2009-12-31 - Summering av 2009 och GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!

Så har då sista dagen anno 2009 infunnit sig och det är hög tid att försöka summera några av "Mibisanarnas" framgångar under året på banorna runt om i landet.

Vi kan börja med att Mibisan's kennel blev Årets vinstrikaste Whippetrace-uppfödare! Det är naturligtvis jättekul och mycket kan jag tacka mina ambitiösa valpköpare för detta då dom flesta tävlat flitigt under året!

Mr Sunsapote blir Svensk Mästare bland hanarna i Whippetrace med Mr Loquat på en fantastiskt fin 3:e placering i samma A-final, samtidigt som Mr Bignay vinner B-finalen i SM och Miss Cherimoya blir 4:a i tikarnas A-final.

Årsbästalistan för hanar vanns utav Mr Sunsapote, tvåa på samma lista blev Mr Loquat och 5:a bland hanarna Mr Tamarillo (totalt har 93 hanar kommit till start i Whippetrace under säsongen, så placeringarna skäms minsann inte för sig).

Även på tiksidan ser det trevligt ut med Miss Dafne på en femte placering tätt följd av Miss Cherimoya på en sjätte plats (bland tikarna har det varit 81 startande).

Miss Cherimoya och Mr Sunsapote "tog en dubbel" genom att knipa respektive Klubbmästar-titel vid Norrköpings Whippetrace.
Mr Loquat blir Klubbmästare i Karlstad-sektionen.

Mr Bignay har även i år visat framfötterna även på Lure Coursing-fälten! I år blev han 2:a placerad hane på årsbästalistan utav totalt 107 startande hanar (förra året var han 1:a på samma lista).
Under året har han också knipt ett CERT på LC-fälten!

Mr Sunsapote har ju även varit ute och tävlat rundbana under året och det har han gjort med många fina resultat, och dessa resultat ligger till grund för att mamma Tikka (Idomic's el Tikka Paste) placerat sig som 10:e bästa avelstik på Rundbanans årsbästa-lista och det alltså bara med en enda avkomma som tävlat! (Totalt 39 avelstikar finns representerade).

Ja - det här var ett litet axplock från året som gått och sammanfattningsvis kan man säga att Tropiska Fruktkullen med Miss Cherimoya, Mr Bignay, Mr Sunsapote, Mr Loquat och Mr Tamarillo blivit en fantastiskt duktig kull och det är förstås oerhört kul att dom finns representerade bland både RB, WR och LC!
Och man kan väl lugnt säga att mamma Tikka är en fantastisk avelstik som nedärver dom fina egenskaper som behövs för att "ligga på topp" i dessa sporter. Nu ser jag naturligtvis fram emot ett lika roligt tävlingsår under 2010, och då kommer några nya "Mibisanar-förmågor" ut på banorna, nämligen CH-kullen som fyllde ett år nu på juldagen för knappt en vecka sen. Alla sex kullsyskon kommer vara aktiva inom race, och det är förstås jättekul för mig som uppfödare! År 2010 kommer bli ett spännande år, med många nya bra hundar som kommer ut på banorna, så konkurrensen lär nog hårdna betydligt - det ska vi nog vara ganska säkra på. Verkligen kul att det kommer in en del "nytt blod" också - det behövs mer än väl framför allt med tanke på framtida avelsarbete.

Nu ser jag fram emot att få se lite dräktighetstecken hos Tikka, och med lite tur så kommer det ett nytt gäng Mibisanar-valpar i mitten av Februari - så håll Era tummar vetja:-)

Nu avslutar jag bloggandet för år 2009 och tillönskar alla mina vänner runt om i landet - och utanför landet - ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!
Vi hörs igen 2010 gott folk!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-12-30 (2) - "Puffar" för bloggar jag läser......

Så här "kvällen före år 2009 års sista dag" så vill jag puffa lite för några trevliga bra bloggar som jag läser kontinuerligt!

Trevlig läsning!

http://tantolga.blogspot.com/ 
(Min goda väninna Olga Sandlund som bor i Motala. Hon har Whippet-tjejorna Carmodey Constance Spry (Violet) och Klosterliljans Gracy (Greta) samt även "Harry" (en Welsh Corgi som jag tyvärr inte kommer ihåg riktiga kennelnamnet på just nu).

http://amaklinjas.blogg.se/
(Min goda väninna och uppfödarkollega Sofia Sandström som bor i Byske tillsammans med sina fina "Amaklinjor")

http://belara.bloggplatsen.se/
(Goda vänner och uppfödarkollegor Elisabeth och Claes-Göran Ahlström utanför Mariestad. Här skrivs mycket om Whipparna, men även SUPERGODA recept och andra härliga bilder plus annat smått och gott som hör livet till)

http://unitedtears.blogg.se/
Det här är Mibisan's Mr Chip'n Dales (Disney's) "mellanmatte" Alexandra's blogg. Här står om allt mellan himmel och jord och det är så kul att följa Alexandras blogg om livet som ung tjej:-)

http://www.catjings.se/Blogg.htm
En kompis här i Västanvik (området där jag bor) som är uppfödare utav Borderterrier!
En sån där supermysig - alltid strålande glad och positiv person som verkligen lever för sina BT:s..........

http://elinobriams.blogg.se/
Här hittar vi Elin Eklunds blogg. Elin har blivit en mycket god vän till mig och under våren/försommaren kommer hennes fina "Briam" (Åbrinken's Briam Apó Azzar) att para min fina Dixie (Twyborn Ann Cousine).
Så förutom god och öppen vänskap så har vi alltså lite kommande "samarbete" under år 2010

http://moneysteps.bloggagratis.se/
Det här är Linnea's blogg (kennel Moneysteps). En eldsjäl som verkligen brinner för Rundbana i Sverige.
Vi har aldrig träffats "live" öga mot öga, men har däremot en hel del mail-kontakt så det känns nästan som att "vi känner varann ändå". Ser fram emot att träffa Linnea med familj under år 2010!!!!!!

http://www.lekenstund.blogspot.com/
En öppen och härlig blogg som innehas utav Sara Forswall. Sara äger Play a While Marimekko - en supersöt tik som jag gillar väldigt mycket! Sara är spontan, ärlig och genomtrevlig person - och jag läser gärna hennes blogg så fort den uppdateras!

http://www.servicehundenjacky.se/apps/blog/
Det här är bloggen som till stor del handlar om den fantastiske servicehunden (WHIPPET) som kallas Jacky!
Maj-Lis och Jahn Bruse heter ägarna till Jacky, och det finns flera fina Whippet-pojkar i familjen Bruse.
Väl värd ett besök!

http://skya.blogg.se/
Min dotter Sofie's egen blogg......... Hon skriver om sin egen goa Sheltie som kallas Vilja. Tyvärr har Sofie varit LAT vad gäller att uppdatera bloggen på slutet, men nu ska hon få "bannor" av mor sin (= mig) så hon sätter fart på bloggandet igen!!!!

http://www.sloughi.se/Startsidan/Startsidan.htm
Familjen Rose's blogg. MÅNGA FINA och vackra bilder och bloggen uppdateras ofta! Elin och Stefan har både Whippet, Sloughi och Galgo. Håll tillgodo med mycket fina bilder, då Stefan (och Elin) är duktiga fotografer"

http://steelsuccess.blogg.se/
Mina goda vänner Anncie och Tobbe - som nyligen också fått sitt kennelnamn Steel Success registrerat.
Anncie och Tobbe har varit aktiva med Whippar i flera år och i den här bloggen skrivs om allt möjligt. Mestadels om Whippet förstås, men även om deras vardagliga liv tillsammans med vänner, renovering av huset och mer därtill.....

http://emmalines.bloggplatsen.se/
Här är det kennel Emmaline's som skriver om livet med sina duktiga race-Whippar!

http://sarajohan.bloggagratis.se/
Det här är ett ungt par som sysslar med Rundbana och dom har helt nyligen importerat en Whippet-valp från Belgien!!! Men även om dom är "unga" så har dom varit med i "många år" tack vare släkten (så att säga).....

Har jag nu glömt någon/några blogg/bloggar som jag läser kontinuerligt så ber jag om ursäkt, men då återkommer jag till den/dessa så snart som möjligt:-)))))))

Natti nu - i morgon är det Nyårsafton!!!!!!


Näää, det här är ingen Whippet, utan min dotter Sofie's helt underbara, glada, lyckliga, stolliga,
läraktiga, superba, Whippetälskande lilla Sheltie som kallas Vilja:-)

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2009-12-30 - Vacker dag - men kall

Ca minus 10 mitt på dagen, men strålande solsken och rimfrost i träden. Verkligen vackert ute.
Passade på att ta några foton ute och idag blev det "pippi-bilder" och grannens båt som var objekten för kameralinsen........

Det här fotot tog jag i går kväll på Tikka som gärna äter sin kvällsmat
liggandes på skinn-pallen i rummet. Någon som nämnde ordet "bortskämd"????


Ett välfyllt fågelbord (och Gullan fastnade på bild i bakgrunden)


Grannens insnöade båt....... Min vy från köksfönstret.


En gulsparv i trädet......


Ett par till..... Gulsparvarna är väldigt förtjusta i havre-kärven.


Och tittar ni riktigt riktigt noga på den här bilden så kan ni se en
liten entita (eller talltita) sitta mitt i trädet....... Ser Ni den?


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-12-29 - Aj i huvudknoppen

Aj aj aj - nu är det riktigt synd om mig för jag har nämligen ont i huvudet nu i kväll. Det har varit en lång dag där jag varit med Sofie till stallet och vi har varit iväg med Belle en sväng. Och hon är inte världens mest lätt-lastade sto! En timme tog det att lasta innan vi kom iväg, hem gick det lite snabbare (faktiskt bara en kvart). Det var kallt och kyligt så vi var ganska frusna när vi kom tillbaka hem till stallet.
Mina föräldrar har varit här och passat hundarna och när jag kom hem hit så fanns det hemkokt rotmos och fläskkorv serverat på bordet och det var väldigt gott och välbehövligt.
Nu börjar jag tina upp igen och det är skönt att koppla av framför brasan i rummet.

I övermorgon är det nyårsafton och jag hoppas att grannarna här uppe i Västanvik tar det lite lugnt med smällarna. Den "värste" har dock flyttat härifrån, så jag tror det blir ganska lugnt.

Lägger ut en gammal bild här idag så hörs vi imorgon - för nu ska jag ta en Panodil och försöka få knoppen att sluta värka (jo - jag har haft "mysse" på mig HELA dagen - så det är inte därför.......)

Bilden föreställer Dixie som tränar LC förra året......... Men tyvärr jagar hon
inte så mycket efter trasen - utan det är kuligare att jaga den andra hunden.
Så där tog hennes LC-karriär slut, men vad gör det för hon är världens goaste och
finaste söta Dixie. En riktig princess-tös!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-12-28 - Svinhalt!!!!

Efter all snö som kommit senaste veckan, så blev det idag töväder mitt på dagen för att sen frysa på framåt sena eftermiddagen igen och jag lovar Er - Det är SVINHALT på vägarna här i Västanvik! Så ta det försiktig ni som har samma "förutsättningar" som vi har fått här!
Därmed är det också slut för "snö-buset" för hundarna i stora trädgården eftersom det nu blivit vass skare som går mycket hårt åt Whipparnas tunna tassar och ben. Fick ett praktexempel på detta då Moya lyckades smita med ut genom grinden när jag skulle slänga soporna. Hon "drog järnet" antagligen i tron att snön var lika mjuk och härlig som tidigare, men när jag ropade in henne visar det sig att hon har fått trista skavsår på bägge framtassarna. Inget allvarligt, men ändå märks det hur känsliga dom är för just skaren.

Det har ju varit så härligt nu under hela julen och dagarna före, och så vänder det och blir "pest och pina" istället. Därför lägger jag idag in en några "somriga" bilder som gör att - åtminstone jag - nu längtar till våren och sommaren igen.......
Det finns en gemensam nämnare hos mina egna Whippet-töser och det är att ALLIHOPA ÄLSKAR att bada! Och har man då tillgång till en privat strand utav denna kaliber så kan man ha många härliga och roliga badstunder under sommarperioden..........


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-12-27 - En vanlig söndag.......

Första "vanliga" söndagen efter att julhelgen gjort sin sorti för år 2009. Bus i snön på dan, fika med påhälsande föräldrarna på eftermiddagen med tillhörande "dog-walk" samt skinkmackor till fikat efter promenaden. (Nu är man ganska trött på julskinkan, så resten av min åkte in i frysen..... Gott att använda till pastasås framöver:-)!
Idag har jag fått igång min digitala fotoram som jag fick av mina goa "ungar" på julafton. Det har tagit några timmar att fylla ett USB-minne med mängder av foton och jag har gått tillbaka bland mina foto-CD-skivor ända sen Tikka var liten valp. Så det har tagit sin dryga tid att gå igenom alla tusen och åter tusentals foton som blivit. Minnet i USB-minnet "tog slut" när jag sparade ner lite bilder från januari och februari förra året då CH-kullen var ute och lekte och lattjade i snön (fick många fantastiska bilder på dom små), så jag ska börja fixa ett nytt USB-minne och fylla på med ännu fler bilder......... Då kan man ju liksom variera sig!
Nu står fotoramen på köksbänken och det är verkligen läckert att få se detta långa bildspel - dels med minnen från Tikka som valp och Charlie som flyttade hem hit när Tikka var dryga halvåret gammal och dels lite nyare minnen i form av CH-kullen.

Även idag åkte kameran fram när hundarna var ute och busade i snön. Det är SÅÅÅ härligt med dessa snö-glada Whippar som älskar att busa runt. Man blir lycklig bara av att se dom!

Dagens bilder:

Börjar med dagens "favorit-bild nr 1".... Det är Dafne som springer i fullt ös i riktning emot mig.
Tyvärr hamnade bilen i bakgrunden, men jag beskar bilden så bilen "inte syns så mycket".
Visst är den läcker???? (Nej - hon har inget sår under magen........Kollade direkt när jag såg bilden.
Vet inte vart det röda kommer från)


Så tar vi dagens favorit-bild nr 2:
Moya på språng...........


Dagens favorit-bild nr 3:
Aditi Facebook (förlåt Face-look) skratt.......


Dagens favvo-foto nr 4:
Bella på snötäckta prydnads-stenen...... Denna sten har varit "offer"
för mycket foto-sejour med hundarna.....


Dagens favvo-foto nr 5.
Bella igen.......


Och dagens favvo-foto nr 6:
Återigen Bella.......


Ytterligare ett huvud-foto av Aditi........

"Snö-Bella"


Dafne igen.....


Tikka är en frusen (och måhända dräktig) dam som tar det lite coolt i
den kalla snön......... Hon är ju verkligen princessan på ärten här hemmavid!


"Insnöad Dafne med buset i munnen!


Men vart tog Dafne vägen????? Någon som kan se henne????


Förstår inte varför mina Whippar älskar att käka nerramlade solrosfrön som
fåglarna tappat???? Någon med samma erfarenhet?


Fågelhund eller?


Men snälla Dafne.... Det FINNS INGA äpplen kvar i äppelträdet den här
årstiden! (Dafne älskar att plocka äpplen och körsbär direkt från träden)


Dafne har precis mylat Moya.......


Moya har hittat en leksak i snön.......
(Ett tips till både valpar och vuxna hundar som gillar att leka: Knyt knutar av
fleecetygs-remsor. Här hemma blir ju en del rest-tyger när jag syr hundtäcken och
det är väldigt populärt).


Moya dyker in under Spireabusken


Bella med buset.........


Fåglarnas "birdie-nam-nam". En julkärve i roshäcken som komplement
till solrosfrön, hampfrön, talgbollar, coccosnöthalvor och ister.......
Mycket uppskattat av bl a Gulfinkarna


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2009-12-26 - Juldag med snöskottning......

Jisses vad det har snöat! Sedan igår har det kommit ca 30 cm snö här så idag har jag fått skotta i omgångar för att vila ryggen mellan varven. Men nu är det gjort och nu har det börjat snöa igen:-)! Gullan och Dixie har väldigt kul ute i snön, medan döm lite äldre damerna börjar tycka att gränsen är nådd för deras del. Dom är ute en stund - drar en repa och sen vill dom in igen i värmen. Gullan och Dixie däremot får man mer eller mindre "lyfta in" efter att dom busat runt en stund. Vill inte att dom ska vara ute för länge i den kalla snön som faktiskt når dom upp till magen nu på sina ställen.
Tog lite foton på Gullan i går kväll då jag var ute med henne och kastade leksak. En favoritsysselsättning och det blev lite komiska bilder.
Sen har jag fotat vildbasarna Gullan och Dixie idag när dom var ute och busade oxå. Så här kommer en drös med foton så håll tillgodo! (Och så önskar jag alla en God Fortsättning på julhelgen och nyåret så klart).
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-12-25 - STORT GRATTIS CH-KULLEN PÅ ETT-ÅRSDAGEN!!!!!

Idag - juldagen 2009 - fyller CH-kullen ett år gamla och därmed utbringar uppfödarmatte ett STORT GRATTIS till dom sex goa valparna (Mibisan's Miss Cherimoya x Axrace's Cheesecake).
Hoppas Ni alla får lite extra gott gottigott gott av Era mattar och hussar och Ni ska veta att gammelmatte tänker på Er hela dagen till ända:-)!

Lite historik bakom valpningen:

* Mamma "Moya" började få värkar kl 05,00 den 25:e december 2008
* Första valpen föds kl 07,48 - (Hane - vikt 305 gr)
* Andra valpen föds kl 08,05 - (Tik - vikt 315 gr)
* Tredje valpen föds kl 09,05 - (Hane - vikt 320 gr)
* Fjärde valpen föds kl 09,20 - (Hane - vikt 245 gr)
* Femte valpen föds kl 11,05 - (Tik - vikt 215 gr)
* Sjätte valpen föds kl 14,30 - (Tik - 270 gr)

Valpningen gick galant och utan komplikationer, dock att sista valpen "tog tid på sig" att "ploppa ut".
Jag trodde efter fem valpar att allt var klart - sen helt plötsligt så kom det en till.......... Moya tog väl antagligen en välförtjänt vilopaus:-)

Hela gänget med mamma Moya - ett dygn gamla.......


Stolt mor och stolt far........


Kan man ha ett "mysigare kärleksnäste" än detta?


Hela kullen - ca 5 veckor gamla....... Det är Håkan och Ewa som försöker
hålla dom "så sansade som möjligt" som dom "race-whippar dom ju är (skratt)

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 6 kommentarer
2009-12-24 - Julaftonskväll

Nu har man ätit gott och känner sig lite lagom slö efter all julmaten. Vi har haft en jättetrevlig dag som började med en långpromenad med alla fyrbenta vänner i alldeles "lagom" temperatur ute. Marschallerna brinner och det är så fint med all den vita snön utomhus.
Har fått jättefina julklappar eller vad sägs om t ex tre stycken knypplade Whippetar (två av dom har min mor gjort och en tredje har en "syjunta-kompis" till mamma knypplat). Superfina!
Fick även en ny kontorsstol utav mor och far och av Sofie (med svärsonen Per) och Marcus (med svärdottern Elisa) fick jag något jag hade önskat mig riktigt mycket - nämligen en digital fotoram!!! Tusen tack för alla dessa fina julklappar och även dom andra förstås:-). Har försökt fotografera av knypplingarna, men då det är skumt här inne nu på kvällen så blev det inga bra bilder. Ska fotografera dom i morgon igen när jag satt upp dom på väggen och lägger då ut lite bättre foton, men ni ser ju på ett ungefär hur dom ser ut......

Den här knypplade Whippeten har en handarbetskompis till min mor gjort!
(Undrar hur många som har knypplade Whippar hemma??? Skulle inte tro att det
finns många direkt)


Den här knypplade har min mor gjort..........


Och även denna har min mor gjort......


Och här digitalfoto-ramen jag fick av barnen med sambos:-)
Vet jag ju vad jag gör i morgon! Laddar ner några USB-minnen med favorit-
foton så klart:-)


Nu brinner det mysigt i kaminen......


God Fortsättning nu på julhelgen alla vänner:-)· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-12-23 - Skinkan klar om 10 grader.....

Skinkan sjuder på spisen och är väl klar om någon halvtimme. Därefter ska den griljeras och sen är allt klart inför julafton. Vad härligt med en VIT jul för en gångs skull! Har tänt lyktor ute i kväll och det lyser så fint mot snön.
Nu får Ni alla ha en riktigt härlig julafton med mycket god mat och roliga klappar!
Så GOD JUL på er allihopa från mig och Whippet-tjejorna!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 6 kommentarer
2009-12-22 (2) - Intresserad av Myostatin hos Whippet?

Då kan ni läsa lite mer på denna länk:

http://www.whippetracing.org/Information/Club_Notice.pdf

I morgon ska jag ringa Johan Beck-Friis (Före detta Motala-bo och vän) som är veterinär tillika press-ansvarig på SVI (Statens Veterinär-institut). Han har mer (och färskare) information än vad som skrivs i detta artikel.
Personligen tycker jag ämnet är mycket intressant!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-12-22 - Dan före dan före dan.......

Håller på att tvätta för fullt. Har ju lite trångt med tork-möjligheter vilket innebär att jag får ha tvättställningen i stora rummet. Lika bra att passa på att köra ett par maskiner så allt blir torrt till i morgon.  Snart bär det av mot Askersund för sista inköpen såsom skinkan till exempel. Tänkte koka den i morgon och då kommer det sprida sig en härlig doft av skinka här i huset. Så i morgon blir det skinkmacka till kvällsmat.

Har fått frågan om jag tror att Tikka är dräktig eller inte, men jag kan bara säga att det är lite för tidigt att uttala sig om detta än. I helgen blir det ju två veckor sen hon parades så det tar nog minst en och en halv vecka till innan jag kan se några tecken. Men klart vi alla håller tummarna:-)!

Fick för några dagar sen en julhälsning via mailen från Pinje (Mibisan's Mr Bignay), matte Lollo och husse Lasse. Så dom härliga busbilderna lägger jag ut här idag. TUSEN TACK för bilderna Lollo och Lasse!
Nu är det bäst att dra sig emot Askersund. Vi höres i morgon igen.....

Pinje är yster (som sin syster)......


Och så här trötta blir man efter snöbus. Pinje och  Muskot.


Och avslutningsvis en liten bild på Moya (Mibisan's Miss Cherimoya) som
vetat "sin plats på jorden" ändå sen liten liten valp....... (Tror det kan vara
Mr Loquat alternativt Mr Paw Paw som ligger under)
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-12-21 - För kallt!

Det räcker med kyla nu! Återigen 13 grader kallt ute och sannerligen inte skönt. Tänk om termometern kunde gå upp till åtminstone runt minus fem....... Önsketänkande.

Lovade ju att återkomma med Moya's bedrift - och det är många som har uppmärksammat hur duktig hon var och jag vill tacka för kommentarer här på bloggen, mail som kommit och även Ni som svarat på Whippetklubbens forum. Men jag vill poängtera att det är Moya som stod för bedriften och inte undertecknad. Jag hängde bara med och hon fixade jobbet.

Sen vill jag puffa för en gammal skolkamrat från grundskolan som det gått riktigt bra för. Förutom att han är skådespelare, varit regissör (bl a för 189 avsnitt av såpan "Vita lögner - ni kommer kanske ihåg den?) och nu senast är han även verksam som proffessionell fotograf: Gå in och kika på Ulf's hemsida:
http://michal.se

Sen kan Ni även se en tidigare arbetskollega på TV4 (från min tid i Västerås då jag arbetade på Västmanlandsmusiken (VMU). Det är Armand som är frontfigur i VikingLine's reklamfilm som utspelar sig vid ett köpcentrum. Där syns han som frontfigur bland dansarna i både början och slutet av reklamsnutten.
(Armand är sen många år anställd som Danskonsulent vid VMU).

Här kommer lite bilder från den vackra naturen här i Västanvik (men OBS - inga "proffs-bilder" jämfört med Ulf's)
Utlovade ju dessa häromdagen.......

Först fyra foton från Inre Odensbergsviken:
Sen några bilder från Kagensviken:
Längst bort ser man några båtar som fortfarande ligger i vattnet....


Det ryker spöklikt från Vättern.......


Här är dom fina prydnaderna vid dammen här i Västanvik.


Sen måste jag få lägga ut en "favorit i repris"....


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-12-20 (2) - Glömde ju........

........ att önska alla vänner som följer min blogg en riktigt trevlig avslutning på 4:e advent!
I morgon kommer jag också skriva en "avhandling" om Moya's fantastiska prestation i går när hon spårade och sökte upp ett trafikskadat rådjur. Tack till Er som på något sätt uppmärksammat denna händelse och jag kan bara tillägga att jag är väldigt stolt över min lilla Moya-tös. Minus 13 grader kallt, ca 2,5 dm snö och det var i princip helt mörkt när vi fann rådjuret (som tur var lyste snön upp lite grann och jag hade pannlampan och vanligt ficklampa till hjälp). Tack också till Janne (jägaren) som slöt upp och gjorde slut på lidandet, och stort tack till Dig även för att Du skrev ett låååååångt inlägg i min gästbok på hemsidan! Sånt värmer!
Och visst tar vi en fika framöver så jag får berätta lite mer om att "Whippar kan" (om du nu läser min blogg).
("Janne jägare's" kommentar kan Ni läsa i min Gästbok på hemsidan: www.mibisans.se )

Hjältinnan Moya som liten goding till valp......· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 7 kommentarer
2009-12-20 - GRATTIS PAPPA!

Idag utbringar jag ett STORT GRATTIS till min pappa som varje år den 20:e december fyller år (skratt)! Jag tog med mig Dixie och Tikka in till stan och har varit där några timmar idag. Sofie och Per var där tillsammans med Vilja, och mamma och pappas i vanliga fall så fint bäddade säng var inte så fint bäddad efter att hundarna busat runt i densamma. Ja - dom tycker verkligen att det är mysigt att komma hem till "mommo och moffa" och hälsa på. Dom fina naturbilderna jag utlovade igår får vänta tills i morgon. Här kommer lite gamla foton jag tagit på min far i stället!

Liten Gullan busar loss i "moffa's" famn.......


En av Dixie's första utställningar som valp i Skara! Och se - så trött hon
blev redan då på utställning....... :-). En skön sömn-stund i "moffas" famn.
Min far ser inte ut att ha det så där värst "bekvämt" men vad gör man inte
för dom små liven.......


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-12-19 - Ännu en kall - men vacker vinterdag

Kylan håller i sig till vovvarnas förtret. Märks att deras tassar inte mår väl av kylan och det är lätt att dom får kramp om dom inte rör sig hela tiden. Ca 12 grader kallt mitt på dagen. Men jag lyckades i alla fall få några av dom att vara med på lite bus ute i trädgården. Men det blir bara korta stunder, för sen springer dom till dörren och vill in igen.
Men några foton blev det även idag på vovvarna. Var även runt en sväng här i Västanvik (området där jag bor) och tog en del vackra foton på bl a solnedgången, men dom sparar jag till i morgon.

Ja - vad håller nu Dafne på med måntro.......


Hmmm, Bella också?Hmm, tränas det inför Let's dance måntro??


Nej minsann, här får ni svaret..... Matte skulle kasta iväg den här leksaken
men dålig kastare som jag är så hamnade den uppe i Körsbärsträdet....


Och två frustrerade ystra systrar vill inget hellre än att försöka "plocka ner den"


Blev ju lite roliga bilder.......


Men matte tog ner den till slut i alla fall..... Och då blev det dragkamp!
Dixie fryser om tassen.......


Gullan - som vanligt hängandes i Dixie's öra! Dixie borde lära sig att säga
ifrån för det kan verkligen inte vara skönt!
· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2009-12-18 - Minus 13 grader nu........

........klockan halvsex på kvällen och temperaturen fortsätter sjunka.
Idag har inte hundarna velat vara ute många minuter åt gången. Dafne och Tikka får lätt kramp i sina små tassar när det blir så här kallt. Men lite bus fick jag igång med dom i alla fall. Förstod först inte varför dom var så motvilliga idag till att vara ute, för dom har ju haft så kul nu några dagar tidigare. Men när jag sen kikade på termometern när jag kom in med busen så förstod jag. Det var faktiskt runt 10 grader kallt även på dagen. Själv hade jag bultat på mig rejält så jag upplevde inte att det var så kallt. Solen sken och det var väldigt inbjudande.

Lite bilder blev det och även ett par foton på mitt välbesökta fågelbord:

· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2009-12-17 - Odräglig promenad

Ja - dagens promenad fick bli korta trekilometersrundan. Minus åtta grader och nordlig snålblåst var ingen höjdare för vare sig mig, vovvarna eller min far som idag var med på rundan. Burr....... Men mer snö har det faktiskt inte kommit även om dom varnade för det igår.
Nu gäller det också att ge småfåglarna ute lite gott om mat, så min far hade köpt med sig cocosnöt som han delade och hängde upp, så här serveras fågelfröblandning, talgbollar och nu också cocos. Och fåglarna låter sig väl smaka. Ganska trevligt att stå i köksfönstret och kika på dom små fåglarna. Mest är det talgoxar, blåmesar, gulfinkar, nötveckor och entitor (eller kanske det är talltitor? Dom är ju ganska lika....).

Det har kommit några frågor om huruvida det kan bli blå valpar i kullen efter Tikka, och det kan det faktiskt bli. King (Daigo v d Waterram) har dd-genen som behövs för blått. Men först och främst ska vi hoppas att princessan är dräktig och vad som i så fall kommer ut i färg har för mig själv ingen som helst betydelse. Det viktigaste är att alla valpar är krya och friska och att valpningen går väl. Men jag vet att den familj som står "först i kön" på hane gärna skulle vilja ha en blå:-)!
Nu ska jag göra mig själv lite te. Gott med lösviktste ibland, doftar härligt!
Vi hörs i morgon!

Lägger idag ut lite bilder på "snygg-Dixie" och avslutningsvis några bilder
på hennes tilltänkte fästman framåt vårkanten......... Åbrinken's Briam Apó Azzar

Dixie och Briam poserar.......
Briam· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-12-16 - Det blir en kall natt.....

Redan nu visar termometern ute på 7 minus. Burr! Men inne är det skönt med ca 23 grader varmt (kaminen värmer fantastiskt bra). Idag blev det snöskottning för fullt och nu har dom lovat mer snö. Kan komma upp mot 15 cm ytterligare i kväll och i natt. Så då är det bara att fortsätta skotta i morgon....
Sen blev det förstås en hel del bus även idag med hundarna ute i snön. Det är verkligen härligt att se dom rusa runt i full fart så snön yr omkring dom.
Ikväll blir det bonde söker fru, men fram till dess ska jag läsa några kapitel i genetik-boken........

Några bilder från dagen:

Här står Gullan och Dixie och väntar på att jag ska öppna grinden in
till "bakträdgården"........


Och snart var dom igång igen.......


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2009-12-15 - SNÖ-BUS och lite till......

I natt kom första snön - YES! Vilken underbar skillnad det blir på mys-faktorn. Den steg över 100 procent - åtminstone för mig och Whippet-töserna:-). Naturligtvis åkte kameran fram och det har varit fullt ös i omgångar ute i trädgården vill jag lova. Nu sover flickorna gott här inne - ett par av dom framför brasan som värmer så gott.
Lusläste Whippetbladet igår. Väldigt fint gjord även denna gång, och det fanns en artikel som jag särskilt mycket uppskattade! Mycket tänkvärt - och mycket kloka ord - åtminstone för mig som inte vill glömma bort rasens ursprung och vad Whippeten avlades fram för från början...... Artikeln var skriven av Gay Robertson (Moonlake) och där fanns mycket intressant och väldigt mycket överenstämmer med mitt eget tyck och tänk!

I övrigt så har jag fått mail och även inlägg i min gästbok från Bea och Ton (innehavarna av v.d Waterram's kennel i Holland). Verkligen kul!
Förutom detta har dom uppmärksammat parningen mellan Tikka och King på sin egen hemsida:
http://www.waterram.nl/

(Det är alltså dom som är uppfödare till King som jag parat Tikka med).
Dom har varit aktiva inom race-genren väldigt väldigt länge och det känns därför extra kul att dom hejar och tror på denna kombination (I LIKE)!

Nåväl, här kommer en drös med bilder från idag - först på snö-bus och sen avslutningsvis några foton från trädgården när skymningen infann sig i kväll - så håll till godo:· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 5 kommentarer