt konstigt sätt... ❤💔❤💔❤

Det var allt för nu. Ha det bäst.· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2014-06-02 - Tikka's aska...

Idag när jag satt på jobbet fick jag SMS från Valla Djurklinik att urnan med Tikka's aska fanns att hämta... Bröt fullständigt sönder och samman på jobbet och ett par underbara kollegor mer eller mindre tvingade mig ut i friska luften så jag fick andas... Tack för att ni fanns och brydde er i detta, trots att ni inte själva är hund-människor, men ni har förstått hur oerhört mycket mina hundar betyder för mig och hur mycket jag älskar dom... Tikka kommer hem igen innan helgen men det blir oerhört tungt att hämta henne i form av en urna med askan av min älskade vän och själsfrände.... 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer