2009-02-28 (2) - Poletten har trillat ner!!!!

VILKEN HÄÄÄÄRLIG DAG!
Blev mycket utevistelse idag i det sköna solskenet. Sista februari 2008 skrivs till historien som en soligt, skön dag som minner om att våren är i antågande. Man blir så himla pigg av sol och lite värme på kinderna.
Idag har "poletten trillat ner" hos både Gullan (Miss Chopsie) och Lillan (Miss Ching Ting A Ling) vad gäller att gå "fint" i koppel. (Nåja - visst "trassel" blir det ju allt emellanåt, men det får man ju räkna med). Jag gick faktiskt ner till närmsta hamnen med dom små idag och det gick strålande om än att det tog lite tid..... Kan väl vara ca 500 meter dit ner härifrån huset. Tycker jag var riktigt duktigt av dom! På vägen träffade vi på en stor och otäck traktor som höll på att lasta timmer, men bara efter en liten stund tog nyfikenheten över. Valparna blev även skrämda (även jag kan tilläggas) utav en fasantupp - som helt utan förvarning - flög upp bara några meter från oss. Även denna "rädslan" övergick snabbt till att väcka valparnas nyfikenhet på vad det var som hände. Sen mötte vi ett par sommargäster som tillbringat helgen här och som jag inte stöter på så ofta. OJ OJ OJ vad valparna ville gosa och kela med dom. Och självklart kunde dom inte motstå dom små söta flickorna utan det blev en stund av myspys som uppskattades av både två- och fyrbenta.

Sen blev det långpromenad i vanlig ordning med dom stora och senare på eftermiddagen tog jag ut en och en av dom vuxna tjejorna i stora trädgården och lekte med trasen. Tyvärr är det lite skare på snön, och den enda som verkar helt och hållet oberörd utav skaren är Dixie. Men trasen struntade hon i - däremot var fotbollen "lagom upptinad" så för hennes del blev det fullt ös med bollen i munnen runt, runt, runt........ Springa kan hon Dixie, men det ska vara på hennes villkor och inte på matte's påhitt med en fånig trasa........ (skratt).

Efter detta blev det en liten kort biltur till samma hamn dit jag gick med valparna. Och anledningen till detta var att jag ville fotografera en alldeles färskt "dagsverke" gjort av Västanvik's bäverfamilj. Så även dom bilderna lägger jag ut här....

Ja - här kommer lite bilder både från igår kväll och från idag. Varsågoda! (Mycket bilder blev det visst.......)

Dafne och Dixie myser med Gullan i soffan.......... Gullan njuter av uppmärksamheten.......


"Puss på dig" säger Dafne


Du är nog lite smutsig Gullan. Ligg still så tvättar jag dig vetja!


Ja - var kom dessa in i bilden??? Jo - det här är min härliga "värmeljus-hylla" i köket...
Kanske inte syns vilket "mys" det är just här men.............


........ om jag stänger av blixten på kameran så blir det så här mysigt i verkligheten.......


Lillan och Gullan äter kvällsmat igår kväll.........
Filmjölk med ägg-gula och lite torrfoder i-blandat. MUMS MUMS!


Dafne är "mer vild än tam" när man tar fram trasen i trädgården......


"Jippie! Jag känner på mig att säsongen är nära nu" säger Dafne.......


Och Moya in action...... Tänk vad kul det kan vara med en trase?


När vi var ute så kom Egon och Ivan förbi. (Egon är Pointern och Ivan är hussen).
Egon är en otroligt härlig Pointerhane med muskler utav stål.
Nu "extra extra" vältränad då husse och Egon inom kort ska vara med i en stor tävling där
husse åker skidor efter hunden......... Kommer inte ihåg vad loppet heter, men det är
ett välkänt lopp för såna som sysslar med hund-aktiviteter som detta! Nånstans norrut förstås......
40 mil på skidor....... (fast varje ekipage kör tydligen olika delsträckor som jag förstått det......)


Egon är härlig........ Här försöker man göra sitt bästa att fotografera! Och vad
gör han??? Lägger sig till med Västanvik's största gäspning....... Hmmmm!


Samtidigt kom grannen förbi med sin lilla dvärgschnauzer Zacken........


Som fick komma in och "busa" med Moya. Nu är det ju defakto så att Zacken
är måttligt intresserad utav lek...... Nosa Moya i rumpan gick bra, men sen fick
det vara..........


Sen lullade han omkring som en stolt högfärdig herre här i trädgården.....
"Enough is enough" verkar han tänka..........


Sen då min lilla "foto-sejour" ner till närmsta hamnen........
"Inre Odensbergsviken" är namnet. Någon har visst "glömt" att plocka upp
sin lyxbåt där borta i "Yttre Odensbergsviken"?
På bilden ser ni "båtrampen" som nu är täckt med ett tjockt lager is.
Någon har till och med åkt bil ut på isen........


Och här är alltså Bäver-familjens dagsverke!. Jag kan inte något om bävrar, och
således vet jag inte deras syfte med varför dom gnager av stora träd på detta sätt.
Men visst är det imponerande att dessa små djur.............


.......... med bara sina tänder lyckas gnaga sig igenom och fälla så stora
och kraftiga träd som t ex denna björk.


Och på min "upptäcktsfärd" nere vid viken så fann jag dessa avtryck i snön.
Har inte en aning om vad det kan vara för djur? Tips emottages tacksamt!


LÅNGA STARKA klor har i vart fall det här djuret...........


Här en liten "naturbild" jag tog på ån som rinner genom Västanvik......


Sen till lite kvällsbilder jag tog nu i kväll.......
Lillan (Mibisan's Miss Ching Ting A Ling)


Här är det Gullan som myser med Dixie.


Huvudstudie på Gullan (Mibisan's Miss Chopsie)


Gullan igen............


Och igen.............


och igen.................


igen igen............


Sen en sista bild på Lillan.........


Pust - mycket bilder bidde det idag...................


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-02-28 - Valpköparna fick ett uppdrag.........

Japp, här ska inte valpköparna får "slappa" , det kan jag lova (ler..........).

Jag bad alla fyra valpköpare som nu haft sina valpar hemma i en vecka att maila mig deras alldeles "egen" story om hur första veckan har förlöpt med dom små Mibisanar-valparna hemmavid.......(Ett par flyttade ju hemifrån exakt på 8-veckorsdagen (Mr Challenger = Tarzan till Katarina och Göran samt Mr Checkmate till Sofia och Peter).
Och alla valpköpare är så "lydiga" och har skrivit sina alldeles egna ord över hur första veckan har fungerat.
Så här kommer nu en liten "presentation/berättelse" från var och en av följande valpar:
Jag lägger ut deras berättelser i samma ordning som valparna flyttade hemifrån - allt för att ingen ska känna sig "åsidosatt".......... OBS. ALLA BERÄTTELSER ÄR HELT INTAKTA FRÅN NYA ÄGARNAS EGNA MAIL OCH MED DERAS TILLÅTELSE FÖR MIG ATT PUBLICERA DOM SAMMA HÄR PÅ BLOGGEN!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Först att flytta hemifrån förmiddagen den 19:e februari och då exakt på dagen 8 veckor gammal var Mibisan's Mr Checkmate (Arrak) som flyttade hem till Sofia och Peter utanför Oskarshamn.. Här kommer Sofia och Peter's berättelse med efterföljande foto på lille goe Arrak:


Tjena Gammelmatte!
 
Gud vad tiden går fort, nu har det redan gått en vecka! och jag har rört om lite i matte och husses annars så lugna vardag. De säger att det är som att ha ett litet barn för de hinner inte så mycket om dagarna mer än att leka med mig och se till att jag inte gör något bus som att t ex gräva i kattlådan och äta kattbajs, mums! eller skadar mig genom att hoppa upp på soffor och bord. 
Hos mig bor nu också två konstiga typer som husse och matte kallar katter, riktigt skojiga typer tycker jag. Den ena katten och jag brukar jaga varandra men det gäller att se upp för han har en ganska bra höger som man får smaka på om man inte ser upp. Den andra katten är det faktiskt mest jag som jagar men det säger matte att man inte får men jag förstår inte riktigt varför för han springer ju och det som rör på sig ska man jaga, det gör ju jag med bollen!
På tal om leksaker har jag fått massor med nya leksaker, och några av dem gillar jag riktigt mycket men roligast är det att leka med min kompis leksaker som är gamla och inlekta. Tro det eller ej jag får faktiskt låna min kompis saker för han är jättesnäll. Men han blir lite arg på mig och låter lite otäck när jag hoppar på honom när han sover i husses och mattes säng under täcket. Min roligaste leksak för tillfället är en liten sopborste som jag gärna springer runt med i hela huset och försöker döda. Toarullar och hushållsrullar gillar jag med och inte tala om hur spännande det är att plocka små pinnar ur vedkorgen och sedan ligga och gnaga sönder dem på mattorna. 
Husse och matte anstränger sig verkligen för at jag ska trivas, jag har charmat dem och lindat dem runt tassen så jag ska nog få dem dit jag vill så småningom, men tala inte om det för dem. Jag jobbar hårt på detta eftersom jag högljutt talar om när jag är missnöjd genom att gnälla och skälla och hoppa jämfota på golvet när jag inte får som jag vill. För att jag ska vara trygg och säker i min vardag var matte och husse tvungna att ta bort benen på deras säng för att jag inte ska ramla ner på golvet och göra mig illa när jag stojar runt i sängen. Jag har faktiskt ramlat ner en gång och fick lite ont i tassen.
Jag har också varit med om något dumt kan du tro. Nu när det har varit kallt så har matte och husse satt på mig kläder när vi ska gå ut! Det gillar jag verkligen inte! Jag gör allt, och då menar jag allt för att få av mig den. Jag biter mig fast i den och går som en fyllehund och slänger mig på ryggen och sprattlar, jag ser ut som en sköldpadda då säger matte och skrattar och hon envisas med att ta på denna hemska utstyrsel en stund varje dag, suck! Funderar på om man kan anmäla denna förnedring någonstans? Husse säger att det inte finns någon hundombudsman men jag tror honom inte!
På tal om förnedring så kallade matte mig "Maja Piraja" idag, det är ju ett tjejnamn! Men kanske gjorde jag mig förtjänt av detta öknamn eftersom jag just nu biter i allt och alla med mina små sylvassa tänder. Dags för dagens sista lekstund nu!
Ha det bra!
 
Puss från Arrak

På bilden nedan är det "Arrak" (Mibisan's Mr Checkmate) och Bacchus (Mibisan's Mr Bacchus) som myser tillsammans............


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Samma dag - dvs den 19:e februari framåt lunchtid så var det dags för Tarzan (Mibisan's Mr Challenger) att
flytta hem till Katarina och Göran utanför Finspång.
Katarina's berättelse lyder så här:

Ja då har första veckan gått till ända, och det är konstigt att man för fjärde gången väljer rätt valp. Här har allt faktiskt gått över förväntan. När 5 dagar hade gått var Tarzan helt accepterad av övriga tre whippetkillar. Zeke och Hero är väl inte så där stormförtjusta i Tarzan men han kan väl få bo hos oss då tycker dom åtminstone när man möter andra hundar. Då vaktas det. Ozzy däremot har fått en jättekul lekkompis och Tarzan älskar att jaga honom och ha dragkamp om leksakerna. Vad gäller att gå i koppel är väl så där kul ,halsbandet kliar något förskräckligt tycker han. Det jättefina täcket vi fick fungerar inte, på ett konstigt sätt får Tarzan ut frambenen där halsen ska vara. Har han så korta ben är det en tax jag fått.???? Mat det bara älskar han här lämnas inte en kula och sen ska jag äta som dom stora grabbarna från baren fast jag nästan får stå på tå. Sover natt gör jag mellan husse o matte med mattes hals som huvudkudde. Så nu blir det tajt med husse, matte ,Ozzy och Tarzan i en 160 säng, MYSIGT. Tarzan är väldigt mild i sitt sätt, pussig och kelig. Så än en gång har vi valt rätt valp Vilen tur vi har Kramar Katarina  

Tarzan myser med Zeke (Fennaur Zeke Varg) och allra bästa lek-polare hemma är förstås
Ozzy (Mibisan's Mr Sunsapote).


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nästa valp att flytta hemifrån blev "Gissa" (Mibisan's Miss Chiquitita) som flyttade hem till familjen Oscarson
på lördagen - dvs den 21:a februari............
Här är familjen Oscarsons "story" om första veckan i nya hemmet med nya familjen:

Marie,


Vi var hos dig i lördags och hämtade Gissa, således när på en vecka sedan. Veckan har gått väldigt fort, fortare än vanligt.

Detta är vanligt när man har något roligt att göra. Det "roliga" är i detta fall "Gissa"!

Gissa överraskade oss med att redan vid första "rastningen" gå bra i kopplet (vi har fortfarande det koppel vi fick av dig) vilket hon fortsatt med! I början följde hon oss slaviskt, nu på slutet har hon börjat utforska marken med allt spännande som där finns nu när snön börjat smälta undan.

Jag varvar med att använda koppel och ha henne löst gående. När vi går utan koppel tycker jag hon är väldigt följsam och uppmärksam på var jag går ( är det normalt så eller...).

Jobbet med rumsrenheten går hyfsat bra. Visst händer olyckor men inte så många. Vet i och för sig inte vad som är normalt att dem små liven kissar och bajsar inne (har inte hänt att hon bajsar inne). Första nätterna var hon med oss i sängen men det hände "olyckor" så vi införskaffade ett "kompostgaller" i vilken fyrkant hon nu tillbringar nätterna. Det går bra utan så mycken protest. Hon är duktig och larmar när hon vill ut och kissa.

Gissa kommer bra överens med sina kompisar Rocky och Wittra. Wittra är fortfarande lite avvaktande. Medan Rocky accepterade Gissa från början, dock med reservation för hans "normala jag" som är ett väldigt lugn utan plötsliga glädjeskutt och lekar. Han är en värdig äldre herre. Han har levt sitt tidigare liv innan han kom till oss ensam utan kontakt med andra hundar. Gissa gör dock vad hon kan för att vinna Wittra's gunst (vi känner inte till hennes bakgrund lika bra som Rockys om nu orsaken ligger där eller att hennes beteende är normalt).

Men så sent som ikväll verkar det ha lossnat och dem har funnit varandra. Se bildbevis.

Den sociala träningen under veckan har bestått i dagis besök, arbetsplatsbesök, utflykt i bilen sittande i sin egna lilla bur i dem stora burarna och idag sittande i bilen när jag tvättade den. Hon är hur lugn som helst.

Vi har även tränat att gå i trappor, och åka hiss, naturligt i och för sig då vi bor i lägenhet men ack så nödvändigt.

När det gäller den framtida aktiva karriären har vi på börjat tränandet med trasan. Gissa får då hjälp av Ture snart 5 år. Det blir en väldigt fartfylld aktivitet. Redan traständ till max.


Ja, det var väl i korta ordalag vad som hänt i veckan.


Ha det bra hälsar Janne & Yvonne med hela" flocken"   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Och sist att lämna flocken - dock samma lördag fastän senare på dagen - var Disney (Mibisan's Mr Chip'n Dale).
Disney flyttade ju hem till pappa Pricken utanför Karlstad och lever till synes även han ett härligt liv där bästa polaren är just "farsan". Här kommer så Anna's lilla berättelse:

Hejsan!

Tänk att det snart har gått en vecka sedan vi hämtade hem Disney. Disney är för övrigt på pricken likt Pricken.

Det första han gjorde när han kom hem var att bli presenterad för Chivas och Pricken. Pricken blev alldeles stôllig, han "tuggade" och nosade på honom. MMMMM tänkte han - här luktar det Moya. Han tog Disney till sig direkt. Chivas nosade lite grann och tänkte - jaha nu är friden slut här hemma....Chivas har inte brytt sig om Disney ett dugg bara om han blir för närgången då morrar Chivas. Pricken däremot vakar över honom och uppfostrar honom. Idag har de två haft en lång dragkamp om leksaken han fick av Moya. Det här med maten blev inte som jag hade tänkt med fasta tider och så. De stora är vana att alltid ha mat framme och det fick bli så även för Disney. Han äter inte så mycket som jag hade önskat så det blir lite extra äggula och fet fil/dag.

Igår upptäckte han det här med skor. Hade besök av några vänner och han älskade deras skor. Så nu blir det att ställa undan de finaste. Nätterna går som en dans.Vi sover med öppen dörr(galler för) bredvid vardagsrummet där de tre godingarna sover i soffan. Enda gången han har gnällt är om han gått ner från soffan och sedan inte kommer upp. Men jag har ställt en liten stol bredvid så han fixar det också.

Det är fullt ös på honom. Han är pigg, nyfiken, glad och gossig. Och vi älskar honom hela familjen. Även katterna har accepterat honom. De tittar på honom och undrar vad han är för liten skit. Disney och en katt låg bredvid varann i soffan en kväll. Så vad ska man säga- vi är en oerhört glad familj som fått ta hand om ett sådant här litet yrväder.


Här är det alltså pappa Pricken (Axrace's Cheesecake) som myser med sonen Disney (Mibisan's Mr Chip'n Dale).----------------------------------------------------------------------------------
TUSEN TUSEN TACK så här långt till Er alla fyra familjer som så godhjärtat och öppenhjärtat skrivit ner era tankar och berättelser om eran första vecka med eran "Mibisanare".
Ni gör "gammel matte" så otroligt glad över Er fantastiska energi och Ert varma mottagande med öppna hjärtan för Era nya familjemedlemmar! Ni ska veta hur mycket det värmer i en "arm" uppfödar-mattes" perspektiv!
Kramar i massor till Er alla som tog Er tiden att skriva ner era egna ord som nu publicerats här på bloggen helt oredigerade.........

Kramis från gammelmatte och pussa massor på dom små (och även dom stora Mibisanarna) förstås......· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-02-27 - Vårkänslorna kommer......

Dagen började med lite halvmulet väder, men vartefter lunchen nalkades så blev det mer och mer blå himmel.
Blev en riktig långpromenad med hundarna tillsammans med min far. Min mor var hemma och höll små-valparna sällskap. Nu ska jag bara gå ut och hämta in lite mer ved och sen ska jag koppla av en stund innan valparna vaknar.
Nog känner man att våren är i antågande allt! Har också idag postat första anmälningen till LC-provet i Laholm (det var första anmälningsdagen idag......... hihi Lollo och Lasse! Den här gången missade jag inte.....).
Idag blir det lite härliga sommarbilder så att ni ska längta riktigt riktigt mycket till värmen...........

Ett av dom första mötena mellan pappa Pricken och mamma Moya våren 2008.
Nog fattade dom tycke för varann direkt (skratt).


Typiskt Tikka. Full fart eller inget ska det vara............


Mina "barn" Marcus och Sofie grillar på min altan........ Åhh vad härligt det ser ut!


Dixie njuter av sommaren 2008.


Här är det Dixie och Moya som myser ute i stora trädgården.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-02-26 (2) - Puppis-sömn och vuxna flickor

Bara några fler bilder från idag..................

Kunde bara inte låta bli kameran i det här läget.............


Aditi och Tikka busar


Aditi-gumman


Bella i en vacker posé


Och söta goa Tikka


Moya brottas med Dixie


Dixie öser på.........


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-02-26 - Töväder, slask och smutsigt

Efter en period med "lagom" minusgrader, snö och ganska fint väder så har nu det "vanliga" slasket tagit vid.
Plusgrader, snön smälter och det blir smutsigt och skitigt ute. Inget kul alls. Märks på valparna att dom inte är så roade av "blötan". Nu har vi precis varit ute i trädgården och busat runt i alla fall och lite foton blev det därifrån.
Sen lite foton från i går kväll också:

Gullan (Miss Chopsie) i fullt ös


Gullan på jakt.......


Och här smyger hon på syrran.......


Lillan (Miss Ching Ting A Ling) drar på.......


Här är det "jakt på liten syster"


Gullan igen........


Gullan till vänster och Lillan till höger.


Och så Gullan. Hon har en underlig förmåga att hamna på bild ofta.......


Kolla bara....... Linslus där!


Lillan har lagt i högsta speed.


Så här ser det ut när jag sätter på värmeluftpumpen. Flickorna flockas
under den varma luften som blåser ut. Detta är "Whippet-njutning"


Sen får småflickorna lite filmjölk med äggula till kvällsmat.


Börjar bli lite trötta nu.......


Men matte - sluta nu och ta fler kort!


Matte gjorde ett tappert försök att bädda ner dom små........


Men si det var inte riktigt vad dom själva ville..........


Man kanske kan äta upp väggen?


Men till slut så börjar dom knoppa in i alla fall...... Nedbäddade under
täcket som det anstår en Whippet.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-02-25 - Dom andra vuxna - liten presentation

Idag har jag varit i Askersund och bl a blev det en tur till Granngården. Som ett led i social-träningen utav Gullan och Lillan så fick dom följa med in i butiken. SYND att jag inte hade kameran med mig, för där har dom haft riktigt riktigt skoj kan jag lova! Personalen där är så väldigt gulliga och trevliga, så dom sa att jag kunde släppa valparna lösa!
Gissa att det gick i 120 km i timmen (nåja - nästan i alla fall). Det gick runt, runt, runt tills dom hittade vadå?
Jo - nämligen hundgodis i lösvikt - precis på lagom "plockhöjd" för små valpar och dessutom en stor låda på golvet med gigantiska märgben.......... Skulle tro att dom inte har något emot att följa med dit fler gånger framöver!
Och dom var så framåt emot personalen. En karl som jobbar där har skägg......... Hmmmmm - det var spännande värre.

Nåväl, idag tänkte jag inte lägga ut några valpbilder, utan i stället tänkte jag göra en liten presentation utav mina vuxna Whippetflickor. Kan ju vara kul för Er som inte vet så mycket om dom:

Först ut blir:
Idomic's el Tikka Paste (Tikka):

Tikka är 6 år gammal och "mormor" till den här senaste kullen. En tös med
klös vad gäller traständhet. Inte många som slår henne vad gäller detta på
banan. Tyvärr resulterar det oftast i att hon blir "sämre" för varje lopp som går
av stapeln - just beroende på att hon tröttar ut sig själv genom att hon inte kan
koppla av på race-banan. Hemma är hon en go tös, som är lika full av bus nu
som när hon var valp! En av dom största busfröna här hemma, men hittar dock
aldrig på något ofog. Älskar människor liksom alla mina andra töser också gör.
Tikka har WR och LC-licens och har även provat på rundbana vid några tillfällen.
Otroligt förtjust i valpar och har varit en bedårande mamma till dom båda kullar hon haft
så här långt. Eventuellt kommer hon paras ytterligare en gång då jag redan har
tingade valpar sen ett bra tag tillbaka just efter Tikka.

Nästa tre brudar blir dom tre helsystrarna Miss Aditi, Miss Dafne och Miss Jisebel.
Vi börjar med........
Mibisan's Miss Aditi (Aditi)

Aditi blir 5 år i oktober 2009. Mestadels en lugn tjej som alltid är godis-sugen.
Aditi var den lugnaste valpen i kullen hon föddes i. Medan dom andra sprang
runt som ystra höns på vårbete, så satt hon helst och luktade på blommor och
kollade in fåglar i luften. Otroligt snäll och trivsam tjej som aldrig är några som
helst bekymmer att ha med sig. Hon har WR-licens, men förra året fick hon inte tävla
då hon hade lite problem med hälta till och från. I år ska hon dock få börja träna
lite så får vi se hur det går framåt säsongen. Hon är långt ifrån någon snabb tjej,
men älskar verkligen att springa efter trasen. Det är lite grann hennes filosofi att
"Spring ni - så kommer jag sen". Härlig tjej.

Mibisan's Miss Dafne (Dafne):

Helsyrra till Aditi som jag nämnde och till skillnad mot Aditi så är det här
en tjej som är väldigt "yster" och livlig. Busa med matte ute i trädgården är
det bästa hon vet och en favoritsysselsättning är när hon får hoppa upp på
min rygg. Älskar också folk, vilket i hennes fall medför en viss "fara" eftersom
hon gillar att bits i näsan (skratt). Dafne har WR och LC-licens och är ganska
"farlig" att gå till starten med på det sättet att hon hoppar flera meter upp i luften
på vägen dit...... Dom som startar henne får verkligen vara beredda på hennes skutt.
(Känner du igen detta Lollo - ler).
På sitt allra första LC-prov i slutet på säsongen 2007 knep hon ett CERT och blev
3:e placerad. Det komiska var att hon sprang det sista loppet för dagen tillsammans
med en annan "Daphne" - nämligen Adagio She's the One....... Lite "komiskt" ändå
när det faktiskt var många Whippar till start på provet.

Mibisan's Miss Jisebel (Bella)

Helsyrra till Aditi och Dafne alltså.......
Hos Bella vilar inga ledsamheter! Liksom alla hundarna här hemma så
är en favoritsysselsättning att bada. Och inget fin-lir här inte. Fullt ös ska det
vara. Pigg och glad tjej som blir fullständigt stollig av lycka när kopplen åker
fram för promenader. Bella har LC-licens och har startat några prov med
helt okej resultat. WR har hon tränat en hel del, men pga att hon varit väldigt
osäker vid buren så har jag inte forcerat eller tvingat in henne i buren.
Men nu i år ska vi fortsätta träningen på WR och förhoppningsvis ska hon kunna
ta även WR-licensen under 2009. Bättre sent än aldrig. Traständheten är det
inget fel på........ Pigg, glad, alert dam som älskar att slickas - hela tiden!
Ni vet såna där låååånga och blöööta slickar delar hon ut.

Mibisan's Miss Cherimoya (Moya):

Ja - den här bilden tröttnar jag inte på i första taget.
Ser ni hur stolt hon ser ut lilla Moya? Ja, för hon är verkligen liten med sina
45,5 centimeter över havet (men god benstomme och härligt musklad när hon
är i topp-kondition som ni själva ser på bilden ovan).
Moya har WR och LC-licens. På WR blev hon 4:e placerad på 2008 års årsbästalista
utav 51 tikar. Och på LC blev hon 8:e placerad tik utav 111 tikar (totalt på listan med
både hanar och tikar hamnade hon på en hedrande 14:e plats av 222 Whippets).
LC-placeringen talar för sig självt då hon endast deltagit i tre prov under året som gick.
(Dom får tillgodoräkna sig sina fem bästa prov under säsongen).
På WR-banan tillhörde hon under sitt debutår 2008 en av dom allra snabbaste tikarna.
PÅ LC-fälten var hon helt fantastisk:
Första provet blev hon med sina 80 poäng 15:e placerad utav 80 startande.
Andra provet blev hon 3:e placerad utav 51 startande och med poängen 82,75 knep hon sitt första CERT.
Tredje provet VINNER HON över alla startande Whippar (77 starter) och med väldigt höga 89,25 poäng
kniper hon förstås sitt andra CERT och även CACIL:et som jag skrev om häromdagen.
Moya är för övrigt en otroligt charmerande liten dam som kan få vem som helst att falla till föga.
Men här hemma är hon den som är "polis" och bestämmer över både sina halvsystrar och mamma Moya.
(Tror inte det undgått någon, men för säkerhets skull kan jag ju berätta att Moya är mamma till
min senaste kull som i morgon fyller 9 veckor gamla).

Twyborn Ann Cousine (Dixie)

Min "rena" utställningslinje. En fantastiskt fin dam som verkligen visat framfötterna
i utställningsringen under sitt debutår 2008. Dock ingen "lättflirtad" dam kan tilläggas.
Inte särdeles busig med leksaker - men valparna har hon varit både "bästa" och "värsta" lek-tanten åt.
Och sen bus med Tikka förstås. Dom två kan nämligen busa precis hur länge som helst!
Dixie fyller 2 år i juli 2009 och framåt vintern kommer hon att paras och få egna valpar.
Har tragglat på med träningen på WR-banan, men fröken Dixie är inte särdeles road utav att jaga trasen.
Traständheten finns inte naturligt i henne, så man måste verkligen lirka och komma på knepen.
Kommer fortsätta träna nu under våren och har några nya knep jag kommer testa. Vi får se
hur det kommer gå. Hon ska även få testa på LC i år och se om hon kanske gillar det bättre.
I övrigt blir det väl några utställningar nu i år, men jag kommer ställa henne i väldigt måttliga mängder,
just beroende på att hon inte är särdeles "road" utav detta heller. Vill absolut inte tråka ut henne.
Någon hon faktiskt gillar är att kicka boll! Så det brukar vi roa oss med i trädgården emellanåt.
Sen älskar hon också att bada som dom andra tjejorna och sen avgudar hon människor som kommer
och hälsar på här hemma.

Japp, nu vet ni alla lite mer om mina vuxna flickor. (Ni som inte redan visste vill säga).
I morgon får det nog bli lite nya puppe-bilder.........


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-02-24 (3) - Pirayor, tvätt-damer och mat-barer.......

Sista inlägg (tredje) för dagen.
Fick två så underbara bilder idag från Katarina och gänget. Kolla in matbaren och säng-halmen bland bilderna nedanför så ser ni själva........
Sen några "egna bilder" (som att mina inte hamnar tillräckligt på bild - skrattar).
Nu gäller det att ladda batterierna igen....... (Till kameran alltså - ler).

Ozzy (Mibisan's Mr Sunsapote) har en riktig mysstund i sängen tillsammans med
Tarzan (Mibisan's Mr Challenger).......... (Foto från Katarina Nilsson)


Och kolla in vilken HÄRLIG MATSTUND!
Fr v syns Hero, Zeke, Tarzan och slutligen en fantastiskt välmusklad Ozzy.......... (Kolla "låren bak).
Härligt foto taget av Katarina........


Nu är vi här hemma igen i huset.......
Gullan; "Hörru syrran - jag är helt övertygad om att "morsan" har glömt något här i
tvättmaskinen idag"  Kom hit och hjälp till vetja!


Fasiken, jag känner nåt jag också, men jag kan inte riktigt sätta tassen på
vad det kan vara............ säger Lillan........


Vi får helt enkelt ta en noggrannare titt. Morsan tror ju alltid att hon gör allt bäst!


"Ser du vad jag ser?" undrar Lillan. "Jo - för sjutton - morsan har ju glömt att
plocka ut våran fina leksak". Förbaskat att hon ska vara så slarvig den där
tvåbenta varelsen............


"Nåja, vi får hjälpas åt att hänga upp sista tvätten! Dra du Lillan så kollar jag
så morsan inte glömt något mer där inne............."


Sen blir det lite "hugg-sexa" ................


Och till slut så börjar man bli riktigt riktigt trött! Kallas inte detta med
tvätthjälpen som "barn-arbete"????? Är det inte olagligt i vårt land där vi är födda???


Nej -fy. Nu orkar vi inte mer....... Mamma Moya är snäll och tvättar öronen på
Lillan.


Nu går ögonen i kors.
"Bra jobbat tjejor"! Säger morsan. Natti natti gott folk! Vi har återigen
haft en härlig dag här hemma hos morsan - trots att vi fick rycka in att
vara behjälpliga med morsans tvätt..........


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-02-24 (2) - Trevlig post idag från SKK och FCI

Idag fick jag Mibisan's Miss Cherimoya's CACIL-intyg från SKK. KUL!
Nu är det "bara" att satsa vidare med mamma Moya. (Det är ju en ENORM konkurrens
bland Whipparna på Lure Coursing - så gudarna ska veta att det inte är helt enkelt
att knipa dessa åtråvärda CACIL...... När Moya knep det här första CACIL:et så
var det 77 Whippets som deltog (så ni förstår säkert hur "illa svårt" det är att vinna).
Att lilla Moya dessutom knep BIF-1 titeln under hela helgen (nästan 200 startande Vinthundar)
gör ju inte prestationen direkt sämre! Detta är för mig en helt enastående prestation som
Moya faktiskt fixat alldeles på egen hand..... Fortfarande svårt att smälta ärligt talat!

På Lure Coursing-prov kan man ju inte på något sätt "påverka" hundens prestation när man väl har gjort
"släppet" utan det är hundens egen kapacitet som avgör slutresultatet.
Det enda man kan "påverka" är det förberedande arbetet - nämligen att tillse att hunden har
den kondition som verkligen behövs för att orka genomföra ett LC-prov. Det krävs en gedigen
grundkondition och det tar tid att bygga upp innan säsongen börjar. Det är det här jobbet som
jag tycker är så roligt. Att kunna "matcha" hundarna så att dom verkligen har byggt upp grunden.

På utställning går det t ex att - till ganska stor del - påverka domarens bedömning genom
att agera "proffsig" handler (något jag personligen aldrig kommer att bli då intresset
för detta dessvärre saknas hos undertecknad). 
För egen del så tycker jag det är "roligare" när det är hundarna som presterar något
för "egen maskin". Sen får man tycka vad man vill om mitt resonemang. Det är upp till
var och en. Alla har vi olika intressen (och det är väl tur det i och för sig.......)

Så här ser i alla fall dokumenten ut som jag fick idag.........

Först det trevliga brevet från SKK.........


CACIL-bevisets framsida


CACIL-bevisets baksida..........


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-02-24 - Lillan och Gullan vill inte vara sämre......

Ja - när dom fick höra talas om att brorsorna Arrak och Tarzan är så duktiga med disken i sina nya hem, så vill
Lillan och Gullan inte vara sämre! Dom har åtagit sig uppdraget att fixa tvätten till matte! Åtminstone hålla koll på att
allt funkar som det ska med tvättmaskinen..... Ni ser själva på bildern nedanför.
Nu väntar jag bara på att dom små ska bli trötta och somna. Då ska jag ut med dom stora på en härlig promenad.
Det är på nollan och strålande sol, så det suger i kroppen att få komma ut.
Sen kan jag berätta att Lillan är helt fantastiskt duktig på att "säga till" när hon behöver gå ut och bajsa.
Knappt 9 veckor gammal, så springer hon fram till ytterdörren och gnäller när hon blir nödig. Det är duktigt värre!
Gullan får jag "passa" lite mer, men i och med att dom går ut varje gång när dom sovit, ätit och lekt, så har det hänt minimalt med olyckor av båda slagen här hemma.
Igår kväll trodde jag aldrig dom små skulle somna. Dom höll igång oavbrutet i tre timmar men när kl var runt 21-tiden, då var dom slut som artister. Sen har dom sovit hela långa natten till kl 7 i morse.

Sen är dagens stora fråga: Kommer Kronprinsessan Victoria och Daniel att deklarera sin förlovning idag????
Stämmer ryktena? Vad tror ni?

Hörru syrran, luckan verkar vara ordentligt stängd. Hur verkar det där nere?
Jo - tvätten rullar runt så det verkar vara sjyssta puckar..........


Jag tycker matte har blandat färgerna lite väl mycket i tvätten. Hmmmmm.


Lite kul att nu Aditi har börjat "förlika" sig med dom små nu när det bara
är två kvar här hemma. Hon har varit väldigt "obekväm" med så många valpar
runt benen. Aditi är verkligen världens snällaste och skulle aldrig göra något
mot dom små, utan "flyr hellre fältet" in till sängen i sovrummet.
Men som ni ser så kan hon nu till och med välja att lägga sig hos dom små.


En härlig bild på två små fröknar tillsammans med mamma Moya.


Och här har dom knoppat in för kvällen igår. Lillan till vänster och Gullan till höger.


Värsta stilen........ Eller vad tycks?


Sluta fotografera nu matte! Jag vill ju soooova nuuuu! säger Gullan


Blir det månne förlovning idag?


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-02-23 - Fläskkotletter med trattkantarellsås och bulgur

Ja - det blev det att äta idag. Riktigt gott! Så nu är jag mätt  i magen liksom alla fyrbenta som också precis har fått kvällsmat. (Ja - Lillan och Gullan ska ju ha ett mål till sen innan läggdags förstås).
Idag har jag varit ute och åkt bil med valparna. Vi har varit på promenad (nåja - försök till promenad i alla fall) och sen har jag gått långa rundan med dom stora tjejorna. Nu är det så där tråkigt halt ute igen så man får verkligen gå försiktig.
Igår kväll fick jag fler bilder från både Gissa och från Arrak, så jag lägger ut dom här nedanför.
Men först ska jag visa vad jag köpte till mina egna flickor idag. Nämligen en ny härlig, fluffig hundsäng.
Valparna för först ut att inviga den så klart:

"Titta vad vi har fått!" säger Gullan till vänster och Lillan till höger...


Matte tyckte att sängen passade så bra i färg till vardagsrummet........


Ååååh så myyysig den var............ Tack mamsen!


Gullan ser stolt ut!


Sen över till en bild jag fick från Sofia och Peter.
Det är Arrak som lär upp sig till förste diskare.........


Ja - det verkar vara en genomgående "karriär" dom små är inne på.
För här är det nämligen Tarzan som sköter disken hemma hos Katarina och Göran.....


Och Gissa ligger och sover så gulligt med Rocky precis bakom sig....


Gissa i en härlig rosa hundsäng.........


Och här hela hundfamiljen hemma hos Oscarsons!


TUSEN TACK FÖR BILDERNA!!!
Kramis Gammelmatte


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-02-22 (2) - Husets egna hemma-kväll och ÄNNU FLER BILDER!

Ja - här hemma är det "lugna gatan" känns det som.
Lillan och Gullan vaknade till för en liten stund sen och nu har båda två varit jätteduktiga och varit ute och kissat och "babbat". Det är inte ofta det blir "olyckor" inomhus. Jo - i morse - då låg det faktist en puppe-hög i köket, men då gick jag heller inte upp och släppte ut dom små förrän vid 7-tiden. Sen var det ett par kissefläckar, men ofta är det ju så att dom har lite svårare för just att "hålla kisset". Det måste ju bara ut så fort dom vaknar..........
Har pratat med både Anna (Disney-matte), Katarina (Tarzan-matte) och Janne (Gissa-husse) idag/ikväll och bara fått spontana trevliga rapporter från dom små livens leverne i respektive nya hem.
Tarzan har ju nu tillbringat några dagar (sen i torsdags) hemma hos nya familjen men för Gissa och Disney var det ju "första natten utan gänget" den natten som gick.
Men alla har funnit sig mycket väl tillrätta och samtliga valpar har sovit mycket gott och tryggt deras första natt i sina nya hem. SÅ SKÖÖÖÖNT ATT HÖRA! (Snyft - det verkar ju som dom redan glömt bort "gammelmatte - snyft).
Ta sista parentesen med en nypa salt govänner! Naturligtvis känns det helt UNDERBART att alla valparna är så himla trygga i sig själva! Det känns helt fantastiskt att dom funnit sig så väl tillrätta i sina nya hem med nya Whippet-polare och nya tvåbenta familjer.

Här kommer några bilder från här hemma nu ikväll:

Nu när valphagen är nedmonterad så behövde jag hitta på en "ny" konstruktion
vad gäller mat-tiderna. Dom små äter ju mat samtidigt som dom stora två gånger om
dagen (valparna äter nu 4 gånger per dag). Därför har jag sparat två kompostgaller
inne så att Lillan och Gullan får ha sin mat ifred. Dom stora är nämligen väldigt benägna
att äta upp även deras mat - inte så bra, med tanke på kommande race-säsong......


Gullan och Lillan äter filmjölk någon gång om dagen och eftersom Gullan
hade filmjölk på hela sin nos så blev det "pusseri och slickeri" från syrran Lillan.


Hörru syrran. Du har ju ett väldigt dåligt bordskick. Kom - så får jag slicka av
din nos.........


Såja. Nu börjar du se fin ut igen..........


Sen blir Gullan lite sur när filmjölken på nosen tagit slut........


Och "upp till kamp" vetja...........


Lillan är sååå rolig när hon har ätit. Hon beter sig nämligen snarlikt en
katt (tror jag). Hon ska putsa och feja sitt eget ansikte med hjälp utav lilla tassen.


Två totalt utslagna artister....................


Mormor Tikka har hittat en "minimal" hundbädd att vila i.........


Sen - någon timme senare - är det full fart igen........
Här är det mamma Moya och Lillan som ligger och myser........


Gullan har hittat på ett alldeles eget bus.............


Sen fotograferade jag dom fina blommorna som jag fick.
Den gula krysantemumen fick jag utav Sofia och Peter när dom hämtade
hem Arrak och den otroligt vackra tulpan-buketten fick jag utav familjen Jönsson
när dom hämtade hem sin Disney-ponke.
Det stora stearin-ljuset fick jag utav Katarina (Tarzan's matte) gången innan hon
hämtade hem sin Tarzan.


Blommorna sedda uppifrån.


Ni är alltför goa alla valpköpare!
Tusen tack för allt! Fikabröd, blommor, bakelser, semlor - jag gud vet allt!
Kramis för söndags-kvällen från gammelmatten


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-02-22 - Härliga valprapporter från alla!

Jag har fått så härliga och fina rapporter från alla fyra valparna som har flyttat hemifrån.
Det verkar fungera alldeles utmärkt överallt. Disney kände sig hemmastadd direkt och började lattja med pappa Pricken.
Gissa gick i koppel så fort hon kom hem precis som att hon aldrig hade gjort annat.
Tarzan är också jättedukig på allt han gör och Arrak mår prima liv i sitt nya hem.
Så - allting har gått över förväntan! Verkligen kul att få höra alla fina rapporter och dessutom en massa härliga bilder som kommit via mailen.
Sen vill jag passa på att ödmjukast tacka alla som skrev så himla fina kommentarer i bloggen efter gårdagens inlägg.
Ni ska veta att det värmer enormt mycket och jag blir faktiskt till och med lite stolt (om nu svenska jante-lagen så tillåter att jag uttrycker det......). Verkligen fina ord! TUSEN TACK!

Nedan kommer "bildrapporter" från både Tarzan, Gissa och Disney:
(Arrak fick jag ju bilder från häromkvällen som ni kan se några inlägg tillbaka).

Tarzan (Mibisan's Mr Challenger) har funnit sig mycket väl tillrätta hemma hos Katarina, Göran, Ellinor och
dom andra hundarna.


Eller vad sägs om den här bilden. Tarzan ligger och myser bredvid
morbror Ozzy (Mibisan's Mr Sunsapote).


Sen lite bilder från söta Gissa (Mibisan's Miss Chiquitita) som nu bor hos
Familjen Oscarson i Linköping.
Gissa är såld med bibehållen avelsrätt, så om allt går som jag hoppas på
så blir det smått efter henne i framtiden också! Kul med ett så nära samarbete
tillsammans med ambitiösa familjen Oscarson!
Här är jag ute på liten rastningspromenad i koppel och täcke.
"Jag går som en klocka" säger min nya matte och husse........


Vendela tillsammans med lilla Gissa.


Här travar Gissa på som vore hon laddad med Duracell-batterier (skratt)


"Låt mig få presentera mitt nya hem" säger Gissa


"Gissa" vem som ligger här då?


"Gissa" nu vart jag hittat ett bra ställe att tugga ben på.......
Det är Vittra (Gazolin Pommel) som syns till vänster i bild och bakom henne
med rumpan mot kameran är Rocky (MacBell's Brittish Companion).


"Gissa" att det är mysigt att ligga här och tugga på benet....


Och här är lilla Gissa lite trött i ögat efter händelserika första timmar hos sin
nya familj och sina nya Whippet-polare.


Till sist: "Gissa" vem som har slocknat för kvällen?


Sen förflyttar vi oss i rask takt hem till familjen Jönsson utanför Karlstad.
Disney (Mibisan's Mr Chip'n Dale) har ju flyttat hem till pappa Pricken (Axrace's Cheesecake)
och Chivas (Bokellas Kristian Krogh). Här är det Chivas som gör sig bekant med
kaxige Disney som sitter i famnen på söta Maja.


Och det tog inte lång stund förrän Disney bjuder upp pappa Pricken till lek......


Vilken härlig syn att far och son fann varandra direkt!


Mums, ett tuggben säger Disney.


Så är leken med pappa Pricken i full gång igen.


Kom igen då farsan...... Jag är tuffare än du tror........


Kul bild på Disney och Pricken


Sen slutligen lite bilder från mitt "tomma hem" som nu bara har två söta
tik-valpar kvar. Det är ganska tomt och tyst nu kan tilläggas.


Mums, vi har också fått tuggben. Vad var det som hände? Var tog syskonen vägen?


Nåja - vi har det ganska bra nu.........


Eller vad tycker ni. Nu får vi plats i soffan tillsammans.


Det är sååå gott med ben......


Mums fillibabba.......


Mormor Tikka busar duktigt med dom små.


Som synes är det dragkamp som står på schemat för stunden.


Och tunneln är ju så förbaskat kul. Här är det en liten "Piraya" i form av
Gullan som busar med Dixie. Kom hit om du törs Dixie!!!


I går kväll. Första natten nalkas med bara två valpar kvar här hemma.


Jag heter Mibisan's Miss Ching Ting A Ling och kallas Lillan.
Jag är fortfarande till salu och söker ett gott och aktivt hem! Är jag inte söt så säg?


Lillan igen.........


Och igen...........


Japp, nu får vi lägga oss vart vi vill när vi ska sova på natten. Utom i stora
rummet för matte tycker det räcker med köket och hallen. Funkar bra för oss!


Börjar bli lite trötta nu.......


Här är det "tvåbenta mormor" som gosar med Lillan till vänster och Gullan
till höger.........


Och idag har valphagen plockats bort helt enligt planeringen.· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-02-21 - Miss Chiquitita och Mr Chip'n Dale har flyttat hemifrån...

Så kom då nästa lite jobbiga dag, då Miss Chiqutita (Gissa) och Mr Chip'n Dale (Disney) har lämnat gammelmatte för att utforska sina nya hem och nya vänner. Det är riktigt jobbigt att säga hej då till dom små, men jag har ju "förvarnat" alla
så att dom vet om att jag pipplar en skvätt. Kan liksom inte rå för det......... Sån är jag.........
Även dessa två har ju flyttat hem till härliga vänner. Gissa har ju flyttat till familjen Oscarson i Linköping och Disney är ju nu i skrivande stund på väg hem till familjen Jönsson utanför Karlstad. Familjen Jönsson som för övrigt äger Disney's pappa "Pricken" (Axrace's Cheesecake) för er som kanske missat det.......
Sen kom även dotter Sofie med sambo Per hit under tiden som familjen Oscarson var kvar. Per skulle nämligen testa om han kunde reparera min bil här på plats (pumpen till spolarvätskan har nämligen lagt av), men det visade sig att han behöver ta hem bilen och fixa det hemma. Det var inte så enkelt fixat som man skulle kunna hoppas på.
Dom hade förstås med sig lilla söta Vilja idag också, så även idag fick valparna busa runt med Vilja ute i trädgården.
Jag tror familjen Oscarson tyckte det var kul att få träffa både Sofie, Per och Vilja. Dom ska ju - som jag nämnt tidigare - gå samma valpkurs med sina små busfrön.......

Jag hoppas nu att samtliga valpköpare känner sig trygga med all den socialisering jag har försökt att lägga ner på dom små godingarna. Det kommer ta några dagar för dom att finna sig tillrätta i sina nya respektive hem, men när dom väl känner sig hemma så hoppas och tror jag att Ni kommer uppleva att det är framåt små krabater som är väldigt sociala och kärvänliga utav sig.
Sen en uppmaning nu till allihopa! GLÖM INTE TA FRAM KAMERAN SÅ JAG FÅR SE LITE BILDER på dom små i sina nya hem. Det är sååå kul för gammelmatte att få följa dom små liven, även om vi allihopa kommer träffas igen.
Vissa - t ex Gissa och Tarzan - kommer jag ju träffa allra oftast framöver, men även Disney och Arrak kommer jag ju se titt som tätt. STORT LYCKA TILL NU ALLIHOPA! Pussa på dom små från mig.
I kväll blir det för egen del Melodifestivalen (och väldigt tomt med bara två puppisar kvar).
Naturligtvis hejar jag glatt och röstar på BWO. (Man måste ju rösta på Bard som har stor anknytning hit till Västanvik där jag bor.......). Sen är det en SUPERROLIG film på 6:an kl 01.30 i natt. Vet i sjutton om jag orkar se den, men har man "den sortens humor" så bringar det till många glada skratt vilket jag kan behöva nu efter dessa dagar av valpflytt.
Det är nämligen filmen "Gudarna måste vara tokiga". Den är SÅÅÅ ROLIG! "Ajajajajajajaja" (Ni förstår vad jag menar om ni har sett filmen.........)

Här kommer lite bilder från dagen:

Hela härliga högen av familjen Oscarson tillsammans med Gissa och hennes
nya polare Vittra och Rocky.


Delar utav familjen Jönsson med lilla Disney. Disney blir bästa polare
med pappa "Pricken" (Axrace's Cheesecake) och Chivas (Bokellas Kristian Krogh)


Som jag skrev så blev det ju valpbus med lilla underbart söta Sheltie-valpen
"Vilja" även idag. Här är det Gulan (jag tror nog det får bli "Gulan" hon kommer
kallas i fortsättningen....... "Sara" vill inte riktigt "sätta sig i sinnet" och dessutom
lyssnar hon bättre på Gulan som hon blivit kallad sen ca 4 veckors ålder...


Disney i en närkamp med Vilja........


Disney och Vilja igen........


Och igen...........


Gulan i härlig posé. I bakgrunden syns Lillan.........


Gulan igen..........


Gulan jagar Vilja........ Hmmmm. Borde det inte vara en Whippet i täten??


Här ser det ju lite mer "lovande" ut...... Disney blir jagad av Vilja.........


Sen lite närkamper igen. Sakta avvaktande innan "attacken" sker.....


Men hallå...... Nu är det fel ordning IGEN! En Whippet ska ligga i täten ju.......


Vilja hittar en leksak.... Den tar vi!


Söta "Lillan" i en härlig bild


Och ytterligare en snarlik på Lillan........


Sen kommer tillfället då fotot blir så där "perfekt". Såna här foton blir man
superglad över. Kanske blir ett på 25 stycken som blir så här fina.
Lillan alltså IGEN, med snö på nosen och en härlig uppsyn.
LILLAN ÄR FORTFARANDE TILL SALU, men ENDAST till race-intresserad
familj som kan erbjuda ett GARANTERAT GOTT HEM till tösen.


Här är det Gissa's ena nya kompis Vittra som är på bild.

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 5 kommentarer
2009-02-20 (3) - Bilder från Mr Checkmate's nya hem

Fick idag bilder från Sofia och Peter på Arrak (Mr Checkmate) som flyttade till Oskarshamn igår torsdag.
Han har verkligen funnit sig väl tillrätta kan jag lova! Det är så härligt att få feedback på detta sättet i form av bilder som ju säger så mycket och talar för sig självt.
En uppmaning till alla Er goa vänner som nu fått/får hem en "ny Mibisanare":
Jag emotser väldigt gärna foton fortlöpande på dom små i deras nya hem............

Här kommer bilderna på Arrak (Mibisan's Mr Checkmate) med sin nya kompis Bacchus (Mibisan's Mr Bacchus).
Sen är katt-polarna med på bild också......... Snacka om en kille som redan stortrivs i sitt nya hem!
(Fotograf till bilderna är Peter Johansson eller Sofia Andersson som nu är lyckliga ägare till söta Arrak)

Här har Arrak krypit upp ovanpå morbror Bacchus. Två härliga goa mysiga Mibisanare
myser tillsammans....... Kan det bli mycket mysigare än så?


Arrak ligger på golvet under överinskådan av Sofia och Peter's ena katt som
sitter vid öppna spisen och funderar på vad "katten dragit in".....


Så himla mysigt han har det...........


Och nya leksaker var förberedda i nya hemmet förstås..........


Mibisan's Mr Checkmate (Arrak) och Mibisan's Mr Bacchus (Bacchus) ser
ut att stortrivas tillsammans i soffan.


Se så söta dom är ihop!


Arrak är "slut som artist" för kvällen och beskådas ivrigt utav stora katten....
"Vad är det där för liten pryl?" verkar katten tänka........
Hmmm, Ganska "stor" katt dessutom..........


Men nu är jag vaken och alert.......... Söta Arrak ser verkligen ut att trivas!


Och titta gott folk! Jag har fått en alldeles egen "Arrak-korg" som jag får  ha för
mig själv........


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-02-20 (2) - "En katt bland hermelinerna"?

Mina föräldrar har varit här och fikat och när dom var här dök Sofie upp och hälsade på med sin underbart söta och goa lilla Sheltie-valp som kallas för Vilja.
Vilja är nu drygt 12 veckor gammal och hon är i vikt ungefär lika tung som mina egna valpar.
Dom har haft fantastiskt kul idag ute i snön. Fyra Whippet-valpar och en Sheltie-valp var en härlig syn för ögat.
Dom kommer nog sova gott nu ett tag kottarna härhemma.

Sen måste jag berätta om det FANTASTISKA broderiet som min mamma beställt av en dam som går i samma
"pyssel-kurs" som henne. Det är ett sömnadsverk i "Japanskt Broderi" och jag måste säga att det blev otroligt likt
Moya! Se själva! Jag fotograferade den inramade brodyr-tavlan......

Japanskt broderi - porträtt av Mibisan's Miss Cherimoya


Se själva så likt det blev........ Moya's huvud "live"


Här är Sofie med supersöta lilla Vilja


Var är jag nu då?


Bäst att gömma sig lite under mattes ben.


Söt som en sockertopp!


Dixie var lika förtjust i lilla Vilja som hon är i valparna här hemma.


Disney (Mr Chip'n Dale) i härlig posé


Lillan (Miss Ching Ting A Ling) även hon i en härlig posé


Sen är buset igång...........


Kom igen då! (Kolla in Lillans tass....)


Passa Er! Vilja tyckte det var såååå kul att få leka med valparna.


Här är det Sara som blir jagad av Vilja.


Och här är det Disney (kolla in Disney's stil) som jagar Vilja


Here we go..........


Disney har en förunderlig stil............ Kan inte annat än skratta åt såna här bilder.


Sara smyger lite försiktigt på Vilja.......


Bensprattel till både höger och vänster


Vilja har precis "fintat" Gissa (Miss Chiquitita) som förundrat funderar på
vad som hände.......


Nu har jag övertaget säger Vilja.


En drös med valpar på stenen........· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 4 kommentarer
2009-02-20 - Valpkoftor till Lillan och Sara

Häromdagen när jag var i Askersund hoppade jag in på NETTO. Där hittade jag dessa underbart söta små
koftor som Lillan och Sara ska få använda framöver. 49 kronor styck = som hittat!
Är dom inte söta så säg:· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2009-02-19 (2) - Valp-röj och grannar här och där......

Trevligt att se att det blir många sommargäster här till helgen! Grabbarna i huset bredvid har kommit ikväll och även mina skånska grannar mitt över gatan. Så nu lyser det både här och där.........
Ikväll har dom fyra kvarvarande busfröna varit riktigt i gasen. Det har mest varit 5:ans växel sen fem-tiden, men NU ÄNTLIGEN har dom små liven slocknat! Dom var så livliga inomhus så jag tog med tunneln och en tom kartong ut i trädgården så dom fick rusa av sig där i nån halvtimme innan dom gick och la sig.
Rapporter från både Sofia och Katarina nu i kväll berättar att Mr Checkmate och Mr Challenger funnit sig väl tillrätta redan!
Verkligen roligt att höra att det redan fungerar så väl! Fick lite bilder från Katarina som hon tagit på eftermiddagen som jag också tänkte lägga ut här nedanför.

Så här såg det ut i kväll:

Disney och Lillan biter i busken.


Disney och Gissa roar sig med en tom kartong. Det är lite som kan roa dom små.


Lillan och Disney går till "kartong-attack".


Här är det Gissa och Sara som sparkar boll.


Disney och Lillan......


Lillan har intagit höjdläge..........


Gissa och Lillan på trappen. Nu vill vi komma in "mamsen". Nu är vi lite trötta.


Sara tittar på stjärnorna. Ska hon bli en sån måntro?


Sen en hälsning från Tarzan hemma hos Katarina.
Här tillsammans med en av sina nya polare Zeke.
(Fråga mig inte hur Katarina har ställt in datum och tid på sin kamera - skratt).


Lille söte Tarzan har funnit sig väl tillrätta. Snuttefilten här hemifrån ligger
nedbäddad i hundbädden.........


Redan bortskämd liten Tarzan sover i skinnsoffan hemma hos sin nya familj.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-02-19 - Så var dom bara fyra......

Nu har både Sofia och Peter hämtat sin Mr Checkmate (Arrak) och Katarina med sin dotter Ellinor har hämtat
Mr Challenger (Tarzan). Så här långt har allt gått bra och även om det är ledsamt när valparna åker, så känns det toppenbra när man vet vilket härligt liv dom kommer få.
Det ser lite "tomt" ut här hemma när det bara är fyra "kottar" kvar som nu ligger och sover.

Först att lämna oss idag var alltså Mibisan's Mr Checkmate (Arrak) som
alltså flyttar hem till Sofia, Peter och som bästa polare får han Mibisan's Mr Bacchus
och ett par katter...... Nya hemmet är beläget i Oskarshamn.


Sofia, Bacchus, Peter och Arrak
Bacchus ute i trädgården.


Närstudie på Bacchus.


Sen var det dags för Mibisan's Mr Challenger (Tarzan) att bekanta sig lite
med en av sina nya polare, nämligen Mibisan's Mr Sunsapote (Ozzy).
Förutom Ozzy får han Whippet-kompisarna Fennaur Mitt Liv som Hund (Hero)
och Fennaur Zeke Varg (Zeke). Katarina och Göran bor för övrigt utanför Finspång.


Katarina med Tarzan i knät


Tarzan


Tarzan


Mamma Mibisan's Miss Cherimoya vill vara med på ett hörn......


Ozzy och Tarzan hälsar på varann.


Hejsan Tarzan. Ska du hänga med hem nu?


Ja morbror Ozzy. Jag hänger med dig hem........


Ozzy och Tarzan poserar i storarummet


Söta killar!


En goding


Tarzan igen.


Och här är det Ellinor som har Tarzan i knät, Ozzy i mitten och sen Katarina
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-02-18 (3) - Sista kvällen med gänget.......

Jag hade tänkt att lägga mig skapligt i kväll. "Skapligt" i min värld innebär vid 22.30-tiden.
Men si det ville inte "kottarna" vara med om. Så det blev ett sista kvällsbus med hela gänget samlat. Precis som att dom kände det på sig att dom kommer börja splittras från varann i morgon (usch, det låter så hemskt, men samtidigt så kommer vi alla att träffas såååå mycket framöver och syskonen kommer att komma ihåg varandra resten av livet - var så säkra.......).
Nu daterar jag detta sena mail den 18 februari, men innan jag hunnit ladda hem alla bilder här på bloggen så kommer det vara den 19:e - dvs valparnas 8-veckorsdag.

Håll nu tillgodo med sista gemensamma valpbilderna på kullen - till dess dom ses allihopa igen tillsammans.

Fröken Sara (Miss Chopsie) på väg in i tunnelseende.........


Nej du matte! Det var inte jag som "puppade" på golvet nyss! Det var Disney som
gjorde det....... - säger Gissa.......


I helskotta heller syrran. Du bara skyller ifrån dig....... Ganska taskigt faktiskt tycker jag
- säger Disney. Det var faktiskt Tarzan som gjorde det...........


Va? Vad har jag gjort? "Inte en skit" i alla fall......... Lyssna inte på dom.......


Allt övervakas av mamma Moya.........


Tyvärr dålig kvalitet på detta foto, men det blev lite kul i alla fall på mamma Moya.....


Återigen mamma Moya....


Tarzan drar i leksaken.........


Tarzan igen: Äntligen får jag ha leksaken ifred.......


Återigen Tarzan..........


Och Tarzan än en gång...... En riktig foto-magnet ikväll.......


Ja - vad var det jag sa. Tarzan vill bara vara med på foto hela tiden........


Men nu är det Disney's tur...... Är jag inte söt så säg?


Och här är söta Lillan (Miss Ching Ting A Ling) som letar ett gott hem
hos race-intresserad familj. "Jag är skit-go - bara så ni vet......."


Sen ska förstås Dixie vara med och busa. Här övermannas hon av Gissa.......


Gissa i överläge, Dixie i underläge och Sara hejar på.........


Ser ni Dixie som ligger underst???


Sen är det Disney som gör ett sista ryck innan läggdags......


Tarzan igen.........


Sara har hittat vedhögen - igen.........


Snälla Dixie; Ät inte upp valparna...........
Ingen risk ärligt talat. Hon kan vara lite väl "påstridig" i sin lek med valparna
emellanåt, men absolut en fantastisk "lektant" till dom små pupparna......

Ja - nu är kl 00.40. Som jag skrev tidigare i detta blogginlägg så tar det en
liten nätt stund att ladda upp bilder, så nu har faktiskt valparna nått sin
8-veckorsdag! Återkommer i morgon med bilder på Arrak och Tarzan som då
flyttar hemifrån........


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-02-18 (2) - I morgon blir det konstigt....

Ja - då flyttar ju dom två första godingarna Arrak och Tarzan. Snyft...
Stora dagen då kullen fyller 8 veckor infinner sig alltså i morgon.
För att inte tala om vad tomt det kommer bli på lördag då ytterligare två flyttar nämligen Gissa och Disney.....
Ännu mer snyft.
Alla valpköparna kommer (som straff - skratt) vackert få lov att ställa upp på bild så jag kan lägga ut bilder här på bloggen.
Idag gick jag i vanlig ordning upp tidigt. Fick nämligen hit ett par reparatörer tidigt på morgonen som har fixat min värmeluftpump som gick sönder för ett par veckor sen och då bara blåste kallt (inget skönt).
Nu brukar jag ju inte använda den särdeles ofta eftersom kaminen värmer huset gott (för gott tycker många - typ 25 grader varmt inne). Men värmeluftpumpen installerade jag ju ny för tre år sen så naturligtivs ska den fungera.
Det tog dom ungefär 1 1/5 timme och jag tyckte lite synd om grabbarna som mestadels höll till på "ute-enheten" och skruvade. Det var riktigt kallt för dom kan jag lova.
Här kommer lite bilder från idag:

Gissa och Dixie i fåtöljen. Jodå. Nu kan dom hoppa upp själva......
Åtminstone några av dom.........


Här har fyra stycken hoppat upp samtidigt........


TA BETÄCKNING!!!! För nu busar Tikka och Dixie för fullt bredvid.........


Under ivrigt påhejande utav nyfikna valpar som gärna vill vara med på ett hörn.


Tänk att Tikka och Dixie har så himla skoj tillsammans. Tikka blir aldrig vuxen:-)


"Okej - jag kan busa mer er också " säger mormor Tikka till dom små.......


Sara har hittat vedkorgen igen. Den är väldigt intressant.....


Sen är det Dixie som inte vill vara med på bild. Det vill visst för övrigt inte
Dafne heller som räcker ut tungan åt fotografen....... Vilka fotomodeller va?


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer