2013-09-29 - Tråkigt om Whippetaveln och lite från igår.

Igår var jag iväg för att titta på LC-provet i Mariestad och hejja lite extra på Pinje (Mibisan's Mr Bignay) som nu troligen kanske gjort sitt allra sista LC-prov. Han  har tävlat rätt flitigt genom åren och blir nu sju år i november, så matte Lollo och husse Lasse skulle nu ta sig en funderare om det inte är tid för honom att pensionera sig från LC-fälten. Tog lite foton igår men tyvärr blev dom inget bra i skärpan, men ni får hålla tillgodo ändå med bilderna längre ner.....
 
Träffade ju på en hel del gamla vänner i Mariestad igår som jag inte sett på väldigt länge, och mycket prat blir det om ditt och datt. Jag fick till exempel höra att det nu sägs att en polsk Whippethane (kapplinjer) med avkomma här i Sverige ska ha fråntagits sin stamtavla (i hemlandet?) pga en sedan länge pågående utredning om huruvida hans "pedigree" är korrekt. Så otroligt tråkigt, men jag är övertygad om att det finns fler fall av detta slag, bara det att det är oerhört svårt att påvisa/bevisa någonting. 
Jag kommer forska lite vidare i detta för att säkert veta att detta stämmer, men informationen kom från trovärdig källa så jag är rätt övertygad om att den är korrekt.
 
Tikka har nu tyvärr fått en varböld på ena sidan halsen nedanför såret, så i morgon blir det veterinärbesök igen för att tömma varet och kanske det behövs ett dränage också. Såret i sig ser finfint ut, men det verkar ha blivit någon ficka längre ner alltså som nu infekterats:(. Hade ju med alla hundarna igår till Mariestad så Tikka fick träffa både sin egen uppfödarematte Christina och hennes Håkan och visst blev hon glad att träffa dom igen, även om hon är 10 + fyllda:). Min tappra tjej, som inget hellre hade velat än att få dra en repa efter luren i går - lika högljudd som hon alltid varit när hon är i närheten av något kul som hon älskar - men det fick bli till att bara kika på en liten stund i stället.
 
Kul också att träffa Gry från Norge som jag haft mycket kontakt med via FB (innehavare av Rappfoten's kennel)  och även André som har ett kennelnamn jag tyvärr inte klarar att skriva, men kanske jag kan få hjälp av någon vänlig själ om hur det uttalas och stavas. Hur som helst gjorde Andrés Whippar stor succé i går på LC-fältet och stort grattis till dessa bravurer:). Norrmän är härliga, goa och glada människor :)
 
Här kommer nu lite bilder från gårdagen så håll tillgodo:
Pinje - Mibisan's Mr Bignay:
 
Lollo och Lasse bjöd på fika i sin mysiga goa husvagn och här poserar Pinje på första parkett:
 
Sara (Mibisan's Miss Blue Diamond) till vänster, fick träffa pappa King igen (Daigo v d Waterram).

Sara och pappa King.
 
Sara träffade också sin halvbrorsa Bang-Bang (Speedpartners A Boomerang) och det går minsann
inte ta miste på släktskapet i deras ansikten, även om dom har olika färger!
Underbara individer båda två - precis som så ska vara <3
 
Tant Tikka tog ju varenda tillfälle att fjäska in sig hos alla killar på plats - små som stora:).
Här har hon charmat Justyna's tre små goa Italienar-pojkar :)
 
 
Så över till Nóri med husse Claes-Göran som är redo att starta....... Nóri tillhör den mycket exklusiva och i Sverige ovanliga Vinthunds-rasen Magyar Agar och som enda tävlande i rasen så får hon alltid starta ensam.
Nóri's matte Elisabeth berättade dock att det nu fötts ännu en kull Magyar Agar i Sverige så några fler är dom nu i alla fall i vårt land.
 
Jag gillar verkligen husse Claes-Görans stil här.......... Bonus-poäng kan jag tycka och minst
ett CERT till husse :)
 
Nóri igen.......
 
Justyna med lilla Hajjen laddar inför start!
 
Balder tillhörande Gry i Norge:)
 
Så fångade jag även ett head-shot av "Caprin" ( SEUCH SVCH Whippmix Ring Of Fire) som ägs av
rara Catarina Tengroth (kennel Whippmix). Vacker tös och den tösen som knep CERT:et före Kerstin som BT-1:a i Lidköping i våras, då Kerstin blev BT-2 med R-CERT. Men det var Caprin verkligen värd!
Här missunnas minsann ingen några framgångar, när man gör goda skäl för detta :)
 
 
Det får vara allt för den här dagen gott folk. Hörs snart igen, och jag återkommer gällande polska hanen när jag forskat lite mer bland mina uppfödarvänner nere i Europa som har bra koll på läget!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2013-09-26 - Bilder från dagen

Här några bilder från dagen. Bland annat från promenaden vi brukar ta emellanåt där vi passerar den härliga stranden som nu ligger helt öde. Tikka fick följa med på dagens valppromenad så hon fick ha lite extra mys. Nu kan jag inte ha halsband på henne så sele är bästa alternativet så såret får vara ifred.
 
 
Passo öser på...
 
Celine i täten:)
 
Bus bus bus
 
Passo och rumpan på Celine
 
Tjohoo
 
Jiiihhhaaaaaa
 
Celine
 
Celine
 
Sand-race
 
Passo
 
Celine
 
Tikka <3
 
Sen över till några mobilfoton från stranden oxå.
 
 
Så lite bilder från trädgården.
Här Kerstin och mamma Dixie.
 
Celine igen
 
Syskonbus
 
Celine, Passo, Bella och Aditi och i hörnet skymtar Kerstin
 
Nu dags att ge Tikka lite medicin i form av pc och värktablett. Hörs snart igen!
 
 
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2013-09-25 - Så här kan vi inte ha det längre!!!!

Två akutbesök hos veterinären på mindre än fyra dagar :(.
I söndags blev Dafne akut dålig. Började vingla baktill och spydde stora mängder galla och sen började hon även vingla framtill. Blev akutbesök hos veterinär som till början trodde hon drabbats av någon hjärnblödning, men efter provtagning (blodet) så visade det sig att hon hade förhöjt värde på AMY i levern, vilket tydde på en förgifning.
Det blev en halv liter dropp (tog ca 2 timmar innan droppet intagits), därefter piggnade hon på sig och tack och lov är hon helt som vanligt nu igen! När jag åkte till veterinären i söndags trodde jag loppet var kört, men så glad att hon fick följa med hem igen och nu verkar kurant igen, valparnas bästaste lektant Dafne med ett  hjärta av guld!
 
Jag har gått runt i hela trädgården och LETAT FEBRILT efter vad hon kan ha fått i sig för något giftigt. Dafne är ju en förståndig tös på snart nio år, och hon är inte den som "stoppar i sig" något konstigt i onödan. Tyvärr har jag fått den hemska tanken att "någon" kastat in något i trädgården som varit förgiftat! Har mina misstankar, men vill ju ändå inte tro att människor kan vara så grymma, men det finns IDIOTER till allt. Det jag inte förstår är hur i så fall denne NÅGON med berått mod kan låta djur lida så för att tillfredställa sig själva???
 
Ja - så över till dagens akuta veterinärbesök sena eftermiddagen. Nu var det dags för attack från Moya på goaste underbarasta äldsta Tikka-flicka 10+ :(. Moya är ju dotter till Tikka och samtidigt mamma till Gullan (dom flesta vet att jag tvingades avliva Moya's dotter Gullan pga helt oacceptabel aggression mot andra hundar).
Nu har ju Moya tidigare inte varit någon "slagskämpe", men däremot har hon varit husets "polis" och varit väl kaxig mot dom äldre här hemma (även mot dom yngre - hon får till exempel inte umgås med valpar av den anledningen).
Idag däremot slog det slint i Moya's hjärna också. Jag skulle prova en av selarna jag höll på att sy upp på Kerstin. Moya blev glad i hågen och trodde det var promenad på gång när selen kläddes på Kerstin. Så helt plötsligt - helt oprovocerat - flög Moya på sin mamma Tikka (som är världens snällaste) och när jag väl fick bort Moya (som idag visade exakt samma tendenser som sin dotter Gullan från min "mentalt misslyckade" CH-kull) så var skadan skedd :(.
 
Så här illa biten blev Tikka:
 
Som tur var kunde närmaste veterinär ta emot oss sena eftermiddagen.....
 
 
Här har hon fått en lugnande spruta och börjar sakteliga somna.
 
Blev ett pussel att få ihop flikarna, men veterinären gjorde ett noggrannt jobb.
 
Färdigsytt - det lär bli ett riktigt fult ärr här, men huvudsaken är att Tikka läker fort och fint.
Nu är det dags att ta ett beslut om Moya's varande eller icke varande. En sak är helt säker.
"Varande" här hemma kommer hon inte bli! Omplacering  möjligen där hon får bo SOM ALLDELES 
ENSAMHUND resten av sitt liv, eller så får jag låta henne gå samma hemska öde till möte som
hennes dotter Gullan från min CH-kull....... 
Tack och lov att ingen (ÄN SÅ LÄNGE SKA TILLÄGGAS) använt någon avkomma från min CH-kull i aveln, och med stöd av SKK:s svar jag fick när jag nödgades låta Moya's dotter Gullan somna in i slutet av maj 2012, så kommer jag agera utifrån det svar jag då fick från SKK, om nu någon överväger att använda dessa linjer i aveln!
Nog är nog!
 
Tack och lov för mina utställnings-linjer jag har som är helt underbara individer mot allt och alla!
 
 
 
 
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer
2013-09-23 - Presley har funnit sig väl tillrätta :)

 Vem hade kunnat tro något annat? Han är lika trygg och go och glad som sina syskon och har funnit sig väl tillrätta efter sina två första dygn hos sin nya familj:).
Här några bilder jag fått låna av matte Kristina. Som synes redan bästa bästaste polare med "Nemo"
(Grybydals Viggo) - ett år gammal :)
 
 
Och här tillsammans en gos-stund med lill-matte Sofia:
 
THIS IS TRUE WHIPPET-LIFE :)
 
Tusen tack för lån av bilder Kristina:). Så härligt (hmmmm) att han inte saknar "gammematte";).
Men det är ett gott tecken på trygga valpar som flyttar hemifrån - och så ska det också vara om valparna är socialiserade på rätt sätt och trygga i sig själva som individer. Det glädjer mig än en gång att en trygg Mibisanar-valp flytta hemifrån och trivs med sin nya tillvaro hos sin nya härliga familj!
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2013-09-21 - Mr Fandango på väg till sitt nya hem i Lund

Idag har Presley (Mibisan's Mr Fandango) påbörjat sin resa till sitt nya hem hos Kristina Busch med familj som bor i Lund.
Han får en härlig Whippet-kille som familjekompis - nämligen "Nemo" (Grybydals Viggo). En mysig kille som snart blir ett år gammal.
Presley är såld på "halvfoder" - dvs Köpeavtal med bibehållen avelsrätt, vilket innebär att jag har avelsrätten på honom framöver, så nu håller vi tummarna för att han fortsätter utvecklas på samma fina sätt som hittills.
 
STORT LYCKA TILL NU Kristina med familjen med er nya lilla prins!
 
Här kommer några bilder från dagen.
Först ut på "Nemo" som både poserar och visar konster:
 
Sen bus med Sara och "tant Tikka" i trädgården;):
 
Här en gullig bild på Tikka och Nemo:
 
Så över till lite bus mellan Presley och Nemo :)
 
Och avslutningsvis familjeporträtt i vanlig ordning på Presley med hela sin nya härliga familj:
 
 
 
 
 
 
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2013-09-18 - Några dagar gamla foton på Kerstin

En svart lyktstolpe fungerar alldeles utmärkt som "handler" till fina Kerstin (Mibisan's Miss Sweet Charity).
Bilderna togs i slutet av förra veckan. Nu har hon hunnit bli 20 månader gammal......
 
 
 
Så lite poserande "bebisar" i form av Kerstins halvsyskon också på en och samma gång när vi ändå är i farten.
 
Det var alles folks!
 
 
 
 
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2013-09-16 - Bild på Mr Twist som blev BIM igår

Tusen tack Elisabeth och Torbjörn Flygar för att jag fick låna den här bilden från BIR och BIM - tagen av Torbjörn igår i Gimo:)
Till vänster: BIM - Mibisan's Mr Twist (Juniorhane), EXC, CK, CERT, BIM  (Äg: Maja Grecke) och till höger BIR - Allettes Royal Samba, EXC CK CERT BIR BIG-2· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2013-09-15 - smått och STORT i helgen!

Vilken fantastisk helg för "Mibisanarna" i helgen!
 
Vi börjar med rapport från gårdagen, och då är det återigen Mia (Mibisan's Miss Alba) i Tjeckien som gjort fantastiskt resultat igen, denna gång dock inte på utställning utan på ett Internationellt Lure Coursing-prov i hemlandet :). Mia blev 2:a placerad Whippet med Reserv-CACIL. Way to go :).
Här tillsammans med husse på :a platsen :).
 
Sen vidare till dagens fina resultat från SKK:s Internationella utställning i Gimo.
"Wisst" (Mibisan's Mr Twist) blev BH-1:a med sitt första CERT och slutligen BIM (han går ju fortfarande i
Juniorklass så snyggt jobbat att bli bästa hane!
Sen har vi även "Annie" (Mibisan's Miss Annie Get Yor Gun) som blev placerade som BT-4:a idag!
Domare var Annette Bystrup, Danmark.
 
STORT GRATTIS TILL ÄGARNA :).
 

Sen över till gårdagen då jag själv - med hela ligan hemma - var iväg på Vinthundsträff i Vikingstad.
En hel dag med massa trevliga vinthundsmänniskor, gott fika, lättare lunch samt en liten inofficiell utställning för dom som ville på eftermiddagen. Det var Linda Bergqvist som dömde (hon brukar dömma inoff utställningar) och utställningen delades upp i Valpklass och Vuxenklass.
I valpklass deltog fem Whippetvalpar. Fyra av "mina" och så Klenods Xandra.
Resultaten blev:
1:a Mibisan's Mr Charleston
2:a Mibisan's Mr Fandango
3:a Mibisan's Mr Pasodoble
4:a Mibisan's Miss Celine
5:a Klenods Xandra
 
I Vuxenklassen deltog 15 Vinthundar fördelat på 3 Borzoier, 3 Whippar, 1 korthårig Saluki och 8 långhåriga Salukis. Tyvärr vet jag inte namnen på dom som placerade sig, men vann gjorde "Kerstin" (Mibisan's Miss Sweet Charity). Bra träning även för henne när chansen ges.
 
Här en hel drös bilder från gårdagen:
 
Valpen Klenods Xandra
 
Borzoi-gänget
 
Pågående mätning
 
Korthårs-Saluki
 
Helene var snäll och ställde Celine åt mig.
 
Fredrik debuterade tillsammans med debuterande Mr Pasodoble :)
 
Anna debuterade tillsammans med sin Mr Charleston (Carrheraz)
 
Alltid lika glada Pernilla gör debut med sin lilla Xandra
 
Mr Fandango (Presley)
 
Domarfjäsk på g.........
 
Är jag duktig nu?
 
Celine (Miss Jitterbugg) igen.
 
Fredrik och "Passo" igen.
 
Tjohooooo!
 
Xandra var ett riktigt litet yr-väder :)
 
Lågt flygande millitärplan......
 
Sen blev det lös-spring för alla fem Whippet-valparna. Det var skoj!
 
Xandra har tagit täten. Det skiljer bara en dag på min valpkull och på Xandra.
 
Xandra igen
 
Sen dagens roligaste foto:
 
Pernilla: "Inte så foooort.......... Hinner ju inte med" ;)
 
Ja - det får vara allt för idag, men det räcker en bit tycker jag allt :)
 
 
 
 
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2013-09-13 - Att ett äpple kan vara så kul!

Kerstin står för dagens underhållning:
 
 
Så ett par bonusbilder:
 
En tall som står pall - trots ytliga rötter endast fastnaglade i en klipphäll.
 
Sist ut en hälsning jag fick från Cajsa som är i Funäsdalen på semester med sina fina Borzoier:
Tusen tack Cajsa för den vackra bilden :)
 
 
 
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2013-09-11 - Flera strandbilder och lite till

Det gäller att ta tillvara på dom härliga höstdagarna med brittsommarvärme som fortfarande håller i sig:
 
 
Sen några bilder från trädgården också:
 
Och så några mobil-bilder avslutningsvis. Dessa två blev ju rätt kul. Nytvättade hundplädar
hade vikts ihop och lagts på stolen och då passade Kerstin och Dafne på att hoppa upp.
Prinsessor på ärten, men om det låg någon ärta under alla plädar förtäljer inte historien ;)
 
Sen några söta mobil-bilder på dom små.
 
 
 
 
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2013-09-09 - Hälsning från Lillebror i Norge

Har fått låna några härliga bilder av Stina som hon tagit på Lillebror (Mibisan's Mr After Eight), Muffin (familjens andra Whippet-kille) och så "lille" Birk (familjens Varghund).
Bilderna är från Oppdal i Norge - fantastisk natur!
 
Tusen tack Stina för bilderna :).
 
Lillebror och Birk
 
Lillebror och Muffin
 
Stor och liten igen
 
Vilket härligt par :)
 
Ser bra ut Stina :). Men du får nog gasa lite mer ;)
 
Here we gooooooo :)
 
Lillebror och Muffin
 
Härliga glada lyckliga hundar som har ett underbart liv :)
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2013-09-07 - Bad och strandbilder från tidigare i veckan

Håll tillgodo med en hel drös bilder från stranden tidigare i veckan.
 
Badglada Whippar i varierande åldrar:
 
Bella - snart nio år
 
Kerstin som snart blir 20 månader och Bella rejsar ikapp
 
Också en uppsyn (Bella)
 
Bella och Kerstin
 
Bella
 
Bella
 
Bella och Kerstin
 
Bella
 
Bella
 
Bella
 
Presley (Mr Fandango) 3 månader
 
Bella och Kerstin
 
Kerstin och Bella
 
Bella
 
Kerstin och Bella
 
Kerstin och Bella (bäst att blunda)
 
Och igen
 
Mera bus
 
Fotograferingens "konst" blir ibland rätt kul.
 
Jiiihaaaa!!!
 
Springer och torkar till på stranden
 
Så dom tre busfröna Presley (Mr Fandango), Celine (Miss Jitterbugg) och Passo (Mr Pasodoble) - tre månader
 
Passo
 
Celine och Presley som hamnat i underläge
 
Fullt ös
 
Ibland lyckas man trycka av i exakt rätt ögonblick.
 
Presley
 
Presley tätt följd av Passo
 
Passo och Presley - nästan som ett hjärta...
 
Presley
 
Trippel-skaran
 
Passo
 
Presley
 
Passo
 
Rumpor
 
Presley
 
Celine
 
Undanmanöver
 
Bada är kul
 
Passo
 
Celine
 
Passo och Celine
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2013-09-07 - Bad och strandbilder från tidigare i veckan

Håll tillgodo med en hel drös bilder från stranden tidigare i veckan.
 
Badglada Whippar i varierande åldrar:
 
Bella - snart nio år
 
Kerstin som snart blir 20 månader och Bella rejsar ikapp
 
Också en uppsyn (Bella)
 
Bella och Kerstin
 
Bella
 
Bella
 
Bella och Kerstin
 
Bella
 
Bella
 
Bella
 
Presley (Mr Fandango) 3 månader
 
Bella och Kerstin
 
Kerstin och Bella
 
Bella
 
Kerstin och Bella
 
Kerstin och Bella (bäst att blunda)
 
Och igen
 
Mera bus
 
Fotograferingens "konst" blir ibland rätt kul.
 
Jiiihaaaa!!!
 
Springer och torkar till på stranden
 
Så dom tre busfröna Presley (Mr Fandango), Celine (Miss Jitterbugg) och Passo (Mr Pasodoble) - tre månader
 
Passo
 
Celine och Presley som hamnat i underläge
 
Fullt ös
 
Ibland lyckas man trycka av i exakt rätt ögonblick.
 
Presley
 
Presley tätt följd av Passo
 
Passo och Presley - nästan som ett hjärta...
 
Presley
 
Trippel-skaran
 
Passo
 
Presley
 
Passo
 
Rumpor
 
Presley
 
Celine
 
Undanmanöver
 
Bada är kul
 
Passo
 
Celine
 
Passo och Celine
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2013-09-07 - Bad och strandbilder från tidigare i veckan

Håll tillgodo med en hel drös bilder från stranden tidigare i veckan.
 
Badglada Whippar i varierande åldrar:
 
Bella - snart nio år
 
Kerstin som snart blir 20 månader och Bella rejsar ikapp
 
Också en uppsyn (Bella)
 
Bella och Kerstin
 
Bella
 
Bella
 
Bella och Kerstin
 
Bella
 
Bella
 
Bella
 
Presley (Mr Fandango) 3 månader
 
Bella och Kerstin
 
Kerstin och Bella
 
Bella
 
Kerstin och Bella
 
Kerstin och Bella (bäst att blunda)
 
Och igen
 
Mera bus
 
Fotograferingens "konst" blir ibland rätt kul.
 
Jiiihaaaa!!!
 
Springer och torkar till på stranden
 
Så dom tre busfröna Presley (Mr Fandango), Celine (Miss Jitterbugg) och Passo (Mr Pasodoble) - tre månader
 
Passo
 
Celine och Presley som hamnat i underläge
 
Fullt ös
 
Ibland lyckas man trycka av i exakt rätt ögonblick.
 
Presley
 
Presley tätt följd av Passo
 
Passo och Presley - nästan som ett hjärta...
 
Presley
 
Trippel-skaran
 
Passo
 
Presley
 
Passo
 
Rumpor
 
Presley
 
Celine
 
Undanmanöver
 
Bada är kul
 
Passo
 
Celine
 
Passo och Celine
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2013-09-05 - Mibisan's Miss Alba BOB och BIS-4:a i Slovakien!!!

Äntligen blir det blogguppdatering igen och det med finfina resultat från nya utställningsbragder för "Mia" (Mibisan's Miss Alba) som nu varit iväg till Jasenie i Slovakien på en Vinthundsklubbsutställning där hon för domare Zuzana Mikusova först blev BOB (Best Of Breed) och slutade sen som BIS-4 i finalen :).
 
Mia erhöll nu ytterligare ett CERT, den här gången Slovenskt och det innebär att hon nu har erhållit totalt fyra CERT på tre möjliga utställningar:
 
"Dubbel-CERT" från Grepin, Tyskland (våren 2012) som var hennes debut i officiell klass där hon fick både Tyska Vinthundsklubbs-CERTET samt Tyska Kennelklubbs-CERTET efter att ha blivit BIS-1:a (domare Hr E Sistermann).
 
CERT i våras på Vinthundsklubbsutställning i hemlandet Tjeckien för domare Ingela Kyrklund.
 
Och så nu helgen som gick alltså Slovenskt CERT!
 
My biggest congratulations to owner Michaela Slobodova!

Dixie är en mycket stolt mamma:)
 
Här kommer en drös bilder jag fått av Michaela och dom flesta bilderna är tagna utav Andrea Nemcova.
(Thank you so very much Andrea for letting med borrow those photos)
 
 
 
 
 
Dags för BIS-final, där hon alltså slutade som BIS-4:a:
 
Nu har jag massor av bilder från strandbuset häromdagen också, men dom får lov att ligga till sig ett
tag till. Allt gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer