2010-10-31 - Ceddy erhöll Excellent 3

Fick igår kväll ett riktigt kul SMS från Carsta. Hon berättade att Moya's blivande fästman (hösten 2011), nu är utställd i Hannover på en internationell utställning och han fick ett EXCELLENT V3 i Unghundklassen (för Er som inte vet motsvarar det ett CK med 3:e placering i klassen. KUL KUL och BIG CONGRATULATIONS till Björn och Carsta.
Har precis nu lagt på telefonen efter att ha pratat med Björn i nästan en och en halv timme (men faktiskt kortare samtal än vi brukar ha), och vi diskuterade lite om nästa år, smått och gott, och förstås lite annat oxå:-). Finns alltid mycket att prata om när man har samma inriktning och tankar kring avel och uppfödning.

Tyvärr finns ännu inga bilder från utställningen, men Björn inväntar foton (som någon annan tagit på utställningen) så jag hoppas kunna presentera ett eller ett par framöver här på bloggen.

Björn har även mailat mig en annan bild tagen helt nyligen av en person, och nu har jag i  min tur mailat vederbörande och frågat om jag får lov att använda bilden på min hemsida och i min julannons. Jag hoppas på postivt svar:-)


I vilket fall som helst så är det den här killen vi pratar om:

Ghan Buri Ghan's Mandarin Mustang (Ceddy)
På den här bilden runt 8-9 månader gammal


Sen en härlig film på Whippar i slow motion...... Se och njut!:
http://www.youtube.com/watch?v=gNhbhq0-5Xc&feature=player_embedded#!

Ha det så gott så hörs vi i morgon!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2010-10-30 - Vingåker

Det blev en lång dag vid en väl genomförd utställning i Whippetklubbens regi. Var på plats runt 8 i morse (efter att för andra året i rad lyckats köra fel i Vingåker, detta trots exemplarisk skyltning till tennishallen där utställningen genomfördes.
Har inte skrivit av kritikerna på pojkarna men man kan väl sammanfatta det som att kritikerna var helt okej med tanke på att det är rena race-linjer (man ser ju lite olika på exteriöra ting mellan utställning och race och i en så här enorm konkurrens bland så många exemplariskt vackra utställningshundar har man förstås inte mycket att hämta hem). Alla fyra "Mibisanar-killar" som deltog skötte sig alldeles exemplariskt duktigt både utanför och i ringen och det glädjer mig mycket att dom är så öppna och faktiskt verkar tycka det är ganska skoj med utställning. Samma sak var det med Miss Chopsie som hade ytterst roligt inne i ringen när det var dags för "spring-varvet" runt. Hoppetossa och bus med matte stod just då på önskelistan:-)

I valpklass 6-9 månader ställdes:
Mibisan's Mr Ben van Zanten
Mibisan's Mr Davenport
Här var det 11 hanar representarade

I bruksklass hanar ställdes:
Mibisan's Mr Challenger
Mibisan's Mr Checkmate
Mr Checkmate stod som 3:a i konkurrensen och Mr Challenger som 4:a (sex hanar deltog här totalt)

I bruksklass tikar ställdes:
Mibisan's Miss Chopsie (oplacerad - sju tikar deltog).

I Öppenklass ställdes Twyborn Ann Cousine:
22 tikar deltog totalt. Dixie hängde kvar till domaren plockat ut alla utom tio som sen stod i fokus för dom fem placerings-platserna. Dixie fick idag inte någon placering, och en stor del får nog tillskrivas att hon är lite för "mullig" i dagsläget (vilket jag i och för sig ser som mycket positivt, hon tappade aldrig någonting i fysik efter sin valpkull utan har hela tiden varit bra i hull - lite för bra:-)).
Hon fick annars en fin kritik.

Måste ju oxå passa på att tacka Sören som tidigare i veckan erbjudit sig att visa Dixie idag!
Här har ni en kille som inte bara kan byta proppar och fixa elen utan visa hund oxå på ett fantastiskt fint sätt:-))). TUSEN TACK Sören, och när Dixie nu får börja banta lite mer och kommer ner lite i vikt så ska jag kolla av vilka fler utställningar som Marie-Louise och Sören ska åka till, för Sören visar gärna Dixie igen:-)
Inte illa att ha en egen "handler":-)

Sen var det kul att träffa Christer - "long time no see", , Stefan (som oxå passade på att fotografera Dixie till sin hemsida) och flera personer som det alltid är lika kul att slänga några ord med som fanns på plats!

Dagens domare var Inger Carlsson (Klenods) valpar samt Annika Jansson (Hot Isle) övriga klasser.
Totalt deltog 157 Whippar idag, och trots det stora antalet så flöt det på bra i ringarna.

Dessvärre GLÖMDE undertecknad kameran hemmavid idag (vilket jag kom på när Sofia och jag åkt i ca en mil), och naturligtvis blev det då som det alltid blir, att man får se någonting man sååå gärna hade velat dokumentera med ett foto. Dagens höjdspunkt var nämligen på väg till Vingåker (närmre bestämt mellan Hällefors och Vingåker), där vi fick syn på en STOR fågel som satt vid väggrenen. En fågel jag aldrig tidigare sett i levande livet, och jag lär mest troligt aldrig få se en sån här igen "live".
För fågeljägare och en del andra kanske det är "vardagsmat" i dubbel bemärkelse med såna här birdies, men icke för mig!
Den var totalt orädd och satt vid vägkanten och det var nämligen en livs levande vacker Tjäder-tupp! Har lånat en bild från nätet, så ni kan se hur granna dom är:Nåväl, i morgon är en annan dag och sen börjar jag min nya tjänst på måndag.... Så morgondagen blir nog till att fixa lite här hemma. Utomhus vid fin-väder eller inomhus vid ful-väder:-)
Ha en riktigt trevlig lördagskväll, så höres vi next time i morgon!

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2010-10-29 - Packat och klart inför morgondagen

Nu hoppas jag att jag fått med allt i packningen inför morgondagen. Sofia kommer hit halvsju i morgon bitti, och sen hämtar vi upp "Trazan" i Hällestad halv åtta för vidare färd emot målet:-).
Blir en lååååång dag kan jag tänka mig.

Fick idag reda på lite "nya oväntade förutsättningar" inför min premiärdag vid Medevi Brunn AB på måndag. Minst sagt en utmaning och det blir en riktig rivstart med allt praktiskt som nu måste fixas redan första dagen.
Så kan det bli när det händer saker helt oförväntat! Men som sagt - jag gillar utmaningar här i livet så det kommer bli bra - riktigt bra - ändå:-)

Höres i morgon när jag landat och kommit hem!

Lägger ut en bild från förra sommaren (2009) då Gullan jagar änder.
Längtar redan till nästa sommar...


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2010-10-28 - Nya uppställningsbilder och frissan

Idag har jag varit hos frissan och fixat till lite höst-lika färger i håret. Blev riktigt nöjd med resultatet, så nu känner man sig lite lagom representabel till på måndag:-).
Väl hemma igen så fick jag hjälp av min far att ta nya foton på dom tre bröderna som om drygt en vecka blir 4 månader gamla ("päronen" var här som hundvakter på eftermiddagen). Nu kan man verkligen se hur dom utvecklas och jag gillar det jag ser - MYCKET! Tre jämna, fina och exteriört mycket tilltalande killar som dessutom har helt fantastiska temperament! Döm själva utav bilderna nedan.

I morgon blir det besök hos optikern för synundersökning och jag hoppas verkligen dom kan få fram ett par nya glasögon snabbare än på normala två veckors leveranstid, för det är minst sagt lite jobbigt att inte kunna se ordentligt med dom gamla glasögonen jag nu använder (valparna var ju så snälla så dom tuggade sönder mina ordinare för ca en vecka sen - skratt). Inte minst jobbigt är det när man ska köra bil då jag ser dåligt på långt håll med dom gamla som har helt fel styrka för min syn.

Sara-kursen blev idag inställd eftersom flera av deltagarna fått förhinder, men det gjorde inte så mycket för det blev lite stressigt här på eftermiddagen, och det är ju skönt att inte köra i 150 km i timmen hela tiden!
Ska ringa Olga och kolla läget när kursen blir av i stället, eller om det blir nästa vecka ordinarie tid.

Nu över till uppställningsbilderna. Jag ställer och pappa fotograferar!
Tack för hjälpen far!

Mibisan's Mr Bonfire "Truls" (4 månader minus en vecka på bilden tagen idag)


Mibisan's Mr Ispahan "Ispahan" (4 månader minus en vecka på bilden)


Mibisan's Mr Safrano "Saffran" (4 månader minus en vecka på bilden)


Och så en liten glimt på delar av nya frillan:


Hörs i möra igen:-)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer
2010-10-27 - Tack för fina blomsterbuketten:-)

Besöket från idag är nu på väg hem efter några timmar av trevlig samvaro här hemma.
Dom hade med sig en fantastiskt väldoftande och vacker ros-bukett som nu pryder köksbordet. Tusen tack mina vänner:-). Passade på att träna lite bord med Whipparna, och även då dom tre små pojkarna.

Nu blir det Bonde söker fru, så mer hinner jag inte rapportera från dagen!

Här är det Gullan som får lite ansning och tillputsning inför utställningen på lördag:


Den vackra väldoftande rosbuketten! TUSEN TACK!


Och i morgon är en annan dag med nya möjligheter!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 7 kommentarer
2010-10-26 - Valpkurs gång nr 4

Ännu en omgång av valpkursen med Truls (Mr Bonfire) har avverkats idag och han är riktigt riktigt lyhörd och duktig. Innan kursen börjar brukar valparna få springa runt och leka av sig lite i Olga's trädgård och det är mycket uppskattat. Två flatvalpar (tikar) och en Goldenvalp (även det en tik) gör att det blir rena himmelriket för en liten Truls som mer än gärna springer runt och lattjar och han har ibland uppenbara problem med att välja vilken tikvalp som för stunden ser roligast ut att leka med:-).

Sen tror man ju att han ska vara trött när han kommer hem, men icke sa Nicke. Här kommer några bilder som bevisar motsatsen. Nu sover dom däremot gott hela högen, så nu kan jag koppla av lite själv oxå.

I morgon får jag besök på eftermiddagen, på torsdag ska jag till frissan först och sen är det vardagslydnadskurs för Sara kl 17 och på fredag ska jag på synundersökning (ni vet - mina glasögon:-)). Har haft ont i huvudet nu sen jag nödgats börja använda mina gamla glasögon med fel styrka, så det får jag nog stå ut med ett par veckor ytterligare tills jag får mina nya glasögon! Så här är det fullt ös!
På lördag blir det utställning i Vingåker så hela den dagen går åt där. Ska vara där från start och blir nog kvar i princip hela dagen. Totalt är det hela 157 Whippar anmälda. Det är inte illa! På söndag får jag försöka "ladda batterierna" till första dagen i Medevi på måndag. Fullt ös, men kul!

"Truls" och "Saffran"


Du snackar........


Och Tikka är som vanligt lika valp-tokig. Gullig bild där Truls attackerar från
ena hållet och Sara vill vara med på ett hörn från andra hållet:-)


Kom igen då!


Okej, här får du!


Jag ska mangla dig din lill-skit:-)


Klart slut för ikväll go vänner!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-10-25 - Solskensvalpar i soligt väder

Idag blev det ett par timmars bus ute i trädgården igen då det härliga vädret lockade till utevistelse både för mig och för dom tre musketörerna. Mr Nikon och jag var lite bättre vänner idag, så några fina bilder fick jag i alla fall till:-).

På onsdag får jag kul och mycket trevligt besök här hemma, men jag kan dock inte (åtminstone inte ännu) berätta vilka som dyker upp. Det får nog vänta till efter helgen, men klart ni kommer få veta framöver:-). Besöket är egentligen en ren slump att det blir av, men ibland är det tillfälligheter som dyker upp när man minst anar det.

Nu börjar även nedräkningen på riktigt då det idag bara är en vecka till min första dag vid Medevi Brunn AB.
Ser fram emot nya tjänsten med stor förväntan. Det ska bli fantastiskt kul! Svängde förbi Medevi idag vid eftermiddagen och gick in och pratade några ord med Birgitta som är Hotell-chef i dotterbolaget. Vi har känt varandra i många många år (ända sedan skolåldern) och det kommer bli kul att samarbeta med henne framöver.
Tog även några foton vid Medevi idag, så dom kommer längst ner i denna blogg.

Börjar dock med ett foto på hur det såg ut i går kväll inne på mitt lilla kontor som städades upp igår. Helt plötsligt bidde det en härlig plats i hörnet för hundarna att sova på, vilket det inte tog lång tid för dom att upptäcka. Särskilt valparna och Bella har "hittat" nya hörnan och så här såg det ut:

Bella myser tillsammans med dom tre valparna


Så över till dagens bilder......

Mr Bonfire poserar


Mr Bonfire igen


Härligt busiga valpöron just nu:-)


Mr Ispahan och Mr Safrano


Kuligt gott med äpplen tycker Mr Safrano


Och PET-flaskan är en kul grej...
Tjoflöjt.....


Mr Bonfire


Mr Bonfire igen


Sen kliar det i örat, så bäst att skaka lite på huvudet:-)
Mr Safrano


Mr Bonfire - fullt ös!


Hoppsan, fotograf-miss eller?


Mr Ispahan


Hoppla:-)


Fotograf-miss igen - sorry:-)


Ganska hårdhänta lekar emellanåt. Kolla in vilket grabba-tag Mr Ispahan
tagit på brorsan sin...... AJ AJ AJ!


Och här inne finns mitt kontor från och med måndag om en vecka.


Bild på "stora gången" vid Medevi


Välkomstskylten som också visar vägen till Värdshuset som arrenderas
och drivs utav Conny


På sena promenaden tog jag det här fotot på en vacker solnedgång
nere vid Kagensviken här i Västanvik.


Så stötte vi på den här vackra råbocken. Inte ett dugg rädd av sig,
och som väl var hade jag fyra "lugna" vovvar med mig, men trots det blev
det lite liv i luckan:-)
Hörs i morgon!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-10-25 - Väntan.....

Det är nästan jobbigare att invänta en förestående valpning som inte är ens egen......
Jag väntar och väntar och snart kommer det ske!
Spännande värre! Lycka till nu och hoppas allt går väl:-)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-10-24 - Ett minne blott

Mina glasögon är nu ett minne blott efter att jag - klantigt nog - glömde dom på storarumsbordet igår kväll när jag gick och la mig. Tre små busfrön har sett till att dom numera är omvandlade till skrot, tack och lov hittade jag glasdelarna och kunde se att allt var intakt - alltså har dom inte lyckats svälja någon vass del.
Jag brukar nog vara väldigt noga med att plocka med mig dom in i sovrummet på kvällarna, men man är ju inte mer än människa ibland;-). TUSEN TACK mina busfrön! Nu fick "mamma" en anledning att byta glasögon och göra av med lite mer pengar! Någon trodde att det kunde gå på hemförsäkringen och det kanske det gör, men å andra sidan så har (eller hade) dom tre år på nacken, och jag tror inte restvärdet var högre än själva självrisken. Ingen idé att ens försöka tänker jag.

Nåväl, idag har jag äntligen fått lite ordning och reda i mitt lilla rum här hemma. Samtliga tyger och bägge tyghyllorna är nu utflyttade till lilla gäststugan, så nu ska här även införskaffas en säng som jag kan ha inne i rummet i stället. Då kan man ju faktiskt ha gäster boende här inne också, så man slipper värma upp gäststugorna när man får besök vintertid:-).
(TACK FÖR HJÄLPEN PAPPA och TACK FÖR DEN SUPERGODA MIDDAGEN IDAG - HEMLAGAD GULASCH-SOPPA som pappa fixade till här hemma och den var verkligen SUPERPT GOD)

I morgon ska jag faktiskt ta och sätta upp alla rosetter och täcken som hundarna fått genom åren på väggen som nu är "tom". Dom har sedan ett par år legat nedpackade i kartonger och det är ju faktiskt lite synd. Hade dom ju tidigare inne i stora rummet, men efter att jag renoverade och tapetserade om där så tyckte jag det var synd att hänga upp en massa rosetter på dom nya tapeterna.

Lite bilder (hellre-än-bra-bilder) från idag, så håll tillgodo:

Skrotade:


Sen ett STORT GRATTIS till pappa King (Daigo v d Waterram) som igår
vann sitt lopp vid Borås Rundbana! GRATTIS Ann-Christine och Bengt!


Sen över till Sara/Dixie-buset idag. Dom har väldigt skoj tillsammans
dom här två brudarna!


Sen var det just det där med planeten Tellus! Undrar om Sara saknar
den där normala gravitations-kraften som alla andra varelser har?
Truls (Mr Bonfire) tar det hela med ro, och inser att det är bättre att hålla
sig undan när det går i 120 km i timmen för mamma Dixie och Sara.
Bättre att hålla lite span på tokigheterna:-)


Just det ja......... Så var vi där igen!
Sara är en ytterst komisk Whippet, den saken är helt klar!


Dixie kollar in i bilburen där valparna brukar åka. Det kan ju möjligen
finnas någon gottis där som valparna missat:-)


Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer
2010-10-23 - Bus-i-hus = hus-bus

Det blir mycket av den varan till och från när det är så här dystra dagar ute med småregn i princip hela dan.
Gjorde ett tappert (mycket tappert) försök att tända på eldnings-högen ute i trädgården, men det var helt enkelt för fuktigt för att få fyr på idag. Jag tyckte ju dock att vädret var alldeles strålande att elda i med tanke på att det inte blåst någonting. Ja ja - högen ligger nog kvar till nästa gång jag tänder på:-)

Här kommer resten av bilderna som jag tog i går ute i snön, men den här gången är det inga bilder på valparna utan på Dixie, Sara och Moya som också var ute och busade i stora trädgården.

Leksaken syns nästan inte i snön, men det är en PET-flaska som hundarna
gillar att lattja med. Här Sara i egen hög person.


Och så var det ju det där med att hålla alla fyra fötter på jorden samtidigt:-)
Det är något Sara har väldigt svårt för - skratt!
Så öser vi på då.....

´
Nästan ingen idé att kommentera detta. Jag menar - ni ser ju själva så
hon bär sig åt min hoppe-tossa!


Det här blev lite läckert:-)
Ytterligare krumbukter....


Så lite höga galoppsprång


För ytterligare något sånt där konstigt tokigt "skutt á la Sara"


Normalt sett har Sara fantastiska öron, men vid bus utomhus så ställer
hon gärna och ofta upp dom:-)


"Kepsen är på" :-)


Sen raskt över till två andra busar, nämligen Gullan och Dixie!
Och VAD är nu detta??? Haha.....


Jo, uppe på dom tassarna och benen sitter en liten go Moya, som här rusar runt
med ett äpple i munnen:-)


Moya gillar också att kicka boll!


Dagens "hat-trick á la Zlatan":
Performer: Miss Cherimoya
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-10-22 - Snö-premiär för tre små gulle-gossar:-)

Sent i går kväll började snön falla utanför fönstren, så i morse blev det premiär för Truls (Mr Bonfire), Ispahan (Mr Ispahan och Saffran (Mr Safrano) att se snö för första gången i deras 3,5 månader långa liv:-).
Och som väntat blev det fullt ös! Blev en lång lång lekstund ute i stora trädgården och naturligtvis var min NIKON-kompis med mig ut. Tog mängder av foton på både valparna (som var ute först och längst stund), och sen blev det även foton tagna på Sara (Miss Blue Diamond), Moya (Miss Cherimoya) och Dixie (Twyborn Ann Cousine). Bilderna på dom sistnämnda tre "vuxna" damerna får dock vänta till i morgon och/eller övermorgon.
Självklart ska valparna har första parkett här på bloggen idag med tanke på deras "snö-premiär" :-).

Katarina har idag uppdaterat sin hemsida med en sammanställning för Ozzy's (Mr Sunsapote) och Tarzan's (Mr Challengers) resultat anno 2010, så gör gärna ett besök där också om Ni inte redan tittat in:
Adressen är:

http://www.123minsida.se/Katarinaswhippets/22130844

Over and out och över till dagens foton på gos-ungarna:

Först lite försiktigt "känna på" spring....


Mr Safrano växlar upp.....


Mr Ispahan har aldrig "växlat ner" :-)


Mr Ispahan och Mr Bonfire


Mr Ispahan


Mr Ispahan är till 99 % alltid i täten, så om någon av dessa TJUSIGA
pojkar kommer gilla att "jaga trasen" så lär det garanterat vara just han:-)


Mr Ispahan med ett halvruttet äpple i munnen:-)


Snurrigt värre!


Återigen Mr Ispahan i täten som synes!


Mr Safrano - en riktig go-bit liksom båda sina bröder


Så har Mr Ispahan hittat en blomkruka


Och värste "good-looking-boy" Mr Bonfire vet hur man poserar framför
en kamera!


Kampen om blomkrukan fortsätter


Den är MIN!


"Han kom, han sågs, han segrade" :-).
Mr Ispahan seger-defilerar och visar stolt upp sin erövring:-)


Och fortsätter reta bröderna...... Här är det Mr Bonfire som känner
sig lurad på konfekten (nåja - blomkrukan då)


Men Mr Ispahan väljer en annan väg....


Bröderna kommer dock ikapp, och blomkrukan svävar här för en sekund
uppe i luften under bröderna bus vilda tumult:-).
(Kolla in den svävande krukan)


Nu ska vi minsann göra upp en gång för alla:-)


Och Mr Ispahan lyckas ÅTERIGEN sno åt sig den roliga tingesten!


Och det ingår förstås i spelreglerna att reta gallfeber på brorsan Mr Bonfire....


Nu har både Mr Bonfire och Mr Safrano "kopplat ett nytt grepp" om krukan


Men det "sket sig" som bonden sa:-)


Och Mr Bonfire gör ånyo det han är allra bäst på - nämligen att posera!
Den här killen går inte av för hackor - jag lovar er!


Tvär sväng.....


Kan faktiskt springa med - så det så!


Men inte lika snabbt som Mr Ispahan som synes:-)


Okej, visar väl upp mig en gång till då säger Mr Bonfire.
Kolla in halsen..... Ni som vet förstår vad jag talar om!


Kisar lite......


Ha't gött, så hörs vi i möra igen:-)
Nu ska jag äta lite Vättern-kräftor och förlusta mig med fredagen till ära!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer
2010-10-21 - En förväntad snödag blev solig:-)


Och det innebar trädgårdsarbete i flertalet timmar. Bland annat har jag nu klippt ner roshäcken utmed staketet och kört undan alla grenar till eldnings-ställlet, men elda får jag ta och göra någon annan dag, då det blåst på en del under dagen.
Valparna har varit inne själva tillsammans med Tikka, Aditi, Dafne, Bella och Moya, medan Gullan, Sara och Dixie varit med mig utomhus. Duktiga valpar som inte hittade på något bus inne - trots att dom huserar i hela huset numer.
På eftermiddagen kom mor och far upp och då satte vi även upp en extra-grind på ett ställe, då valparna lyckats hitta ett hål till krypgrunden under huset. Dom är onekligen väldigt uppfinningsrika!

Nu känner man sig så där lagom mör i kroppen, så en varm dusch och sen koppla av en stund framför TV:n har man gjort sig mer än väl förtjänt utav.

Del utav den nyklippta  häcken.


Truls (Mr Bonfire) och mamma Dixie busar:-)


Och här är det Sara som roar sig tillsammans med Ispahan och Truls


Lite dragkamp är alltid kul


Och Tikka blir aldrig vuxen, min härliga princessa!


Nå!!!!! Blir det någon gotte eller?

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-10-20 - Mästerfotografen har varit framme:-)

Skulle åkt på vardagslydnadskursen med Sara, men såg vid promenaden en timme före jag skulle åka att Sara och Aditi var lösa i magen - så det blev bara till att ställa in idag. Nu har dom fått morotspuré i kvällsmaten så jag hoppas det är bättre i morgon igen. Troligen är det bara något tillfälligt, för dom är pigga och glada i övrigt och åt med god aptit.

Istället fick det bli en extra bus-stund ute i trädgården, men då det redan skymde på så var det svår-fotograferat (åtminstone för mig som egentligen bara använder mig utav tre favorit-lägen på kameran - kanske dags att läsa instruktionsboken efter att ha haft kameran i snart tre år?).

I slutet av förra veckan var jag ju iväg till veterinären och vaccinerade pojkarna sin andra vaccination, och Moya fick sin andra rabies-vaccination. Nu är det 120 dgrs väntan till jag ska iväg med Moya och ta blodprovet för att se om hon erhållit tillräckligt med antikroppar. Den här gången valde jag att använda vaccinet Rabiccin (som sägs vara effektivare och ger högre procent utfall).

Nåväl, här kommer bilderna från skymningen i alla fall:


Sen kör vi lite "Skotte-race":
      
Hörs i morgon torsdag!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 6 kommentarer
2010-10-19 - Handen på hjärtat på kurs med Kurt (nej Olga:-))

Dags för ytterligare en del i valpkursen sen eftermiddag idag. Jag har ju valt att gå kursen med Truls (Mr Bonfire) och både han och dom två kurskamraterna gör finfina framsteg på kursen.
Idag har vi övat inkallning, "handen på hjärtat" (en övning kallas så), sitt-övningar och kontakt.
Både förra gången och den här gången fick valparna före kurs-start göra av med det värsta springet i benen genom att leka tillsammans en stund, något som uppskattas av både Truls och dom två Flat-flickorna. Tänk så oerhört nyttigt det är för dom små att redan i tidig ålder få träna sig att umgås med andra hundar - och då framför allt andra raser!

Till kennelträffen nästa i juli nästa sommar (som jag skrev om häromdagen här på bloggen), planerar nu familjen Slobodova i Tjeckien att försöka komma till oxå. Mycket ska ju klaffa med deras semestrar, rabiesvaccination av Mia osv, men deras tanke är att dom ska försöka komma. Då blir det nog så att dom stannar drygt en vecka, och vi kommer då också planera in en internationell utställning - och det finns en lämplig sådan i Ransäter i dagarna tre sista helgen i juli. Det skulle onekligen vara kul!

Idag hade jag med kameran, men det blev inte så bra bilder dessvärre - men håll tillgodo ändå och ta del utav en ytterst trevlig och gemytlig valpstund:


Så lite sista mys-bus hemma hos Olga.......


Och sen myste man så här gott! Vad kan vara mysigare för en liten Truls
än att bli omfamnad av en brud!!! Det ska börjas i tid vetja:-)


Här en bild från i lördags kväll, då mina föräldrar var hundvakt medan
jag förlustade mig med lyx-supé vid Medevi Brunn på kvällen!
Tusen tack för att ni alltid alltid ställer upp när jag behöver en extra hand!!!!


Hörs i morgon igen så ha en riktigt trevlig fortsatt tisdagskväll!
I morgon är det dags för nästa kurs, då vardagslydnad med Sara (Miss Blue Diamond).
Här ligger vi nämligen inte på latsidan:-)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2010-10-18 - Lillan's seger på film

Idag nöjer jag mig mer än väl med att lägga in en film på Lillan (Mibisan's Miss Ching Ting a Ling) som tog hem segern i ett 320-lopp den 2 oktober nere i Landskrona.

Fick filmen av Susanne via mail idag, så håll tillgodo
(Lillan i rött täcke).

http://www.youtube.com/watch?v=5N6sj1bI72M

Resultatet i loppet blev:

1:a Miss Ching Ting a Ling - 21,25
2:a Daigo v d Waterram - 21,36 (pappa till Tulpankullen:-)))
3:a Grumme Gonzales - 21,42
4:a DS Svea Viking - 21,61
5:a af Banen fru Bergström - 21,91
6:a Axrace's Blå Mocca - 22,11

Vinnarfotot:
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2010-10-17 - Valpträff för alla Mibisanare 2011!!!

Boka redan nu in helgen den 23-24 juli 2011 för Mibisan's kennels stora valp-/kennelträff!

Själva valpträffen går av stapeln lördagen 23 till söndagen 24 juli 2011, men för Er som har lite längre färdväg så är ni varmt välkomna redan på fredagen!
Program planeras för fullt och information kommer skickas ut med "snigelposten" inom någon månad.

Platsen för valpträffen blir vid Vadstena Brukshundsklubb. Frukost och lunch kommer anordnas i gemensam regi (vi har tillgång till köket) och till självkostnadspris. Fredagskvällen (för er som kommer då) och lördagskvällen ger vi oss på att grilla egen medhavd mat.

Husvagnar kan medtagas, men för er som inte har husvagn så finns det möjlighet att ta med madrasser för övernattning i själva klubblokalerna.

Jag som uppfödare står för "hyran av lokaliteterna" så själva boendet "kostar gratis".
Toalett, dusch och bekvämligheter finns på plats!

Jag hoppas och tror att så många som möjligt har möjlighet att komma till en "helhelg med släkten", där många olika aktiviteter kommer genomföras.

Så boka in den här helgen redan nu alla kära valpköpare! Och håll utkik över mer information som dimper ner i brevlådan inom en månad!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer
2010-10-16 - En pallplats idag och nya valp-bilder

Har precis fått ett direkt-referat per telefon från Linnea från Mr Challenger's lopp. Har förgäves sökt både Janne och Katarina per telefon, men dom har troligen inte mobilerna på sig.
(Tävlingarna blev tydligen lite försenade idag, så jag trodde allt var klart).
Mr Challenger blev den som tog en pallplats idag (Linnea trodde han blev 2:a som hon kunde se).
GRATTIS GRATTIS Katarina och Tarzan:-)

Sen var det verkligen jättekul att Koruna slog tilll och vann sitt lopp i tuff konkurrens, så STORT GRATTIS även till Linnea och Göran:-)

Miss Chiquitita och Mr Sunsapote hamnade utanför pallplatsen, men jag återkommer med mer exakt resultat i morgon. Nu måste jag snart stänga av datorn och börja fixa till mig inför kvällens fest-måltid vid Medevi Brunn!

Men innan dess ska jag plåga er med några alldeles färska bilder av valparna. Har blivit lite tunnt med den varan på slutet, så idag passade jag på i det fina höstvädret.
Äppel päppel pirum parum (eller hur var den där ramsan nu igen?)
Tuffa fotbolls-lirare:-)


Mr Bonfire


Oohps....... Mr Safrano springer ur bild!
Det var en gång en murgröna........


Och här en bild på mamma Dixie i fullt ös och bus:-)


Och så här trötta kan man bli efter en lekstund i trädgården:-)
Mamma Dixie och sonen Mr Ispahan
Så lite Sara oxå....


Och lite Gulle-gull oxå:-)


Hörs i morgon igen!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2010-10-15 - Hälsning från Mia (Mibisan's Miss Alba)

Först naturligtvis ett stort lycka till för följande "Mibisanare" som tävlar på ovalen i morgon lördag.

Mibisan's Mr Sunsapote:
(295 m i tuff konkurrens)

Mibisan's Miss Chiquitita:
704 m - första gången denna lång-distans körs i Västerås, ska bli spännande att höra hur Whipparna orkar distansen - några lär med stor sannolikhet krokna. Tror på pallplats för "Gissa"!

Mibisan's Mr Challenger:
510 m - här håller jag tummarna för vinst, men en bra start är A och O!

Kör nu för allt vad tygen håller och sömmarna ryker:-)))

Så över till några nya härliga foton på Mia som bor hos fam Slobodova i Tjeckien!
Börjar med en länk till en liten film på en grävmaskin á la Mibisan's:-)

http://bahira.rajce.idnes.cz/15.10_2010/#PA157576.jpg

Mia (Mibisan's Miss Alba)


Här tillsammans med sin familjevän Abigail


Lite dragkamp:-)


Ett helt underbart bedårande foto!!!!!!!!
Abigail, Mia och husse Lubomir:-)


Vilket flöj.........


Haha, kul bild! Till vänster syns en vovve-polare som finns i bekantskaps-
kretsen och det är en "Långhårig Whippet" (en ras som ju inte är godkänd, men
som går under den beteckningen).
Till höger en polare av lite större modell (tror att det är en Sloughi eller
Azawakh - har svårt att se skillnad på dom på bild).
Hörs i morgon igen! Det är i morgon jag ska ut och äta den fina middagen
som jag presenterade för dryga veckan sen:-). Så imorgon får det bli en
dags-blogg, och då vet jag förhoppningsvis resultaten för Ozzy, Tarzan och Gissa:-)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2010-10-14 - Nya bilder på Blaze

Fick låna ytterligare ett par bilder till bloggen och den här gången är det Ullis Sundell som är fotograf.
Så här kommer dom bilderna, och tusen tack Ullis för att jag får låna dom:-)).

Nu ska jag slappa en stund i soffan och gosa med Blaze tre härliga bröder!
Sockertoppen:-)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2010-10-14 - Räddningen.......

Tänk så oerhört patetiska och banala saker som upprätthåller vissa personers problem i livet. Man blir riktigt skrämd över hur avskärmande personer kan vara som bara tänker på "sitt eget bästa" hela tiden!

När man nu - efter midnatt - kan läsa på Text-TV att SAMTLIGA 33 instängda gruvarbetare räddats upp från 690 meters djup från den havererade gruvan i Atacama-öknen i Chile!!! Detta efter 69 dygn där 33 gruvarbetare vistats på en area av ca 35 kvm (om detta med ytan stämmer kan jag inte bekräfta, utan det är vad som stått i media).

Det är SÅNA HÄR nyheter som gör mig berörd, och jag kan bara tänka mig den glädje (men samtidigt kaotiska känsla) som nu finns "uppe vid ytan" bland anhöriga, vänner och bekanta!

Ärligt talat kändes det som ett "Mission impossible" när man tidigt läste om hur man planerat att man skulle genomföra räddnings-aktionen, men man får vika sig och inse fakta att det finns en fantastisk teknik för att lösa problem runt om på Tellus (vårt jordklot - för Er som inte vet).

Nu återstår nu många problem för familjer att förenas med sina makar igen, men det viktiga är ju att alla nu är uppe på jordens yta igen! Bless you!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer