2010-09-30 - "Whippet-märkt" för livet :-)

Idag blev det äntligen av. Nu har jag äntligen fått min efterlängtade Whippet-tatuering på armen. I ett par års tid (om inte mer) har jag varit lite "avis" på Lotta och Christer, Elisabeth A och några Whippetbekanta till som tagit sig i kragen och fixat fina tatueringar. Allt från rejsande Whippar till tassar, bara fantasin sätter gränserna för denna konstform.
Och när jag väl bestämde mig för hur min tatuering skulle se ut, så får jag också hjälp av Lubomir i Tjeckien (Mibisan's Miss Alba's husse) att även göra en helt ny banner som kommer att användas på min hemsida (inom en snar farmtid, har inte riktigt haft tid att ändra än).

Det är min bror som "gaddat" mig i dag efter lunch, så ni får bortse från "rodnaden" runt själva tatueringen. Den försvinner om några dagar. Tusen tack Tomas för hjälpen, och du är verkligen superduktig! Jag är sååå nöjd!
(Tur att någon i familjen fick den konstnärliga ådran i blodet - skratt).

Över till en liten rapport om Aditi-gumman nu. Örats sårkanter ser otroligt fina ut idag. Ingen svullnad och hon verkar inte ha särskilt ont. Jag har gett henne Rimadyl även på morgonen idag och så får hon till kvällen. Efter det tror jag inte hon behöver ha mer smärtstillande. Nu är hon go och glad som hon ska vara min älskade lilla vän.

Nåväl, väntar nu på att vi ska ha telefonmöte i HS kl 19 i kväll. Hoppas nu mötet inte drar ut på tiden. Jag fick själv ställa in min första hundkurs jag skulle gått i kväll eftersom det krockade med HS-mötet men jag ska be att få lite läxa till nästa torsdag. Det är ju ytterligare en kurs för Olga (som ingår i hennes utbildning till hundinstruktör), och den här gången är det vardagslydnad som står på tapeten. Min kusin Åsa med sambo Per kommer också delta på samma kurs (dom går med varsin Golden).

Olga håller oxå på att dra ihop till en valpkurs, så om någon vet någon som bor i Motala med omnejd som har en valp mellan 3 månader och 6 månader som är intresserad av att gå den kursen, så kan ni höra av er till mig, så ska jag vidarebefordra Er till Olga som har kursen. Den kursstarten blir tisdagen den 5 oktober.
Mitt telefonnummer: 0141-52172 eller mail: mibisanskennel@telia.com
(Kurserna är kostnadsfria då detta alltså ingår i Olga's utbildning, men däremot fixar vi kursdeltagare med fikabrödet:-)). Olga är väldigt duktig och fantastiskt pedagogisk och bra med hundarna!

Förberedelserna inför dagens tatuering är igång:


Här är slutresultatet, direkt efter att tatueringen är klar.Och här är själva motivet som jag till slut valde att använda:Ett motiv som jag oxå nu har fått på min egen kennelbanner som Lubomir gjort:

Så över till goa Aditi's öra. Det ser väldigt fint ut, så jag hoppas det läker
snabbt och bra. Visst blir det ett skönhetsfel, men det viktiga är att det inte
blev något värre än så här - även om alla skador är tråkiga och trista.


Och så här glad blev Tikka över matte's nya tatuering:-))))


I morgon utlovas nya bilder på dom tre "bröderna bus" som finns kvar här hemma.
Har varit lite dålig med valp-fotografering på slutet, men i morgon får det bli fokus på
just detta i alla fall.
Ha en riktigt trevlig kväll.
Själv är det som sagt snart dags för möte i Huvudstyrelsen......


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer
2010-09-29 - Ibland händer det saker oväntat...

Blev ingen kul natt här hemma. Som vanligt sov alla vuxna inne hos mig i sovrummet (dom flesta under täcket på sina favoritplatser). Den här natten hände dock något som troligen inte var illa menat, utan mer en reflex som utlöste en aggression.
Det var Bella -sovandes som vanligt i andra delen av dubbelsängen nere vid fotändan precis som hon brukar.
Aditi ligger ganska tätt intill, och helt plötsligt vaknar jag av att det blir hundbråk, eller rättare sagt det är Bella som blir förbannad. Abrupt väckt som jag blev var min reaktion direkt att få tag i hundarna (vilka det än var - just då var jag för nyvaken), och få isär dom från varann. När jag lyckats med det tänder jag taklampan och ser till min stora fasa att det bara rinner blod från Aditi. Bella har lyckats få tag på hennes vänstra örsnibb, så en stor flik på 2 x 3 cm är helt borta och låg i sängen. Har aldrig varit med om något liknande förut, och Bella som är en så fantastiskt snäll hund. Förvisso brukar hon muttra till om någon hoppar upp för nära henne i sängen, men mer än så har det aldrig varit. Ringde Olga på förmiddagen och berättade vad som hänt, och hon har samma teori som mig att Bella troligen blev så abrupt väckt av en spark eller dylikt från Aditi, så hon reagerade rent instinktiv. Troligen fanns inget aggressivt "med i planeringen", utan mer att det var en ren reflex-handling.

Det blev ju till att stiga upp mitt i natten och försöka få stopp på blodflödet, vilket tog dryga timmen. Sen gick Aditi och jag och la oss igen (hon var förstås ganska ledsen och spak - måste ju gjort fruktansvärt ont), men resten av natten fick hon ligga på min arm så hon skulle känna sig trygg.

Ringde veterinär på morgonen, och förklarade hur det såg ut, men dom kunde inte sy dit öron-snibben (fungerar inte), och att det enda jag kan göra är att hålla rent och se till att det inte blir någon infektion i såret. Sen har jag nu i kväll gett henne Rimadyl så hon inte ska behöva ha så ont, men peppar peppar så verkar hon inte ha så jätteont nu ändå.

Ja - det här var ju ingen kul historia, och tyvärr så blir det ett skönhetsfel för resten av hennes liv - men det viktiga är ändå att hon inte kommer lida av det framöver. Hon kommer ju själv inte vara medveten om att en del av örat är borta, utan det är nog mer jag själv som "förmänskligar" mina känslor om hur hemskt det känns.

Ni som är känsliga kanske inte ska kika på följande bilder. Jag är själv inte särskilt blödig, men jag mådde ganska illa när jag såg den döda biten av örat ligga kvar i sängen när vi skulle lägga oss igen. Den biten har jag dock inte fotograferat då jag tyckte det kändes ganska osmakligt. Men här ser ni hur örat såg ut i morse:

Som ni ser är "V:et" (själva örsnibben) helt borta
Inte såg hon så glad ut i morse, men jag tog en ensampromenad med bara henne
så hon fick gå i flexikoppel och lulla runt, och det uppskattade hon verkligen.
Så efter det blev hon lite gladare igen min underbara goa Aditi-tös.
(Ni ser ju örat även här, vilken form det nu antagit)


Dixie och Mr Safrano


Mr Safrano är lite "pömsig i ögat"
Sara dock är sällan pömsig i sina ögon. Här går det mest i 120 dagarna
i ända.


"Snacka inte så mycket morsan"


Jag busar väl om jag vill...


Därmed basta!


För att muntra upp dagens blogg lite grann så har jag lånat en bild från
Perla's blogg (Miss Spring Pearl).
Den här bilden är så helt underbar. Och vet ni - hon sover faktiskt i den
här ställningen på bilden! Kolla in baktassarna lite extra noga, vilken avslappnad
skön stil den här goa tösabiten har!


Ha nu en fortsatt trevlig kväll gott folk, så hörs vi i morgon igen.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 5 kommentarer
2010-09-28 - Ordningen återställd

Idag fick jag hjälp av min far att montera ner valphagen och flytta tillbaka lite möblemang i köket. Skönt att få lite ordning på torpet igen. Nu dröjer det till nästa sensommar/höst innan den ska monteras upp igen. Har varit en ganska fin dag, men det har blåst rejält så inte vidare skönt att vara ute några längre stunder så det passade bra att fixa lite inomhus i stället. Hundpromenaderna fixades på förmiddagen, och sen en sväng till stan för att tömma minneskortet i kameran och fylla på mitt eget matförråd.

Dixie har förresten blivit en mästarinna på att hoppa över grinden mellan bak-trädgården och lilla trädgården. Gör väl i och för sig inte så mycket, men jag får passa så det inte står valpmat ute i lilla trädgården, för den behöver hon absolut inte äta upp. Dixie är lite för tjockis just nu, men det är å andra sidan ett tecken på att hon inte på något sätt gått ner sig under valp/digivningsperioden. Trots lite överflödig vikt så är hon fint musklad, men det är ju inte så konstigt som hon far omkring och busar, både med Gullan och Sara och även med valparna:-).

Här kommer lite bilder från idag:

Sara är lite förundrat över vart valphagen tagit vägen:-)


Trotsade blåsten en stund och sparkade lite fotboll med Moya idag


Det gillar hon:-)


Mitt lilla äppelträd som har burit så mycket frukt varenda år ända sen
jag köpte huset.


Och så här gör en mästerlig hopperska:-)
Man intar utgångsläget på stenen...........


Vad glor du på matte? Jag ska inte göra något......


"Nu ser hon mig nog inte".....


Gullan tittar förundrat på...


Piece of cake det här ju!


Och landningen gick fint oxå!


Från vänster:
Gullan, Dixie och Moya.
Än så länge har ingen annan tagit efter Dixie-buset:-)


Hörs i morgon gott folk!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer
2010-09-27 - Lunch med brorsan, Harrieth och Max

Blev lite hastiga planer för idag, då jag åkte upp till Askersund för att luncha tillsammans med Harrieth och Max O'Saluki (jo - dom heter så i efternamn) som har kennel Djelal Salukis och min bror Tomas. Det är en lång historia (fast ändå inte) hur jag fick kontakt med Harrieth och Max, men dom känner min bror sedan tidigare och dessutom har vi många gemensamma vänner via Facebook (världen är bra liten ibland). "Fejjan" är faktiskt helt fantastiskt i mångt och mycket!

Det som är kul är att man får kontakt med fler och fler utländska uppfödare av race-linjer, och varje kontakt är otroligt kul att bygga vidare på. Igår fick jag t ex en tik (ytterligare) tingad till nästa kull efter Moya sensommaren/hösten 2011. Det är en tjej i Slovenien som ska ha en tikvalp då hon tycker kombinationen
Moya (Idomic's el Tikka Paste x Ghan Buri Ghan's Buccaneer Binjai) och Ceddy (Catcyll's Aye x Gryphon v d Sparne Meute) är så intressant. Och visst, jag kan förstå att den är intressant! Jag har ju fått mycket positiv respons och många uppskattande ord på just "fejjan" om denna planering från flera erkänt duktiga uppfödare av Whippet nere i Europa vilket är fantastiskt kul! Mibisan's är inte längre ett okänt kennelnamn nere i Europa - så mycket är säkert:-) och mycket beror just på att jag inriktar mig på just dessa blodslinjer, och så kommer göra även i framtida planeringar som ni ju känner till.

Efter lunchen i Askersund så följde brorsan, Harrieth och Max med hem till mig och tog en fika. Blev några trevliga timmar tillsammans, och det är kul att ha fått upp kontakten med Tomas igen (vi är ganska olika som personer, men han är inte "så farlig som han ser ut" - skratt (sorry brorsan - var bara tvungen.. haha).

Blev några bilder tagna så här kommer dom i alla fall:

Tomas har alltid varit väldigt förälskad i djur! Han har själv ägt en
Grandis fram till för ett par år sedan. Här hemma i vardagsrummet med några
av dom stolliga Mibisanar-brudarna som älskar allt och alla:-)


Max och Harrieth tillsammans med två av dom kärvänliga valparna


Puss puss, god näsa du har:-)


Tomas med Mr Safrano....

Och här tog jag med Mr Ispahan ut så han fick träffa Saga och Eroz,
som var med i bilen.


Mr Ispahan är inte direkt blyg utav sig. Eroz är nyfiken gul på den lilla plutten:-)


Max, Saga och Eroz till höger i bild
Och så här trötta är vi just nu.......
Mr Safrano


Mr Bonfire


"Fast jag är allt lite vaken matte" säger Ispahan:-)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2010-09-26 - "Bokslut" över årets Whippetrace samt Lillan på ovalen igår

Har nu räknat ut poänglistan (min egen inofficiella) efter den sista avslutande WR-tävlingen i går i Halmstad, och jag kan återigen göra ett trevligt "bokslut" vad gäller Mibisan's kennel.
Tusen tusen tack till alla mina duktiga nitiska valpköpare tillika vänner som faktiskt till stor del bidrar till resultaten! Utan era insatser och ert engagemang hade detta varit helt omöjligt! Har sagt det förr och jag säger det gärna igen! Jag är SÅ tacksam över ALLA fina valpköpare!

Så här kan jag summera insatserna år 2010:

Årets uppfödare (för andra året i rad, samt 2:a på uppfödarlistan år 2008)

1:a Mibisan's kennel - 123 p (totalt 48 kennlar representerade under 2010)


Hanar (totalt 73 startande hanar under 2010)

Topp fem på årsbästa-listorna som tilldelas pris ovanför strecket:
1:a Mibisan's Mr Sunsapote - 28 p (äg: Katarina Nilsson)
3:a Mibisan's Mr Bacchus - 25 p (äg: Sofia & Peter Johansson)
8:a Mibisan's Mr Checkmate - 20 p (äg: Sofia & Peter Johansson)
12:a Mibisan's Mr Challenger - 18 p (äg: Katarina Nilsson)
19:e Mibisan's Mr Loquat - 14 p (äg: Ewa Wedin & Håkan Persson)
22:a Mibisan's Mr Bignay - 10 p (äg: Lollo Andersson & Lars Axelsson)

Tikar (totalt 81 startande tikar under 2010)

Topp fem på årsbästa-listorna som tilldelas pris ovanför strecket :

1:a Mibisan's Miss Dafne - 27 p (äg: Mibisan's kennel)
4:a Mibisan's Miss Cherimoya - 24 p (äg: Mibisan's kennel)
9:a Mibisan's Miss Chopsie - 16 p ( (äg: Mibisan's kennel)
19:e Mibisan's Miss Chiquitita - 13 p (äg: Janne & Yvonne Oscarson)
70:e Mibisan's Miss Aditi - 1 p (äg: Mibisan's kennel)


Så åter till gårdagens tävling där Mibisanarna's resultat blev som följer:

2:a A-final - Mibisan's Mr Sunsapote
4:a B-final - Mibisan's Mr Challenger
1:a D-final - Mibisan's Mr Checkmate (Derby-täcke-vinnare)
3:a D-final - Mibisan's Miss Chiquitita
1:a E-final - Mibisan's Miss Cherimoya (Derby-täcke-vinnare)
1:a J-final - Mibisan's Mr  Bacchus (Derby-täcke-vinnare)
3:a J-final - Mibisan's Miss Dafne

För egen del återstår nu bara Norrköpings-sektionens klubbmästerskap som går av stapeln nästa helg. Vi får se om Moya kan försvara sin titel som Klubbmästarinna från dom två föregående åren (både 2008 och 2009), och om Ozzy (Mr Sunsapote) klarar av att försvara sin KM-titel bland hanarna. Det får nästa helg utvisa.
Vi har några nya duktiga tikar i Norrköpings-sektionen som debuterat på banorna i år och det är ju Moya's egna två döttrar Gissa (Miss Chiquitita) och Gullan (Miss Chopsie), och därtill även Molly (Axrace's Cafe Noisette).
Moya, Gissa, Gullan och Molly springer på snarlika tider, men än så länge brukar Moya dra det längsta strået, men nog blir det som så att det är är dagsformen som får avgöra utgången utav KM:et:-).

Ozzy's tuffaste motståndare kommer vara Västanvinds Black Panther - en riktigt riktigt duktig kille som har gett Ozzy en match vid flertalet tillfällen. Det blir nog dagsformen som avgör även här kan jag tro!


SÅ RASKT ÖVER TILL Miss Ching Ting a Ling som sprang på ovalen i Landskrona igår:
STORT GRATTIS till "Lillan" och matte Susanne.

Lillan placerade sig igår på 2:a plats i ett lopp på distansen 480 meter.
På fyra utav fem möjliga tävlingar har Lillan kammat hem en pallplats, och jag vet att Susanne är väldigt stolt över sin lilla tjej:-)

Gårdagens resultat i Lillan's lopp:
1:a Geronimo - 33,12 (M3)
2:a Miss Ching Ting a Ling - 33,13 (M3)
3:a So Cool To Run - 33,30 (M3)
4:a So Happy To Run - 33,48 (M3)
5:a Grumme Gonzalez - 33,71 (M4)
6:a Zingy Beauty - ej tid (M?)


OCH SÅ VIDARE ÖVER TILL dagens aktiviteter.......
Dessa står nämligen Dizel (Mr Loquat) för genom att springa ett 484 meters-lopp på ovalen i Järbo!

Så här ser loppet ut:
1. Mr Loquat
2. Black Panther
3. Black Light
4. Leffe Blond
5. Birr
6. Vakant

Naturligtvis håller jag tummarna allt jag kan för Dizel! Lycka till nu - loppet går av stapeln bara minuterna efter att jag skriver detta.......

Här en bild på alla Derby-täcke vinnare från gårdagen WR-Derby i Halmstad:

A-final: Wheezy Wind's Hierra Nina
B-final: Tauranga Gambler
C-final: Emmaline's DS Svea Viking
D-final: Mibisan's Mr Checkmate
E-final: Mibisan's Miss Cherimoya
F-final: Kvarnhällens Bonnie
G-final: Oakshaw Fatal Attraction
H-final: Carmodey Coral Dawn
I-final: Klenods Tristan
J-final: Mibisan's Mr Bacchus
K-final: Springeldens Second Chance
L-final: Tre Hjärtans Guld
M-final: Aurellas Ida

Bild från prisutdelningen från finalen som Bacchus (Mr Bacchus) vann:


Bild från prisutdelningen från finalen som Moya (Miss Cherimoya) vann:


Och slutligen en bild från prisutdelningen där Arrak (Mr Checkmate) vann
och på 3:e plats ser ni Gissa (Miss Chiquitita)


Pust, det blev visst mycket idag...... Men så är det med aktiva valpköpare som
pysslar med allt möjligt åt både höger och vänster, norr och söder:-)· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 7 kommentarer
2010-09-25 - Bara kort......

Riktigt trött efter en riktigt tidig morgon och hemkomst nu för ca 40 minuter sedan, så det får bara bli en bild nu i kväll, så återkommer jag med ett lite längre referat från årets sista Whippetrace-tävling i Haverdal utanför Halmstad idag. Det var ju det avslutande Derbyt som gick av stapeln idag, dvs att alla finalvinnare får varsitt "segrar-täcke".

Tre segrar-täcken togs hem utav "Mibisanare", och det var följande:

Fr v:
Mr Checkmate "Arrak" (vinnare av D-finalen)
Miss Cherimoya "Moya" (vinnare av E-finalen)
Mr  Bacchus "Bacchus" (vinnare av J-finalen)


STORT GRATTIS SOFIA OCH PETER som äger både Arrak och Bacchus och därmed åkte hem
med "full pott" täcken idag:-)))

Som sagt, mer reportage i morgon, för nu är man lite trött i vänster öga och lite även i höger;-)
Hörs i morgon!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-09-24 (2) - Är det inte det ena så är det det andra

Häromdagen var det en äcklig syrsa, igår kväll var det en äcklig (ännu äckligare) stora padda.
Och Ni som följt min blogg några år vet om att här florerar både galna fasantuppar (förra sommaren), irriterande skator som retar hundarna, en igelkott som fick en vådlig resa i munnen på Tikka (nu i somras) och diverse andra mer eller mindre trevliga kryp, insekter, fåglar.
Naturligtvis är det här ett trevlig inslag i naturen många gånger, då flera av dessa djur är väldigt vackra att beskåda (paddorna till trots), och det är ju underbart att ha naturen inpå sig på det här viset. Men ibland tycker jag dom kan hålla "liliiiite mer distans" till mig, min trädgård och hundarna:-)

Nu är bilen packad inför en mycket tidig avfärd ner emot Halmstad Whippetrace i morgon. Gullan (Miss Chopsie) kommer jag stryka eftersom det blir lite platsbrist i bilen pga att Janne O och jag ska samåka. Men Dafne och Moya kommer förstås vara med för att försvara sina platser på topplistan (ser ganska trevligt ut inför morgondagen - både på tik- och han-sidan för Mibisanarna).

Jag gör ju som bekant min "egen" poängberäkning utifrån dom gällande regler som finns, mest för att jag som den ekonom jag är tycker att det är väldigt kul med statistik och siffror, men även för att jag tycker det är roligt att hänga med i hur det går för "Mibisanarna" förstås.

Enligt min (inofficiella) poängberäkning ser det på tiksidan ut så här (sju bästa tävlingarna får räknas med) så överstrukna poäng är alltså borträknade:

TIKAR:
Totalt antal startande tikar under 2010 = 78 stycken

1. Mibisan's Miss Dafne:  2 + 4 + 5 (1) + 5 + (1) + 5 + 4 + 1 = 26 p
2. Kvarnhällens Bonnie:  2 + (1) + 3 + (1) + (1) + 1 + 5 + 5 + 2 + 5 = 23 p
3. Kvarnhällens Bina:  5+ 3 + 5 + 4 + 5 = 22 p
4. Mibisan's Miss Cherimoya:
  4 + (1) + 3 + 5 + 2 + (1) + 5 + 1 + 1 = 21 p
5. Wheezy Winds Hembra:  5 + 4 + 5 + 4 = 18 p
6. Mibisan's Miss Chopsie:
2 + 5 + 2 + 1 + 2 + 3 + 1 = 16 p (startar alltså ej i morgon)
7. Oakshaw Fatal Attraction: 4 + 4 + 4 + 3 + 1 = 16 p
Sen är det poäng från 15 och nedåt.

På tiksidan så borde (om jag inte gjort någon "tabbe") Miss Dafne vara klar för 1:a platsen.
Även om hon bara kammar hem 1 poäng (sista plats i sin final), så står hon kvar på samma poäng
som hon nu har. (Hon får ju då räkna bort sin 1-poängare samtidigt som hon får en 1-poängare = plus/minus noll nya poäng). Och då Dafne har tre 5:or och därtill två 4:or så kommer hon ta hem 1:a placeringen, även om
Bonnie får ihop 26 poäng även hon (viket är max poäng hon kan dra ihop poängmässigt). Bonnie har därvidlag
lika många 5-poängare, men efter det ingen 4-poängare så Dafne's poäng-serie går alltså före.
Moya har en teoretisk chans att hamna topp-2:a, men då ska det till mycket tur, men bland topp fem kommer hon att hamna i vilket fall.


HANAR:
Totalt antal startande hanar under 2010 =
72 stycken

1. Mibisan's Mr Sunsapote:  4 + 4 + 4 + 5 + (3) + 4 + 3 + 4 = 28 p
2. Schaudt Titan:  4 + 4 + 2 + 4 + 4 + 5 + (1) + 2 = 25 p
3. Västanvinds Black Panther: 3 + 3 + 2 + 5 + 4 + 5 = 22 p
4. Skyborne Say You Love Me: (1) + 3 + 3 + 3 + 5 + 1 + 2 + 4 = 21 p
5. Mibisan's Mr Bacchus:
  3 + (1) + (1) + 4 + 4 + 3 + 4 + 2 + (1) + 1 = 21 p
6. Oakshaw Man Behind the Mask:  2 + 3 + 3 + 1 + 2 + 5 + 4 = 20 p
Sen är det poäng från 19 och nedåt.

På han-sidan har Mr Sunsapote för andra året i rad tryggat topp-listan, då 2:an Titan
inte kommer kunna komma ifatt med poäng. Även om han i morgon får en final-seger (= 4 p)
så måste han även räkna bort en 2-poängare vilket ger: 25 + 4 - 2 = 27 p som mest.
Så Mr Sunsapote med sina 28 p är redan "klar".
Sen är det ju Mr Bacchus som har en god chans att hamna "topp-fem".  Så det håller vi förstås
tummarna för:-).

Sen är det ju uppfödarlistan också, och där ser det ut så här fram till och med morgondagens tävling med totalt
46 kennlar representerade (fem bästa hundarnas poäng får räknas med):

1:a Mibisan's - 113 p
2:a Kvarnhällens - 92 p
3:a Emmaline's - 64 p
4:a Oakshaw - 46 p
5:a Schaudt's - 45 p

(Med reservation för ev fel i mina listor, då jag inte är officiell poängräknare)

Det blir en spännande dag i morgon.
Kör försiktigt alla Whippetrace-vänner som ska ner till Halmstad i morgon, så ses vi på plats!

Nu åter till Mr Padda från igår kväll. Det var Gullan och valparna som upptäckte otyget ute
i trädgården när mörkret fallit på.


Tänk att det finns folk som käkar såna här.. BLÄÄÄÄ


Han (eller hon) försöker rädda sig upp på stenen
Men jag hämtar skyffeln och förpassar den vårtiga typen till grannens trädgård.


Närbild på "bläet"


Men så måste det ju bli lite Whippetbilder oxå förstås:

Här ytterligare en besökare i trädgården, nämligen en Vinbergssnäcka.
Även det "delikatess" för vissa att äta (????).
Bella undrar vad det är för någon långsam typ!


Ganska kul bad-bild på Bella, Dafne och Tikka, där alla verkar vara på väg
i helt olika riktningar:-). Bilden är nog 4-5 år gammal.


En annan lite kul bild. Fokus skulle ligga på Aditi, men blommorna tog
överhanden:-)


Dafne som tog sitt CERT på LC vid sitt livs första LC-prov (även detta foto har
några år på nacken)En annan kul redigerad bild där Dafne hoppat upp på min rygg,
vilket är en av hennes favorit-sysselsättningar:-)


Hörs i morgon kväll - men då seeent gott folk!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2010-09-24 - AKUT - HJÄLP BEHÖVS PER OMGÅENDE!!!!


Nedanstående kopierat från Annelie's blogg! Läs mer på hennes blogg genom att klicka på länken nedanför texten! Hoppas det löser sig med nya hem för alla Saluki's.........

Ett större antal vinthundar har blivit omhändertagna av polisen pga tragiska omständigheter varav 15 salukivalpar (7 st 8 veckors valpar och 8 st 12 veckors valpar). Hundarna behöver nya hem omgående, är du intresserad hör av dig till mig senast torsdag 30 september! Det finns vuxna hundar i åldern 4-10 år som behöver nya hem NU! Hundarna finns i Skåne och man måste hämta eventuel

http://sagoruna.blogspot.com/2010/09/bradskande.html


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-09-23 - Det säger bara svisssshhh.....

Dagarna bara försvinner känns det som och tiden går så otroligt fort. Kanske för att man har något så fantastiskt spännande att se fram emot nu i höst?
Nåväl, idag blev det en shopping-tur upp till Mariebergs köpcentrum i Örebro. Tanken var att jag skulla shoppa lite kläder, nya skor och en eller två nya bia-bäddar till hundarna. Men det blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig. På den stora zoo-marknaden vid Marieberg hade dom bara bruna och rosa bia-bäddar i den storleken jag ville ha, och min tanke var att det ska vara en svart och en grå. Så det får vänta tills jag hittar rätta färgerna. Kan oxå konstatera att det skiljer ganska mycket i pris på olika ställen, så det är väl oxå värt att kolla upp lite grann.
Kanske Granngården kan ta hem till mig dom färger jag vill ha. Jag är ju en trogen kund hos dom så det gör dom säkert.
I klädväg blev det några snygga tröjor nu till hösten, ett par mysbyxor (det som används mest här hemma).
Hittade inga skor som föll i smaken, så även detta får jag vänta med till i nästa vecka.

Annars har det varit en skaplig dag, och med fullt godkänd temperatur. Nu kl 21.00 visar termometern ute fortfarande på 16 grader:-)

No no photo's idag, så det får bli några gamla foton igen. Vi hörs i morgon igen gott folk. Då ska bilen packas för tidig tidig avfärd emot Halmstad på lördag morgon för årets sista Whippetrace-tävling - nämligen det avslutande Derbyt:-).
Ovan: Dixie (Twyborn Ann Cousine) och Tiny (Adagio Tainted Love)


Ovan: Lillan (Mibisan's Miss Ching Ting a Ling) i fullt ös i vattnet.


Ovan: Tikka är en fin dam - väl värd sin princess-titel. Hon nöjer sig
bara med det allra bästa vad det än gäller:-)

"Haré gött gött fölk" på ren östgötska:-)
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-09-22 - Osmakligt och lite blå/vitt fast tvärtom;-)

Sara hade idag en - åtminstone i mina ögon sett - mycket osmaklig aktivitet för sig.
Hon har nämligen fångat och dödat en syrsa och därefter med stor stolthet burit in den i soffan i stora rummet.
"-Ser du matte vad jag har fångat", och så får jag den där blicken där hon med mycket högvärdig aktning talar om att hon är såååå nöjd med sin strålande insats...................

Jaja, vad ska man säga om den tösa-biten? Tyckte det här var på gränsen till osmakligt, men jag för väl vara glad över att hon åtminstone lät "fyllningen" inuti syrsan vara där den skulle, med andra ord att hon inte kom in med an mosad syrsa;-)

Dagen har i övrigt ägnats åt fortsatt målning utav altanen. Nu är det i princip färdigmålat, men eftersom det blir lite kladdigt när en annan som glad amatör ger sig på att måla, så återstår en del "justeringar" att måla vitt där det ska vara blått och blått där det faktiskt ska vara vitt. Men det fixar nog till sig i morgon, bara solen vill lysa lite.

Så här till några bilder från dagen och kvällen:

MUMS....... Eller?


Syrsan har nu gått till dom sälla jaktmarkerna.....


Altanen snart klar


Rena "Byggarbetslplatsen" hemma. Man hinner inte med mycket annat
än vovvepromenader, målning och valpbus såna här dagar. Telefonen går
oftast varm, men det är bara att inse att man får låta bli att svara emellanåt.


Nu ser ni vad jag menar med blått på vitt och vice versa:-)


Sen lite gull-pojkar som avslutning
Hörs imorgon, nu ska jag slappa en liten stund framför TV:n. Det har jag
gjort mig välförtjänt utav - åtminstone enligt mig själv och här hemma är det
ju jag som bestämmer (skratt)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2010-09-21 - Vad är ett härligt och lyckligt Whippetliv?

Svaret på den frågan kanske ni får genom dagens bilder.
Blev en tur ner till Norra Freberga för att plocka lite svamp, men även för att några av vovvarna skulle ges tillfälle att sträcka ut lite på den härliga stranden (en mycket lång privatstrand där det nästa aldrig är några människor vilket är naturligtvis är helt perfekt). Dom som fick följa med på bilturen i dag var förstås valparna Mr Ispahan, Mr Bonfire och Mr Safrano och förutom dom mamma Dixie och därtill Tikka och Sara.

Sara har en tendens att väldigt sällan ha alla fyra tassarna på jorden samtidigt - en mycket mycket sprallig tös, nog bland det spralligaste jag haft här hemma. Men alltid på strålande gott humör, världens snällaste och gosigaste tjej som ju nu hunnit bli dryga 7 månader gammal.

Så låt mig presentera några skogstokiga, superglada och lyckliga Whippar:

Tikka i fullt ös på stranden:-)


Mr Bonfire tycker livet är härligt!


Mr Bonfire:-)


In i vassen......


Och så lite Whippetrace-tävling med tant Tikka:-)


Men den matchen blev lite för tuff för en så ung liten kille, och dessutom
en "snygg-whippet":-)


Men jag kan ju rejsa lite själv vetja:-)


Mr Safrano och Mr Ispahan har hittat en kul pinne


Och Mr Bonfire har fattat tycke för springet i stället....


Mr Safrano och Mr Ispahan kör lite "tafatt"


Mr Bonfire tycker det är lite lite lite för kallt i vattnet.


Mamma Dixie


En dam med en stor portion värdighet.


Hmmm, det ligger något spännande på botten här matte!


Sen över till tok-fia nummer ett, nämligen Sara (Mibisan's Miss Blue Diamond).
Jag behöver inte förklara så mycket till bilderna, utan ni ser själva vad jag menar:-)


Så avslutningsvis gjorde jag sällskap med den här snoken när jag gick över
vägen där jag sen plockade svamp. Han var inte ett dugg blyg för mig, utan
kravlade bara någon halvmeter från mina fötter.
Det borde väl vara "läggdags" för ormarna snart, men det kanske är sista
rycket nu för dom att äta upp sig?


Och svampen då? Jodå - säkert fyra liter trattisar (finns hur mycket som helst)
och 1 1/2 liter gula blev det, så nu vet jag vad jag har att göra en bra stund framöver.

Ha en nice kväll!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer
2010-09-20 - Den första november.......

....... börjar jag på min nya tjänst.

Det ska bli fantastiskt roligt, inspirerande och framför allt oerhört oerhört spännande att få jobba som Verksamhetschef vid anrika Medevi Brunn AB, nästgårds till där jag bor. Inte illa att ha två kilometer till arbetsplatsen när man bor 17 km norr om Motala som jag gör, och därtill en så pass spännande tjänst!

Jag har haft en oerhörd tur (kanske därtill också pga mina kvalifikationer sedan tidigare). Jag blev nämligen ombedd att söka tjänsten och hur ofta händer det i dagens samhälle?

Nu gäller det att bli klar med allt som ska hinnas med här hemmavid, före start den 1:a november:-).

Mina arbetsuppgifter kommer bestå av huvudansvar för den ekonomiska förvaltningen, budgetansvar, rapportering, fastighetsförvaltning (allt från K-märkta byggnader till antika möbler), planering och upphandling av renoveringsobjekt, skogsbruksplan och jaktarrende/kräftfiskearrende och även till stor del "nytänk" och tätt samarbete med hotell/vandrarhems-delen samt med Värdshuset.

Jag ser verkligen fram emot min nya tjänst.
Här kommer lite vackra vinterbilder jag själv tog vid Medevi Brunn under den gågna vintern. Så över till lite foton på några av alla dom fantastiskt vackra gamla byggnaderna som tillhör Medevi Brunn AB:

Delar av Medevi Brunn i vacker vinterskrud.
Samtliga foton är tagna av mig
själv och har funnits med på bloggen långt tidigare, än detta blev aktuellt:
Sen måste jag ju förstås avsluta bloggen med något i hundväg oxå och det får bli
på vackra Aditi (Mibisan's Miss Aditi)
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 10 kommentarer
2010-09-19 - Söta "grabs" och Dixie-Sara bus

Dagen har jag ägnat åt fortsatt målning och nu är det altanen som målas om. Själva huset är färdigmålat, men altan och farstu tänkte jag måla själv. Har just nu målarfärg från topp till tå känns det som, och även valparna har lyckats få lite färg på sig - trots att jag försökt hålla dom borta från färgpytsen:-)
Det har ju varit skapligt väder ute med solsken så valet stod idag mellan att åka och träna på ovalen i Örebro, men jag måste nu försöka prioritera så att huset blir klart, innan dom kalla frostnätterna kommer.

Tog tre supersöta foton (ganska snarlika varandra) idag när valparna var ute på farstutrappen.
Sen ett par busbilder på Dixie och Sara som härjar runt i soffan i stora rummet. Inte tillåtet egentligen, men det är inte alltid dom lyssnar på sin matte (skratt).

Från vänster:
Mibisan's Mr Ispahan (ev tingad)
Mibisan's Mr Safrano (till salu, gärna till utställningsintresserad)
Mibisan's Mr Bonfire (till salu, gärna till utställningsintresserad)


Vid intresse för någon av dom fina han-valparna ring mig på telefon:
0141-52172 (lämna meddelande om jag inte svarar)
Garanterat goda kärleksfulla hem ett krav!
Sara och Dixie bus i soffan:-)


Som synes är mamma Dixie i full vigör och busig som aldrig förr:-)


Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2010-09-18 (2) - STORT STORT GRATTIS - BIG CONGRATS!

Today, all "tulip-puppies" - now just over 7 months old - aught to be extra extra proud!
The fact is that Daddy King (Daigo v d Waterram) today at Lure Coursing trial in Hultsfred ran to his third CC, thus making him starting today can call himself a Swedish Lure Coursing Champion :-)

BIG CONGRATULATIONS to 'King's, owner Ann-Christine and Bengt (kennel Speed Partners) who spend so much involvement in both Whippet Race, Lure Coursing and at the Oval Tracks. It gives results, which proved today!

BIG CONGRATULATIONS also to Bea and Ton (kennel vd Waterram) in Holland, who is the breeder of this wonderful guy!

Mibisan's Miss Blue Diamond (Sara)
Mibisan's Miss Curly Sue (Scilla)
Mibisan's Miss Spring Pearl (Perla)
Mibisan's Miss Rheingold (Goldie)
Mibisan's Mr Ben van Zanten (Vissky)
Mibisan's Mr Davenport (Dobbie)
Mibisan's Mr Silver Dollar (Ivar)

All of us "children" are guaranteed as proud today of their father. I can personally promise this fact!

Idag ska alla tulpan-valpar - nu dryga 7 månader gamla - vara extra extra stolta!
Det är nämligen så att pappa King (Daigo v d Waterram) idag på Lure Coursing prov i Hultsfred sprang till sig sitt tredje CERT, vilket därmed gör att han från och med idag kan titulera sig Svensk Lure Coursing Champion:-)

STORT STORT GRATTIS till "King", matte Ann-Christine och husse Bengt (kennel Speedpartners) som lägger ner så oerhört mycket engagemang inom både Whippetrace, Lure Coursing och Rundbana. Det ger resultat, vilket visat sig idag!

STORT STORT GRATTIS även till Bea och Ton (kennel v d Waterram) i Holland, som är uppfödare till denna fantastiske kille!

Mibisan's Miss Blue Diamond (Sara)
Mibisan's Miss Curly Sue (Scilla)
Mibisan's Miss Spring Pearl (Perla)
Mibisan's Miss Rheingold (Goldie)
Mibisan's Mr Ben van Zanten (Vissky)
Mibisan's Mr Davenport (Dobbie)
Mibisan's Mr Silver Dollar (Ivar)

Alla vi "barn" är garanterat lika stolta idag över sin far. Det kan jag personligen skriva under på gott folk!King and Tikka (Idomic's El Tikka Paste)
Proud proud parents of the promising litter named after Tulips:-)· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2010-09-18 - You get warm in your heart.....

Just take a look at this little movie from family Slobodova in Czech republic.
It is "Mia" (Miss Alba) who really feels safe and secure in her new home, and as you can see she has made very very good friends with Abigail. So very cute to see!
Love to Mia, Michaela, Lubomir, Jakub and of course to Abigail too:-)

http://www.youtube.com/watch?v=g8gwyrrBp6I&feature=player_embedded


And here is the adress to family Slobodova's own homepage, where you also can see the movie (as well as my very own words about Mia, that Michaela wanted me to write down for their site......

http://www.abigail-liberty.estranky.cz/


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2010-09-17 - Tredje gången gillt.......

Igår lämnade jag för tredje gången in min bil för kamrems-byte men den här gången till en ny bilverkstad och då blev det lite mer resultat! Så idag fick jag tillbaka bilen med ny kamrem och lite annat smått och gott som fixats oxå! ÄNTLIGEN!!!!
Första verkstan kommer jag absolut inte ge några varma rekommendationer till - det är ett som är säkert. Han hade min bil totalt sex dagar fördelat på två omgångar, och inte ett dugg hade han gjort med bilen. Som ni alla förstår så är man ganska bil-beroende när man bor som jag gör, vilket gör det väldigt irriterande när verkstäder inte har kompetensen (eller vad det nu berodde på).

Nåväl, en dag där vädret varit upp och ner totalt. Blåst, solsken som avlösts av regn och nu skiner solen igen. Blev ändå några nya foton idag så här kommer dom:

Mr Ispahan och mamma Dixie. Som ni ser försigkommer ingen bur-förvaring
här hemma. Här lever valparna fritt i huset tillsammans med mig och dom vuxna,
som dom nu introduceras mer och mer tillsammans med.


Mr Ispahan


Mamma Dixie och Mr Ispahan igen


Mamma Dixie


Mr Safrano


Mr Safrano


Sara (Miss Blue Diamond) 7 månader, gillar att underhålla dom små valparna:-)


Skönt när solen tittar fram!


Det här med burförvaring av hundar hemmavid är något som jag tyvärr vet
förekommer ganska flitigt, både hos uppfödare och hos "vanliga hundägare".

Följande har jag kopierat in, och det är dessa regler mah har att följa som uppfödare och/eller hundägare:

Hundar får inte förvaras i burar annat än vid särskilda tillfällen. Det gäller:

  • Vid utställning, tävling och prov och vid träning inför prov. Buren ska vara täckt på minst två sidor. Hunden ska rastas minst varannan timme.
  • I samband med jakt. Hundarna får då förvaras i burar som mest åtta timmar per dygd om de rastas var tredje timme.
  • Vid transporter. De får dock inte sitta mer än tre timmar i bur i bil som står stilla.


    Fick veta via en kennelkonsulent som jag känner, att man nu kommer bli ännu mer intensiv med hembesök hos kennlar runt om. En av dom största bristerna hos uppfödarna är just burförvaring i hemmet. Man låser helt enkelt in sina hundar i burar när man åker och jobbar och där får dom sen sitta till matte och/eller husse kommer hem igen. Tragiskt i mina ögon - mycket tragiskt. Finns även fall där hundar sitter i bur TROTS att matte och/eller husse befinner sig hemma!

    Bra att kennelkonsulenterna verkar bli fler nu framöver. Bristen på konsultenter har varit stor och därmed har dom inte hunnit med så många besök som dom borde. Jag hoppas dom får fatt på dessa "burförvarings-syndare", och sannolikheten finns ju då konsulenterna åker på helt oanmälda besök, så som uppfödare vet man aldrig när dom står utanför ytterdörren. Det är bra det! Vet att många uppfödare är emot kennelkonsulenterna, men då undrar jag varför? Då kanske man inte har rent mjöl i påsen? För egen del tycker jag det har varit toppen att dom varit här. Haft besök två gånger under min verksamma tid, och båda gångerna har min kennel fått mycket positivt omdöme. Och när man själv vet om att man har ordning och reda så gör det ju inte så ont att dom dyker upp hursomhelst och närsomhelst - eller hur?

    Hörs igen i morgon gott folk!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2010-09-16 - Bara ett par bilder idag

Idag blir det bara några bilder jag tagit och som jag tycker mycket om, så håll tillgodo:Hörs i morgon igen!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-09-15 (2) - Sen blogg idag.....

Och det beror på att jag varit iväg till Norrköping för årets sista Whippetrace-träning. Nu återstår bara vårt Klubbmästerskap i början på oktober sen är aktiviteterna över hos oss i Norrköping för året. Känns lite trist att hösten och vintern nu närmar sig men jag har ju å andra sidan mycket att se fram emot nu i höst:-).

Ganska bra med hundar på träningen trots sena säsongen och vad som är roligt är att vi har ett gäng IG-ägare som "fattat galoppen" för det här med Whippetrace (eller vi kanske ska kalla det "Italienar-race" för deras del).
Det är härligt att se dom små springa. Benen går som trumpinnar och man undrar hur i hela friden dom fixar att hålla ordning på koordinationen:-). Men det gör dom med bravur dom små liven.

När jag pratade med Björn igår så berättade han att Moya's blivande partner "Ceddy" har sprungit en raka på 137 meter (motsvarar alltså ett Whippetrace-lopp) på tiden 9,04 och det vid en ålder av 10 månader och 1 vecka gammal. Mer behöver jag väl inte tillägga om detta?

Idag fick jag en kär hälsning från Mr Paw Paw och familjen Andersen i Norge:-). Tusen tack mina vänner!
Nu till ett par bilder på Mr Paw Paw som dom skickade med, och sen några bilder från kvällens träning då både Sara (Miss Blue Diamond) och Scilla (Miss Curly Sue) fick springa knappt halva banan.

Men jag börjar med ett foto på dom tre fina hanarna som fortfarande är till salu till garanterat gott hem och då gärna med utställningsintresse. Dom ser väldigt lovande ut, har ett helt fantastiskt temperament, glada, goa och älskar allt och alla! Precis så som det ska vara alltså.

Från vänster: Mr Safrano, Mr Bonfire och Mr Ispahan:-)


Sara (Miss Blue Diamond)


Sara igen


Och igen............


Scilla (Mibisan's Miss Curly Sue)


Scilla igen.......


Och så bilderna från Mr Paw Paw:

Här är det Truls som klipper klorna på fina Paw Paw:


Och här är Paw Paw tillsammans med sin polare Couscous:


Slut för idag, hörs i morgon igen!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2010-09-15 - 3.5 timmar i telefon........

Mina telefonsamtal till min goda vän Björn Wessels (Ghan Buri Ghan's kennel, Tyskland) brukar bli två timmar långa, men nu i kväll (natt) har vi chattrat i tre och en halv timma:-). La precis på luren....... Kl är halv ett på natten. Vi har alltid så mycket att prata om och han är världens bästa mentor inom race-linjer i Europa! TUSEN TACK min goda vän Björn! Du är bara världens bästa!

Här en bild på en kärleksfull uppfödare som jag har äran att få lära känna som en otroligt fin vän och samtidigt en osannolikt kunnig uppfödare vad gäller race-linjer i Europa. Min mentor som har lärt mig SÅ MYCKET om dessa europeiska blodslinjer. Jag är dig evigt tacksam Björn:-). Bättre vän och mentor kan inte ses i vårt universum!
LOVE YOU and FAMILY! Including all your lovely happy dogs at home:-) And once again GREAT GREAT CONGRATULATIONS for totally outstanding results in the Worldchampionship in Rabapatona! Nu fick du den credit du så väl förtjänat min vän!!!!! Förstår att vissa "dreglar" just nu, men det är likadant här i Sverige..... You know what I mean:-)· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-09-14 - Planerad parning sommar/höst 2010

Har ju nämnt mina planer förut vad gäller Moya's (Mibisan's Miss Cherimoya) planerade parning och nu har jag fått bilder på Ceddy (Ghan Buri Ghan's Mandarin Mustang) från Björn i Tyskland. Så här kommer en liten presentation.

Jag har även uppdaterat hemsidan www.mibisans.se under rubriken "Planerade kullar".

My cooperation with my very good friend Björn Wessels, Germany continues so let me introduce our next plans at kennel Mibisan's.
This is a very interesting combination of fabulous race-lines. "Ceddy" is from Dutch blodlines and combined with Moya's pedigree this looks very promising.
Ceddy has one "full-brother" living in Sweden (Ghan Buri Ghan's Moon Quake Shake) who looks very very promising and this dog I will use for my future litter together with Mibisan's Miss Blue Diamond in a couple of years. Ceddy also have an older full-brother (Ghan Buri Ghan's Jammy Hawk) who made great great success in the Worldchampionship in Rabapatona 2010 by running in to the 2nd place amongst the dogs.
I really look forward to this mating next year, and if you are interested in a puppy from this litter you are welcome with your inquires by phone: 0046 141 52172 (from Sweden: 0141-52172).

Moya är utställd internationellt med ett 1:a pris. Hon har gjort en strålande insats på LC-fälten under två år (2008 + 2009) med bl a 2 CERT (1 Nationellt CERT och 1 Internationellt CERT samt CACIL) och när hon fick sitt Internationella CERT blev hon bästa Whippet för dagen (ca 85 startande) och som om inte det vore nog så blev hon även BIF-1:a när alla raser hade sprungit (närmare 200 starter under helgen).
Därtill har hon gjort mycket fina insatser på Whippetrace, samt i år tagit sin licens på rundbana och gjort sin tävlingsdebut på ett fint sätt.

Moya har haft en kull tidigare (2008) och fem utav dessa avkommor är aktiva inom race-genren:
Mibisan's Miss Ching Ting a Ling (Rundbana)
Mibisan's Miss Chiquitita (Rundbana och Whippetrace)
Mibisan's Miss Chopsie (Whippetrace och tränar för licens på Rundbana)
Mibisan's Mr Challenger (Rundbana och Whippetrace)
Mibisan's Mr Checkmate (Whippetrace)
Mibisan's Mr Chip'n Dale kommer förhoppningsvis ut på Whippetrace under 2011

Moya själv föddes i en kull med sex valpar där hon var enda tiken. Hon är syster till:
Mibisan's Mr Sunsapote (Whippetrace - Flerfaldig A-finalvinnare samt Rundbana)
Mibisan's Mr Bignay (Whippetrace - A-finalvinnare  samt Lure Coursing (Årets LC-hane 2008, näst bästa 2009)
Mibisan's Mr Loquat (Whippetrace A-finalvinnare samt Rundbana)
Mibisan's Mr Tamarillo (Whippetrace)
Mibisan's Mr Paw Paw (bor i Norge som kär familjemedlem)

Nu över till lite foton:

Ghan Buri Ghan's Mandarin Mustang "Ceddy":
Mibisan's Miss Cherimoya:Ghan Buri Ghan's Moon Quake Shake "Zimon" (Ceddy's kullbror som bor
i Sverige - äg: Katarina Nilsson)


Ghan Buri Ghan's Jammy Hawk "Siep", en helbror från tidigare kull
som placerade sig på 2:a plats vid Worldchampionship i Rabapatona 2010.


Det var allt för idag gott folk!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer