2009-03-31 (4) - Valpkurs-rapport från Sofie

Sofie som hade kameran med i högsta hugg rapporterade att Maud (kursledaren) verkar väldigt bra och att dom alla fått mycket information om vad som komma skall och vad man skall tänka på med sina små.
Som jag förstod så är det deltagare i valpkursen som ännu inte fått hem sina valpar, men som ändå tyckt att det varit en god idé att gå valpkursen för att lära sig så mycket som möjligt i förväg.......
Nu är ju både Sofie och Janne med familj inga nybörjare i den bemärkelsen, utan mycket utav kursen handlar ju just om socialisering och "nytänkande" vad gäller just valpar.

Besök gärna Sofie's egen blogg och läs lite mer om henne, Per och lilla söta Vilja!:
http://skya.blogg.se/

Här kommer i alla fall några bilder som Sofie tog på lilla söta Gissa.

Guess who? Yes Gissa...........


Söt som en sockertopp!


Här husse Janne med söta och observanta lilla Gissa (Mibisan's Miss Chiquitita)


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-03-31 (3) - Kurs-start ikväll

Just nu i skrivande stund så sitter Janne (Gissa's husse) och min dotter Sofie med svärsonen Per på valpkursens första dag. (Jo - dom går ju samma kurs).
Det ska bli väldigt kul att få en rapport från kvällen. Första kvällen är det bara teori, men från och med nästa tisdag så är det även praktiska övningar med valparna. Troligen packar jag in mig och alla vovvarna nästa tisdagkväll och åker dit och kikar och fotograferar........ Måste ju följa med för sjutton muggar!

Har nu även anmält till Bråvikens eget LC-prov. Tänk - nu är det bara två och en halv vecka till husvagnen skall packas och första provet för året går av stapeln! Det ska bli såååå kul att komma igång igen. Till första provet i Laholm har jag anmält Moya, Dafne och Bella och till Bråviken har jag anmält Moya och Dafne.
Mest troligt så får dock flera hundar "hänga med" som sällskap på proven framöver - dock inte Tikka som är så stollig när hon är i närheten av en trasmaskin.....
Även Lillan och Gullan kommer få följa med för social träning (precis som att dom behöver mer av den varan - skratt...).
Men om dom får följa med beror lite på väderleken för det kan vara nog så kyligt så här i början på säsongen.

Här en underbar bild på Dixie som myser med en söt liten "Gissa-valp".
Dixie är verkligen HELT FANTASTISK med valparna! Världens bästa "bus-extra-mamma".


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-31 (2) - Fint väder först sen bidde det regn

Dagen började med strålande sol, men sen började det regna för att nu börja klarna upp igen. Termometern visar på ca 10 plusgrader så nu är nästan all snö bortsmält. Ligger bara kvar på en del ställen i skuggan. Underbart.
Gick en "ny" promenad med valparna och Dafne idag som jag inte gått förut, nämligen längs med bäcken. Perfekt för där kunde Dafne springa lös och det är alltid uppskattat. Blev nog en ca 3 km lång sväng och alldeles lagom för valparna att gå. Sen blev det ut på långpromenaden med dom stora, så Dafne får riktigt gott med motion nu när hon är med på flera rundor per dag. Och det behöver hon så väl, eftersom hon har lagt på sig lite.
Första valputställningen är nu planerad och det blir den 1:a maj. Då kommer förhoppningsvis både Mr Challenger (Tarzan), Miss Chiquitita (Gissa), Miss Ching Ting A Ling (Lillan), Miss Chopsie (Gullan) och kanske till och med
Mr Checkmate (Arrak) vara med om det passar för Sofia och Peter att åka upp till Motala den helgen.
Försöker också planera ihop LC-prov och WR framöver. Dessvärre krockar Karlstads könsdelade tävling med LC-prov i Borlänge så nu vet jag inte hur jag ska göra och vad jag ska välja..... Typiskt - eftersom jag är väldigt FÖR just könsdelade tävlingar och det är ju inte så många såna tyvärr. Vi får väl se som sagt vad jag beslutar mig för.

I morgon tänkte jag fixa till på altanen och sätta lite påskris på bordet där ute. Idag har jag pyntat med fjädrar på framsidan. Det ska ju fortsätta vara varmt veckan ut:-).

Fjädrar i Kaprifolen


Och i körsbärsrönnen.....


Och en Tikka-flicka på kökssoffan.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-31 -Nattetid......

Jag vill bara här BE ER ALLA som av någon anledning inte såg programmet söndag kväll att kolla in reprisen (programmet  som handlade om hur renrasiga hundar lider ett rent helvete - rent ut sagt - och detta ENBART på grund av oss människor som "vill bestämma" hur våra raser ska se ut...........)
Tyvärr finns det tendenser även inom vår "än så länge friska ras" Whippet som tenderar att gå överstyr vad gäller vinklar, halsar mm. Det vill säga att man inom ras-aveln (utställnings-sidan) tenderar att helt och totalt "glömma bort" rasens ursprung och vad Whippeten en gång hade för funktionalitet och varför.
Personligen gör det mig ont att se såna här program på TV, men det är ändå väldigt nödvändigt för att kunna förstå hur
"skönhhet" - som defakto styrs från oss människor, såvida kan prägla en ras på så negativa sätt som vi såg i den här studien/dokumentären.  (Raserna som det framför allt fokuserades på och som har STORA och MYCKET OTREVLIGA PROBLEM var Pekingese, Boxer, Schäfer, Rhodesian Rhidgeback, Mops, Cavalier King Charles.......
Och det finns fler raser som lider utav ultimata och hemska problem..........
Varför ser man t ex aldrig en "pek" på bild med "stängd mun" ???????????
Jag tycker mig nästan kunna se "skräcken" i pekarnas ögon på foton som läggs ut på nätet.
"Hallå------- Hjälp oss att andas!!! Det blir som ett nödrop till oss som värnar hundarnas hälsa och välfärd.

Personligen kan jag verkligen inte njuta av en ras som på foto har "ögonen" i ett "vilt" tillstånd och som på samma foto inte ser ut att må väl psykiskt. Ögonen är ALDRIG harmoniska. Dom är ständigt uppjagade som att dom verkligen BER OM att få luft, syre, att få andas normalt.........

Jo - jag har mycket god kontakt med en av Sverige's allra mest proffessionella veterinärer Johan Beck-Friis (tillika skolkamrat, uppväxt här i Motala och som är anställd som Informationschef på Sveriges Veterinärförbund) som hävdar att det finns mycket att önska vad gäller alla oss uppfödare här i Sverige...... Johan brukar ganska ofta medvera i TV-debatter just som specialist på området hundar..........

Schäfrarna ska vi inte ens tala om...... Jag är uppväxt med Schäfer och det har varit en helvetes resa sen jag var liten, det kan jag lova er alla som inte varit med så länge i branschen. Ni som såg dokumentären  -som kanske kan schäfer - och som har en "ödmjuk inställning" till den utveckling som skett förstår vad jag menar. Herregud, dagens Schäfrar kan inte röra sig normalt längre! Hasorna bak är totalt obrukbara, instabila och man behöver i detta hänseende inte ens vara "duktig" på rasen för att förstå vilken negativ vändning det här tagit. (Min mor och far var väldigt engagerade i Schäfer när jag var liten och när jag växte upp, så jag vet vad jag talar om - inte minst genom respons och all kunskap mina föräldrar delgivit mig genom alla år).

Ni som inte "vågade" se avsnittet och som är hundägare (eller framförallt uppfödare). Jag uppmanar er att se reprisen!
Ni kommer säkert ha 1000 olika ursäkter för just Er ras, men i själva verket så hoppas jag ni får er en eftertanke vad ni håller på med!'  Jo - det fanns en hel del mycket mycket obehagliga scener med hundar som led verklig nöd (beroende enbart på avelsarbetet). Men jag hävdar att man MÅSTE VÅGA se dokumentärer av detta slaget. Annars ska man "lägga av" med det man håller på med.

Sussa gott alla "sunda uppfödare".


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-03-30 (2) - Bilder från Arrak och Bacchus oxå!

Fick även bilder från Peter som låg i sängen och var förkyld idag....... Bilderna är på goda kompisarna Mibisan's Mr  Bacchus  (första kullen född 2004) och sen lilla Mibisan's Mr Checkmate (Arrak - från sista kullen).
Härliga busbilder från Sofia och Peter's trädgård! TUSEN TACK även till Sofia och Peter för dessa bilderna:

Arrak och Bacchus busar med liten boll.....


"Sa du nåt" - tycks Bacchus undra.......


Bacchus drar järnet med bollen.......


"Mibisanar-brottning"


"Mibisanar-wrestling"


"Mibisanar-fintning"


"Mibisanar-vältning"


"Mibisanar-bättre-fly-än-illa-fäkta-manöver"
(Den här bilden gillar jag...... Kolla bara vad lurig Arrak ser ut.........)


"Mibisanar-jakt".............


Och den lille Mibisanaren knappar in på den lite äldre Mibisanaren......


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-03-30 - Pinje-bilder och Gissa-bild

Fick igår bilder från både Lollo och Lasse på Pinje (Mr Bignay) och även en bild från Gissa (Miss Chiquitita).
TUSEN TACK! Det är så kul att få bilder kontinuerligt från Er allihopa valpköpare, so keep up the good work.
Så här långt idag har jag dammsugit, skurat golven, vattnat blommorna och nu ska jag snart ut på puppis-promenaden i det härliga vädret. För idag skiner nämligen solen igen. Det blir säkert en dag där snön sjunker ihop än mer. Det finns hopp govänner!

Pinje (Mr Bignay) har fått en ny ull-pläd. Han ser verkligen ut att gilla sin nya
mjuka fäll.......


Pinje i framkant och Muskot bakom. Nog har dom snö i Tranås också!


Och här är det från vänster Vittra, Gissa och Rocky på promenad vid
Strandpromenaden (heter så) i Motala.


Håller fortfarande på att gå igenom massa gamla foton och här kommer ett
par äldre. Här är det en bebis "mamma Moya" som hoppat ner i leksakskorgen.


Och en ännu äldre bild på Tikka som myser med sin Charlie (Twyborn Basquiat)


En ung Tikka kikar ut genom fönstret.


Och så Charlie tillsammans med "moffa" (= min far).

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-29 (2) - Skrämmande dokumentär

Det är skrämmande att se vilka fruktansvärda konsekvenser ett felaktigt avelsarbete kan leda till.
Visst - dokumentären visades ju enbart i syfte att lyfta fram några utav dom värsta fallen - MEN andemeningen med detta är med största sannolikhet att få oss alla att reagera på vad som faktiskt förekommer inom hundaveln.

Tyvärr tror jag inte att dokumentärer utav det här slaget ger någon positiv effekt i slutändan, utan leder nog förr till att många uppfödare vänder taggarna utåt ännu mer.
Tack och lov att Whippeten är en förhållandevis frisk och sund ras (än så länge). Men även bland Whippet förekommer det i somliga fall rena överdrifter (som även dom premieras runt om i ringarna).
Det var verkligen hemskt att se dom raser som här visades upp med det så kallade "skönhetsideal" som defakto premieras vid utställningsringarna. Som sades i filmen: "Det finns dom som faktiskt värnar hundarnas hälsa, men "systemet" premierar tyvärr dom som gör fel".
Huuu säger jag bara......... Man undrar verkligen vart det ska sluta?· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-03-29 - Dokument utifrån

Väntar på att valparna ska vakna till och då ska vi ut på promenad. Dafne får hänga med så hon kan springa lös lite nere på gärdet. Som jag skrev så skippade jag LC-träningen idag pga att jag var lite orolig för hur underlaget skulle vara.
Får satsa på nästa träningstillfälle i stället.
Ikväll ska jag definitivt kolla på Dokument utifrån (2:an kl 22.00). I TV-bilagan står följande recension:
"Hundar som inte kan gå, som skriker av smärta och som inte kan andas för att nosen är för kort är bara några exempel på utvecklingen inom hundaveln. Dokument utifrån avslöjar hur hundar plågas för att ägarna vill ha en renrasig champion".

Lägger ut ett par söta bilder:

Här är det Dafne och Gullan som myser tillsammans.


Och här är det Dixie "först i kön". Dafne ligger bakom med nosen inkurad i
Dixie's ljumske.· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-28 - Inmätning, Tarzan-bus och våffelkalas

Kom hem för en timme sen efter att först ha varit vid WR-banan där inmätning till LC arrangerats idag.
Moya är nu "färdigmätt" och mankhöjden slutligt fastställd till 46 cm. Lilla gumman.....
Sen fick valparna hänga med en sväng in i stugan och hälsa på domarna (Mats C och Marie J) samt på Renata som också var behjälplig och även Josefine som agerade sekreterare. Som vanligt var både Lillan och Gullan superglada och delade med stor energi ut pussar till både höger och vänster. Härligt med så glada valpar!
Sen - efter mätningen - så åkte jag hem till Katarina, Göran, Ellinor och hundarna för att hälsa på och träffa Tarzan och se hur han utvecklats sen han flyttade hemifrån. Det blev fullt ös på dom tre valparna i trädgården och efter en stund ute så gick vi in och fikade och det bjöds på kaffe, supergoa våfflor med tillhörande grädde och sylt. MUMS!
Sen tog vi en promenad med valparna, Moya och Dixie (som också var med) tillsammans med Katarina's granne som har två Collies. Efter det så bar det i väg hemåt igen. Tog bakvägen över Tjällmo (blir mycket närmre), men jisses så slafsigt och slaskigt det var på vägen. Fick köra försiktigt.
I morgon blir det LC-träning, men jag har bestämt mig för att avstå på grund av snön. Jag inväntar nästa LC-träning om
två veckor i stället............
Här kommer bilder från dagen:

Valpbus. Här är det Lillan (Miss Ching Ting A Ling) och Tarzan (Mr Challenger) som busar runt.


Gullan (Miss Chopsie) undrar vad Göran pysslar med. "Har du något gotte till mig Göran?
Hmmm. Vad döljer sig häri då?


Sen rullar dom runt i snön. Värsta brottningsmatchen.


Sen rejsar vi lite också. Det är ju det vi kommer blir bra på vetja!
Godis-utdelning


Mums vad gott!


Ellinor får "ta beteckning" när Gullan anfaller.........


Sen lite inomhusbus. Tarzan och Gullan här på bild.


Lillan - den Lillan.........


Gästfriheten är stor hos Katarina och Göran som synes.........


Ett par uppställningsbilder på Tarzan. Han ser riktigt prydlig ut!
Bakgrunden kanske inte är den bästa, men det blev bara ett "infall" att
vi skulle ta lite uppställningsfoton.


Tarzan igen.


Och här är Ariella. Katarina's vackra vita Lipizzaner-sto


Eftermiddagshö i hagen utdelas. Ariella och i bakgrunden 29 år gamla
följeslagaren Sinda.


Mums med hö..........· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-27 (4) - Det finns dom som "kallar sig fotografer" och sen finns Sofia.......

Precis........
Jag MÅSTE be Er besöka Sofia's hemsida: http://w1.912.telia.com/~u91202802/
och även Sofia's blogg: http://amaklinjas.blogg.se/
Här har ni en tjej som VERKLIGEN är super-proffs på att ta hundfoton!!!!!!!
Finns några "tappra" ute i landet som verkligen försöker, men här ser ni en tjej som verkligen kan fånga ögonblicket och få till dom mest perfekta bilder som tänkas kan.............
Och då mestadels bilder i "full fart" som ju är så svårt att få till för oss andra "amatörer" trots att vi försöker med vår goda vilja...

Så gör ett besök på Sofia's blogg och hemsida vetja!
Jisses Sofia! Du är en MÄSTARE och borde verkligen ha detta som Ditt yrke!

Kramis Marie

"Stal" fotot från Sofia's blogg nu ikväll, men som dom goda vänner vi är så vet jag att hon inte misstycker!!!
DET HÄR ÄR FOTOGRAFERING!!!!!!!!!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-27 (3) YES YES YES!!!

MAGNUS VANN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Som jag skrivit förut i bloggen............ Det ska vara en äkta "östgöte":-)

 
I morgon strax före 10-tiden bär det iväg till Bruksis (eller rättare sagt WR-banan i Norrköping)
för slutlig inmätning av Moya inför årets Internationella LC-prov............
Efter det blir det en påhälsning hemma hos Katarina, Göran, "Mibisanar-pojkarna", Hero och Zeke!
Förutom Moya tar jag med mig Lillan och Gullan så dom får busa lite med brorsan Tarzan, och sen tar jag
med mig Dixie dessutom som älskar att åka bil..............
Kameran hänger med förstås, så i morgon blir det nya bilder från dagens äventyr.
Natti natti gott folk!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-27 (2) - Let's Dance final pågår för fullt.......

Fått några mail/SMS där vänner "beklagat" att Lillan's "nya familj ångrat sig".......
Vill bara förtydliga att DET VAR JAG SJÄLV som backade! Det fanns saker som gjorde att jag helt enkelt inte kunde
sälja henne till den här dit. Man måste tänka "framtid" också för dom små älskade liven.......... Jag sitter inte i sjön - som man brukar säga - och jag avvaktar tills "absolut rätt hem" dyker upp! Det är hon värd den lilla goa söta pigga glada fröken.

Sen till kvällens final i Let's Dance! JAG HEJAR PÅ DEN HÄR KILLEN!
(Gillar inte "Baggen").
Ring och rösta vetja! Nu börjar det igen efter pausen så back to television igen!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-27 - Lillan blev kvar och nya bilder från Gissa

Lillan kvar till salu här hemma! Så det blev alltså ingen flytt idag - och det känns bra.
Häromdagen fick jag lite nya bilder från familjen Oscarsson på Gissa (Miss Chiquitita) så jag lägger ut dom bilderna här idag. Vad gäller dagens väder så kan jag säga att det nästan är "full snöstorm" så det är verkligen inget inbjudande att gå ut. Men till mitten av nästa vecka ska det tydligen bli riktigt riktigt skön vårvärme........
Vi får helt enkelt hålla ut ett tag till!

Här kommer bilderna på Gissa! TUSEN TACK Janne & Company. Verkligen fina kort!

Här är det husse Janne med Vittra, Rocky och lilla Gissa.
Fotot taget utanför Vadstena Slott.


Och matte Yvonne tillsammans med hela skocken.


Gissa "utmanar" ödet vid vattnet......


Och här är det "lill-husse" Ture som spatserar med lilla Gissa.


Vittra ser stolt ut över sin nya lilla Whippet-kompis.· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-26 - Vilja-bus

Idag har Sofie varit här med sin kompis Malin och så förstås lilla Vilja. Det blev lite valp-bus - dock lite väl hårdhänt idag så vi fick ta isär dom små efter en liten stund. Det blev lite "ojämn kamp" med två kaxiga systrar här hemma mot ensamma Vilja. Det är den ålder nu där dom försöker "tuffa till sig" dom små liven.
Däremot fick Dixie och Tikka vara med ute på altanen (för vi fikade faktiskt ute i solskenet) och Dixie hade väldigt kul med söta Vilja.
Sofie's kompis Malin är förresten diplomerad nagelterapeut, så är ni intresserade av detta så kan ni göra ett besök på hennes hemsida:
www.nailit.biz

Här kommer i alla fall lite bilder från idag och sen ett par bilder från Katarina.

Fullt ös på Gullan.........


Och fullt ös på Lillan


Lilla Vilja njuter av solen och hittade en egen bänk.


Här sitter Sofie och Malin och gassar i solskenet.


Tikka och Dixie trängs i Sofie's knä........


Här är Dixie på Sheltie-jakt.........


Men Vilja är smart och leker kurragömma under bänken.


Hörru Vilja; Kom fram nu då!


Nu kommer jag och tar dig...........


Och Tikka tar det lilla coola och gassar i solen.


Kolla - där är hon ju!


Och så här trött kan lilla Gullan vara efter en busomgång.


Ozzy - stackars Ozzy (Mibisan's Mr Sunsapote).
Under lek med systersonen Tarzan (Mibisan's Mr Challenger), så lyckades
ett par sylvassa valptänder bita ett litet hål under armhålan på morbror.


Och här är det skyldige! Nämligen Tarzan!
"Vad då? Jag har inte gjort nåt"!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-03-25 (3) - Dixie 20 månader och nya uppställningsfoton

Tredje uppdateringen för dagen:-), men med kameran i högsta hugg så blir det så mycket foton som ska ut här!!!!
Det blev som jag skrev tidigare även en riktigt härlig prommis med dom stora hundarna så idag har vi fått en riktigt rejäl "portion motion" (svårt det var att säga.....). Sen blev det en biltur för att handla och i vanlig ordning fick valparna och även Dixie följa med. Hade en liten "baktanke" med att ta med mig Dixie - för dagen till ära blir hon ju 20 månader idag.
Och jag fick för mig att ta lite nya uppställningsbilder på fröken med lite olika bakgrunder.
MEN - det är inte HELT LÄTT att både ställa upp en hund och fotografera när man är själv.......
Finns nämligen ingen som kan hålla i kopplet - så att säga. Så ni får hålla tillgodo med fotona ändå, men jag blev faktiskt ganska nöjd med dom trots allt.

Det här fotot på Dixie är taget här ute i trädgården före bilturen idag.


Det här fotot är taget vid Inre Odensbergsviken  här i Västanvik - ca 400 meter från mitt hus.
Hon "kryper ihop" lite, men det är ju inte världens bästa årstid riktigt än för att få våra
Whippar avslappnade.


Och det här fotot slutligen är taget vid Kagensviken - en annan vik här i
Västanvik.


Sen måste jag få lägga ut dom här fotona på Miss Ching Ting A Ling (Lillan) med
mamma Miss Cherimoya (Moya). Det finns en "slående likhet" i deras uttryck.


Hmmm. "Härliga" öron Lillan har ibland:-).


Och här är "Vattenfallet" som finns vid dammen - inte långt från där jag bor.


Närbild på vattenfallet. Dammen och allt iordningsställdes med början för
ca 2 år sen. Här ska det (hemska tanke) hoppa fisk inom överskådlig framtid....
För er som inte vet: JAG ÄR LIVRÄDD FÖR LEVANDE FISKAR!!!!
Jag har nämligen två "fobier". Levande fiskar och att klättra på stegar!


Här är bäck-fåran i anslutning till vattenfallet.


Och stora informations-skyltar finns där det berättas om det gedigna arbete
som arbetet med dammen, vattenfallet och nya bron medförde.


Ja - det här var ingen "rolig" syn. Det här fick jag syn på vid RV 50 - Brattebro backe -
idag. En långtradare som vält och ligger i ett otrevligt läge! Jag hoppas det
gick väl för chauffören!


Inte utan att mina tankar direkt gick till Göran (Mr Challenger och Mr Sunsapote's husse).
Han har ju ett eget åkeri och kör såna här ganska ofta.........
Man undrar hur Chauffören tog sig ut?· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-25 (2) - Valppromenaden med Dafne-sällskap

Idag var det - precis som jag trodde - betydligt skönare väder ute! Vindstilla och solen värmer, och det töar på ordentligt igen. Det blev en runda med valparna och Dafne som fick hänga med. Dafne har gått upp lite i vikt (hmmm) så hon behöver motionera så mycket som möjligt nu ett tag framöver, och dessutom kan jag släppa henne lös på gärdet så hon får ruscha av sig när hon är "ensam vuxen" med valparna på "prommis". Det är otroligt mycket vilt här uppe, men Dafne är väldigt noga med att ha uppsikt över mig så med henne är det sällan några problem.
Från det ena till det andra. Idag kom förresten LC-årsmärkena med posten, så nu är dom inklistrade i LC-böckerna för respektive hund.
Snart ska jag på nästa promenad med dom stora tjejorna, men då får kameran stanna hemma. Det funkar inte så bra att gå med sex damer och ha kameran hängandes runt halsen. Men här kommer lite bilder från valp-promenaden i alla fall:

Så här ser det ut när man går med dom små liven......... (och Dafne förstås)


Sen blev det ett litet "foto-stopp" vid dammen i Västanvik.


Här är det inplanterat yngel utav Lax-öring. Dammen och tillhörande lilla
"vattenfall" (som finns bakom bryggan som syns på bilden) ska enligt
Fiskeristyrelsen tydligen kunna göra att Öringarna kan leka här i bäcken.
Sen några foton på Dafne som ruschar runt i snön på gärdet.


Här är bäcken igen som mynnar ut i Vätterns blå vatten ca 400 meter bort.


Och så här ser det ut vid husväggen...... Vårlöken har blommat i ett par veckor.


Och tulpanerna är på väg. Skönt att jag hann rensa landen innan sista snön kom.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-25 - Idag blir valparna 3 månader!

Och i veckan så fick jag lite nya bilder från Disney.
Lägger ut några av dom här. Återkommer lite senare idag, för nu ska jag ut i solen även om det är kyligt.
Verkar dock inte blåsa något så kanske skapligt skönt ute?


Foto: Alexandra Jönsson


Foto: Alexandra Jönsson


Foto: Alexandra Jönsson


Foto: Alexandra Jönsson


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-24 (2) - Attans kallt och första "trastränings-bus"

Idag blev det verkligen ingen lång promenad. Efter 35 minuter höll jag på att frysa sönder öronen och fingrarna.
Trots att solen skiner (det ser skönt ut inifrån), så är det riktig snålblåst (nordan) vilket gjorde att varken jag eller vovvarna var särdeles roade av att promenera längre.
Valparna fick idag i stället för sin promenad testa på trasen i trädgården. Jisses - det märks att takterna sitter i från start.
Jag tog en del foton (så gott det gick med tanke på "metspöt" i ena näven och kameran i andra), men håll tillgodo för här nedanför kommer några i alla fall. (Ni ser hur mycket snö det kom igår kväll...... BUUU - men det blev ju mjukt för valparna att träna i första gången).
Igår fick jag förresten bilder på Mr Chip'n Dale (Disney). Jag lägger ut några av dom under morgondagen.
Fick också uppgift om att Disney mäter ca 38 cm i manken (mättes igår). Däremot vet jag inte vikten på honom.
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2009-03-24 - Tikka-löp

Igår började Tikka att löpa, så nu drar hon förmodligen igång Dixie också. Det vore bra så man vet ungefär när Dixie-parningen blir av framåt vintern. Jag beslutade mig för ett tag sen att inte para Tikka på det här löpet - just beroende på att det varit lite "trögt" med att hitta ett gott hem till Lillan. Det är ju så att finans-krisen slår igenom överallt, och jag vill inte genomföra en parning om jag inte har "tillräckligt" med intressenter före. Jag vet att det finns flera uppfödare som nu resonerar likadant och inom just dessa "race-linjer" så är nog "marknaden" lite mättad just nu.
Jag har absolut inte gett upp hoppet om att hitta ett aktivt hem till Lillan, men jag är väldigt noga med att hon - liksom sina syskon - hamnar i ett fint och bra hem. Nej - hon är värld bästa tänkbara och jag tror hon kan bli en riktigt duktig tjej - precis som mamma Moya - avsett om hon hamnar hos LC-aktiv eller WR-aktiv familj. Det "finns liksom i blodet" och det märks tydligt redan nu. Hon är ju verkligen (en av) världens mest sociala och goa valpar och framåtandan är det inget fel på. Det allra värsta är att ju längre tid hon är kvar, desto fler tårar fälls den dagen hon kommer flytta. Ja - sån är jag!
Man fäster sig otroligt mycket med dom små liven på kort tid. Dom är alla olika individer redan från ca 4-5 veckors ålder.

Här kommer en bild tagen för några veckor sen på Lillan ute i snön:


Sen blir det lite "gamla" bilder igen på två kullsyskon från förra kullen som
verkligen lyckades bra på LC-fälten sitt första premiär-år 2008!

Mibisan's Mr Cherimoya - 8:e plac tik på 2008 års LC-lista (detta bara på 3 prov).
Totalt 111 tikar deltog. Här är hon väl ca 5 veckor kan jag tro.
(Moya är ju mamma till min senaste kull).


Och så här ser hon ut som vuxen lilla Moya.


Och så till brorsan Mibisan's Mr Bignay - ÅRETS LC-HANE 2008!
Toppade alltså hanarnas lista på LC. Även på han-listan var det 111 deltagande.


Och här syns "Pinje" som han kallas i vuxen ålder.......


Plockar fram lite mer gamla bilder efterhand........ Jag har ju som jag nämnt
tidigare - en hel drös med CD-skivor.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-03-23 (3) Måste bara..... Förb.....de bakslag!

Klockan är nu 22:10 måndag kväll och på en och en halv timme har en snöfri trädgård förvandlats till detta!
Det har kommit ca 10-15 cm snö på den korta tiden! Jag säger bara det; "Gudarna måste vara tokiga"!
JAG AVSKYR BAKSLAG av denna typen! Nu i kväll är det väldigt svårt att förstå att jag faktiskt satt ute i den varma solen och fikade häromdagen........ Se själva: GRRRRRRRRRRRR
Och blodspåret jag la idag på eftermiddagen och tänkte köra Dixie på i morgon bitti är numer bara att glömma.
Få se om jag överhuvudtaget hittar klöven....

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer