2008-07-31 -- Husvagnen packad

Så var då husvagnen packad och klar - bara maten och lite smått som är kvar till i morgon.
Åker iväg runt 10-tiden så då är vi nere skapligt i Halmstad.  Ska visst bli lite "sämre" väder i helgen, men det gör mig inte ett dugg. Skurar kan det visst bli och håller det sig till det så är det helt okej.
Ska bli otroligt kul att racet nu börjar komma igång igen. Verkligen! Det blir Pinje, Ozzy, Dizel och sen lilla Moya som kommer från Tropiska fruktkullen. Bozz är fortfarande inte helt ok i sitt bakben, men jag hoppas han kurerar sig till SM
i Karlstad. Det är ju ett tag kvar till dess.

Idag har jag varit duktig. Gräsmattan klippt (i värmen - pust), storarumsfönster är slipade och därefter har jag målat på med Kvistlack där det behövts och sen har jag fixat ett par hundtäcken också. Och i morgon är det min sista semesterdag! (Hade gärna haft en vecka till så jag hunnit - eller rättare sagt orkat - lite mer. Värmen har gjort att man inte riktigt har tagit tag i saker som skulle blivit av.

Och Du "fega" anonym som idag (för dryga timmen sen) gjort ett "retroaktivt" inlägg på den dagen när jag berättat om morden i Arboga och den FU jag tagit del utav, tycker jag kan sluta läsa min blogg. Min blogg är av helt privat natur och jag har min fulla rätt att skriva om exakt allt jag vill. Blir du illa berörd, så kanske du ska skita i att läsa bloggar i stället?
Dina ord säger mig vad du är för typ av person. Och framför allt lär dig vårda ditt språk! Bra idé va? Läs någon blogg om Kalle Anka vetja!!!!!!
Och att skriva anonymt tycker jag är så patetiskt så det finns inte. Nog om detta nu! Naturligtvis är din kommentar raderad från "mitt" eget forum......... 

   


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-30 - (3) Packa husvagn i morgon

Snart läggdags efter en intensiv dag.
I morgon ska jag hämta ner husvagnen från allmänningen här i Västanvik och sen börja packa den inför turen till Halmstad som påbörjas fredag förmiddag.
Det är alltid samma visa. Jag packar 77 000 onödiga saker "som kan vara bra att ha med sig".
Det enda jag alltid är helt säker på att jag inte har glömt är: "just det": Dom hundar som ska med.........
Tikka, Dafne och Moya. Men förutom hundarna så har jag alltid en känsla utav att jag missat något i packningen.
Det är så fånigt egentligen, för allt som ev kan ha glömts hemmavid när man ska vara borta en enstaka natt, går ju faktiskt att inhandla på vägen...........

Jag är ganska trött på att ligga och dra på husvagnen när man ska på race-tävlingar.
Det är så förbaskat drygt att ligga där och "puttra på" i dryga 80 km i timmen.
Men men, det är smällar man får ta.

Tänk om jag kunde köpa mig ett "rea-plan" (kanske på Ullared - skratt")  - koppla på husvagnen - och landa vid Whippetrace-banan!
Det skulle ta typ 45 minuter till Halmstad (knappt om jag själv fick köra....).
Och tänk så många goa vänner som skulle få plats i planet............· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-30 -(2) - Vaccination och rädsla

Nu är det vaccinerat och klart för Tikka och Dixie. Det är alltid en pärs när Tikka ska vaccineras, för hon verkligen hatar sprutor. Hon ålar och slingrar sig så idag var veterinären t o m tvungen att ta fram munkorg utifall att.
Jag begriper verkligen inte varför hon är sån här. Hon som annars är en tjej som aldrig krånglar på något sätt överhuvudtaget. Jag borde inte tycka synd om henne - jag vet - men det gör jag ändå. Ibland funderar jag på att byta veterinär, kanske det är just personen hon reagerar mot. Få se hur jag väljer att göra till nästa år.
Trodde det skulle bli bättre med åren, men icke sa nicke.
Dixie är däremot en cool tjej, så hon brydde sig inte nämnvärt överhuvudtaget.

Tikka fick den här gången sin vaccination en månad för tidigt. Jag försöker nämligen "fasa in" hundarna så att jag kan ta några åt gången.
Dels för att det blir lättare att hålla redan på när dom ska ha sina vaccinationer. Nu skickar förvisso Djurkliniken ut påminnelse på varje hund via vykort ca 3 veckor innan det är dags men ändå. Nästa gäng att vaccinera blir Dafne, Bella och Aditi, men det blir först i oktober månad.

Tikka-flickan


.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-30 -- Vaccination och bad

Idag blir det vaccination klockan tre och direkt efter så tar jag med alla hundarna till badet. Hoppas det inte blir så här varmt på lördag, men enligt väderprognosen så ska det bli lite svalare.
Gick upp kl 6 i morse och satte på lite kaffe. Satte mig sen på altan en stund. Det var underbart skönt så tidigt på morgonen. Man kan höra tranorna som sjunger (eller vad det nu kallas) nere på åkern. (Vi har tre tranor som återkommer hit varje år och nästa år kanske det rent av blir fyra som kommer tillbaka eftersom paret har fått en unge).

I morgon blir det till att packa husvagnen framåt kvällen för jag ska möta upp Katarina och Göran någonstans vid E4:an och sen möter vi upp Lollo och Lasse - antagligen i Gränna.

Ser fram emot lite race nu efter alla utställningar.
Har inte bestämt mig för om jag ska åka till Högbo och ställa ut framöver. (Skk ena dagen och SvVK andra dagen).
tror nästan jag hoppar den utställningen och tar en ledig helg här hemma i stället.

En härlig snöbild tagen januari 2006. Bella och Dafne längst fram och Tikka bakom.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-29 (2) - Första löp och slipdamm

Har ju glömt att berätta att Dixie började löpa för första gången häromdagen dryga ett år gammal.
Så nu är hon stora damen alltså! Hon verkar inte bekymra sig särdeles över det hela mer än att hon är väldigt väldigt renlig och tvättar sig hela tiden. Så inte mycket bloddroppar på golvet alls.
Det blir spännande att se hur långa hennes cyklar kommer vara. Bland mina andra fem whippet-tjejor är det väldigt olika hur lång tid dom har mellan löpen. Alltifrån ett års intervall till 6-7 månader.
Jag vet detta väldigt noga eftersom jag har vartenda löp uppskrivet på alla mina tjejor.
Ett par stycken har tidigare frågat mig om Dixie har börjat löpa och när jag har tänkt att para henne. Vet inte om dessa personer gått "andras" ärenden, men jag kan ju då själv berätta för alla nyfikna att Dixie inte kommer paras förrän absolut tidigast 3:e löpet och absolut inte före 2,5 års ålder.
I dag sen eftermiddag har jag börjat slipa mitt ena storarums fönster. Herre jisses vad det dammar!
Tog in offert på att måla fönster och tak i storarum, kök och hall, men det skulle gå loss på 26000 kronor och det är det ABSOLUT inte värt när jag vet att jag kan själv.
Bara jag tar tag i saker så är jag faktiskt riktigt händig. Så nu har det alltså påbörjats. Problemet är att det är alldeles för varmt för att hålla på. Idag ca 29 grader varmt!
Får fortsätta en stund i morgon, men på eftermiddagen kl 15 så är det veterinärbesök som gäller för då ska Dixie och Tikka vaccineras. Ska be om en burk med kortison-tabletter också utifall att olyckan med getingstick/ormbett skulle vara framme.

Dixie som liten valp - fortfarande hemma hos Michael Vikström.
Fotograf är Jörgen Oinonen.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-29 -- Tack för supergod mat!

Igår kväll var jag bortbjuden till ett par goda grannar som heter Bibbi och Peter. Det var även mina närmsta grannar Svein och Anne-Marit. Klockan fem var vi på plats och det bjöds på både förrätt, varmrätt och efterrätt. Allt var SUPERGOTT och väldigt trevligt! Normalt sett är jag ingen vän av snaps, men igår kväll testade jag en snaps som hette Vinga (det var en av flera sorter i en serie "Västkustsnapsar". Kan verkligen rekommendera denna!
Var hemma vid strax efter 10 på kvällen och då hade jag gått hem en gång emellan och gett mina hundar kvällsmat och rastat dom lite.
Hade tänkt att åka in och träna i kväll i Norrköping, men det är verkligen för varmt! Den här värmen tar på både fyrbenta och tvåbenta så idag får det bli en vanlig långpromenad.
Igår fick hundarna en ny pool, så nu kan dom bada och plaska lite i trädgården.
Kolla lite bilder nedan:


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-28 -(2) - Det var en gång......

Det var en gång ett grytunderlägg som så sent som på förmiddagen låg på altanbordet och hade det bra.
Men någonting skumt hände vid lunchtid - då detta grytunderlägget helt plötsligt försvunnit från sin plats.
Då matten gick ut i bak-trädgården för att se var det kunde befinna sig någonstans, så upptäcker hon
att två små söta Whippet-flickor vid tilltalsnamn Moya och Dixie ligger på gräsmattan och tuggar på varsin del som är misstänkt likt ett föredetta flätat grytunderlägg. Och visst var det så. Grytunderlägget har hamnat i klorna på två små busiga Whippet-tikar som tycker det är för varmt för andra aktiviteter än att tugga. "Dödande av grytunderlägg" är ju nämligen en mycket bra aktivitet som man kan utöva under stilla aktivitet ute på gräsmattan.......
Undrar just om det var det som Tikka försökte göra mig uppmärksam på förut, när hon kom in till mig i huset och började smågnälla, skälla och vifta på svansen! Tror nästa det - för Tikka är en ganska klurig dam........
Mina förslagna och kluriga "rackar-ungar"! Men goa är dom ändå..........
Bildbevis kommer här:


Altanbild taget alldeles nyss


Glömde igår kväll bort att plocka in alla hund-dynor på altanen och inatt
blev det störtskurar. Nu hänger dock allt på tork på ute-altanen.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-28 -- Bad eller inte?

Sitter här och överväger om jag ska ta bilen och åka och bada med hundarna.
Det lutar nog åt att jag gör det. Någon längre promenad blir det inte tal om, så då kan det vara bra att dom får springa och busa i vattnet i stället. 
Kl fem i eftermiddag så är jag samt mina närmsta grannar bortbjudna till ett tredje par grannar här på gatan.
Blir nog trevligt.
Om några dagar är det kräftpremiär här i Västanvik. Den 1 augusti kl 18.00 får vi boende i Västanvik börja fiska. Det blir grejor det! Nu missar jag premiären eftersom jag på fredag förmiddag åker till Halmstad för att vara med på WR-tävlingen som går av stapeln på lördagen, men vad gör väl det! Vi får hålla på till slutet av september någon gång så det finns gott om tid. Och första kvällen så brukar det för övrigt vara rena "E4:an" här utanför Västanviks "kust".
Det finns absolut ingenting bättre en fina hemkokta Vättern-kräftor!


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-27 -- 32 grader varmt på utställning idag!

I morse strax efter sex bar det så iväg till Ransäter i Värmland för utställning igen. Värmlands Kennelklubb stod som arrangörer denna gång. En fantastisk fin plats, men tyvärr var det alldeles för varmt för att flanera runt bland dom vackra husen och byggnaderna. Man var tvungen att sitta i skuggan för att "orka med" värmen.
Resultaten är jag jättenöjd med. Dixie vann juniorklassen med CK och i Bästa tik-klassen blev hon femma (R).
Vad som överraskade mig allra mest var faktiskt Moya som jag anmält till Bruksklassen.
Jag hade anmält henne enkom för att hon ska ha gått en officiell utställning innan hon paras i vinter (registreringsavgiften på valparna blir billigare då), och jag hade varit  väldigt stolt och nöjd med en 2:a på henne, med tanke på att hon faktiskt är från så renodlade race-linjer. MEN HON FICK EN ETTA! Jag blev väldigt förvånad när domaren (Lotta Jörgensen från Danmark) delade ut ett rött band till mig! Över förväntan i mina ögon, men nog så roligt!

Sen deltog Dixie även i Michaels uppfödargrupp där han fick HP för gruppen. Det blev då återigen så att
gruppen skulle in i stora Final-ringen strax efter kl 15.  Av 11 uppfödargrupper placerade sig Twyborn-whipparna återigen på prispallen på en god 4:e plats. Grattis Michael!

Nu blir det Whippetrace i Halmstad nästa lördag så dit bär det i väg på fredag före lunch så att man kommer ner skapligt.
Jag hoppas VERKLIGEN att vädret blir något svalare än nu. Det är nog jobbigt för hundarna på utställning, och att springa race i sån här hetta är ingen höjdare för dom.

Glömde skriva kritikerna, men kompletterar här lite till:

Dixie:
"Snygg och välgående tik. Fin siluett. Välutvecklad för åldern. Härligt temperament"

Moya:
"Elegant tik. Bra storlek. Feminint huvud och uttryck. Elegant kropp. Normalt vinklad fram och bak.
Rör sig ganska bra".

Tyvärr blev inga bilder tagna idag. (Orkade inte ens fotografera).
Det får bli en bild på dagens rosetter i stället:

Rosetten längst till vänster är Moya's förstaprisrosett i Bruksklassen och dom
tre rosetterna till höger är Dixie's 1:a prisrosett, CK-rosetten och R-rosetten.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-26 (2) - Pust!

Nu känns febern bättre så troligen har Magnecyl och mycket vatten hjälp till på traven.
Sitter nu och väntar med spänning på lite rapportering och resultat från LC-EM idag.
Fick en liten rapport förut från hur det var och det verkar som att det varit otroligt dåligt med åskådare på plats.
Typ 15 stycken åskådare hade stått vid fältet där Whipparna sprang. Trist att inte fler tagit sig dit.
Vad jag förstod från den lilla rapporten jag fick så låg tyskarna bra till (är jag förvånad?) och även holländarna, men det här var före Heat 2 hade gått. Hoppas svenska Whipparna gjort bra presteringar i värmen. Det är ju otroligt duktiga och jämna hundar som har kvalat in.
Fick rapport från dagens SM i rundbana också. Årets SM-vinnare blev Axrace Banana Split (en kullbror till Axrace Cheesecake som Moya ska paras med framåt vintern). Stort grattis till SM-vinsten Marie-Louise och Kurre!!!  Som god tvåa blev Utah Kid (Grattis Åke och Annicka). Sen har jag inte riktigt klart för mig resterande placeringar, men dom lär snart finnas att beskådas på WR hemsida.
Min kära far har nu erbjudit sig att han följer med mig till Ransäter i morgon. Han blev lite orolig över om jag skulle bli sämre igen, så han vill inte att jag ska åka själv om jag blir sämre. Mamma blir hemma och är vovve-vakt till dom andra fyra tjejorna. Sen kan jag behöva lite hjälp också i och med att jag har med mig både Dixie och Moya den här gången.
Jag är rädd att Dixie skulle bli förtvivlad om jag lämnade henne i buren medans jag går in i ringen med Moya.
Hon är ju lite "så mattig" lilla fröken.
Har fått tips från Berit och Björn om ett nytt "kyltäcke" till hundarna som precis lanserats också. Alltså inte såna här kyldukar nu utan ett funktionellt täcke som återställer en överhettad kropp. Det ska jag absolut beställa. Dom var inte billiga, men är det en bra grej så får det också kosta lite grann.

Fortsätter den här värmen så kommer det nog snart att börja växa palmer längs Vätterns stränder - eller vad tror ni?
 


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-26 -- Blev inget funktionärsjobb idag

Vaknade i natt vid 3-tiden av att jag låg och frös i sängen - och det är ca 25 grader varmt inomhus.....
Gick upp ur sängen och kände mig inte alls okej. Det fick bli ett par magnecyl för att sen gå och lägga sig igen.
Gick upp igen vid 6-tiden för att känna efter om jag skulle orka åka i väg till EM:et, men insåg ganska snart att
det var helt kört. Att stå i nästan 30 graders värme i solen en hel dag med feber - det skulle jag nog inte fixa.
Det vara bara att gå och lägga sig igen och inse fakta. Trist eftersom det hade varit väldigt kul att få vara på plats när
nu Sverige för första gången arrangerar ett så stort mästerskap.
Försöker nu i stället kurera mig med vatten, magnecyl och vila under dagen så att jag förhoppningsvis känner mig bättre tills i morgon bitti. Då bär det av till Ransäter för utställning. Packar bilen i kväll för jag åker tidigt.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-25 (2) Blivande valpköpare på besök

Nu har Nonne och hennes pojkvän varit på besök och med på besök var förstås också Nonne's supertrevliga och gosiga lilla Italienare på dryga 10 månader. Verkligen en framåt och trevlig krabat. Han hade inte det minsta bekymmer för att umgås med sex Whippetbrudar. Ett särskilt gott öga fick han till Dixie och det var ömsesidigt från hennes sida kan jag säga. Blir kul att träffa dom igen i morgon på EM:et dit dom ska som publik.
Dom kör LC med sin lilla och det är LC och Whippetrace dom vill hålla på med framöver.

Kan också tipsa alla Er som läser det här i tid och som har tillgång till Östnytt på TV att man har varit och filmat
och gjort lite reportage om LC-EM i Söderköping. Kolla vetja om ni kan....... (Tack Olga för messet med infon).

Här kommer lite foton på Bernardo......

Blivande kompis till en Mibisanar-valp efter Moya någon gång framåt vintern.


Komi igen då bruden!


Passa dig du grabben.....


Charm kallas detta.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 2 kommentarer
2008-07-25 -- Lika varmt och 1-årig födelsedag

Idag fyller Dixie och hennes syskon ett år. Här hemma ska det firas med Frolic-tårta till hundarna. Tiden går så fort.
Tyckte inte det var länge sen hon flyttade hit och var en liten valp.

Verkar som att det blir lika varmt idag om inte ännu varmare.
Har städat på förmiddagen för vid halvtvå-tiden väntar jag besök. Ska bjuda på lite lunch så jag måste hinna in till stan en sväng och handla lite ingredienser.
I kväll blir det mest troligt att jag åker ner till sjön med hundarna så dom får bada av sig.
Tidigt i morgon bitti bär det av till Söderköping där jag ska vara funktionär på LC-EM.

LC i trädgården??? Aditi först och Dixie efter. Hej och hå vad det går....


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-25 -- FU:n från morden i Arboga

Dom som känner mig väl vet att jag sedan många år haft ett stort intresse av att följa brottsutredningar. När jag var runt 25-årsåldern (oj - vad länge sen.....) hade jag funderingar på att gå polishögskolan, men mina barn (nu vuxna goa "ungar") var då så små så jag var inte beredd på offra tre år på att studera vid Polishögskolan (i Södertälje).
Men intresset har alltid funnits kvar dock.
Det som har fångat mitt intresse denna vår är just dom brutala morden på barnen i Arboga.
Dels därför att jag vid något tillfälle har träffat "mamman = E" till barnen när jag bodde i Västerås.
Och dels därför att den s.k "bonuspappan = T" faktiskt jobbat på samma arbetsplats som mig när jag var anställd vid Västmanlandsmusiken i Västerås (har således även träffat honom). Han var väldigt engagerad i något som kallades (och fortfarande kallas) "Musik Direkt".
Det är långt ifrån så att jag är bekant med E eller T, men det har ändå bidragit till att jag tagit till mig denna hemska historia. Barnens biologiska far (N) bor här i Motala och var den som först blev anhållen för morden på sina egna barn.
Men han avskrevs efter ett par dygn då han hade alibi för kvällen.
Av dessa anledningar har jag tagit del av FU:n  (Förundersökningen) som offentliggjordes i förrgår. Den består utav ca 2500 sidor innehållande oändligt många förhör med olika personer, bevismaterial (som man tycker sig ha - trots brist på DNA) och även bilder på den skadade mamman, och ännu värre: Bilder från obduktionen på dom två små barnen.
I FU:n finns även bilder från huset där överfallet ägt rum med allt vad det innebär som ni kan tänka er själva.
Jag kan lova er att det är fruktansvärd läsning och det är otroligt hemska bilder man här kan se.
Personligen önskar jag att polisen kan "tänka till" framöver vad gäller FU:n. OK - bilderna kanske ska vara med, för dom är en del av utredningsmaterialet - men för sjutton: Lägg dom som bifogade filer! Då kan var och en välja att själva öppna dom vid intresse. Nu kommer dom upp lite varstans i FU:n.
Första bilderna som dök upp valde jag att snabbt - mycket snabbt - gå förbi. Sen har jag försökt "ta mod till mig" att beskåda dom bilder som jag hunnit med så här långt. Jag lovar er att jag önskar inför dödstraff i Sverige mot såna som tillfogar små oskyldiga barn detta.
Nu finns det människor ute på "etern" som efterlyser att FU:n skall läggas ut på nätet för "allmän beskådan".
Jag hoppas verkligen inte det blir så. Bilderna är så groteska så jag kommer med all sannolikhet att ha mardrömmar kommande natt. Det är ingenting ni avundas mig - det kan jag lova.
Personligen hoppas jag bara på att detta får ett slut snart och att indicierna mot den anhållna tyskan håller i rätten.
Men personligen är jag tveksam eftersom fullständig brist på DNA saknas...........
Jag lider verkligen med familj, vänner och övriga i deras närmsta krets.
Ska försöka förtränga bilderna jag sett och minnas det här fina fotot av syskonen Jangestig.· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 1 kommentarer
2008-07-24 (2) -- Kul bilder från idag

Var bara tvungen att plocka fram kameran så ni får se hur mina töser gör när dom äter bigaråer.
Det här kallas självservering......

Så här lång kan en Dafne bli när man är sugen på bär.


Och Bella är inte mycket sämre hon heller. Mums va gott.......


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-24 -- Varmt - pust

Det är sååå varmt ute! Men man ska väl inte klaga när sommaren äntligen har lyckats koppla greppet?
Det är bara lite konstigt att det aldrig kan vara lite mer "lagom" temperaturer.
Idag har varit en liten slappardag. Har egentligen inte gjort något mer vettigt än långpromenaden med hundarna.
Dom blir helt slut dom också i den här värmen. Ligger helst i skuggan och vilar.
Pratade också med Olga. Hon och hennes Björn har köpte en sommarstuga vid Hästholmen i Ödeshög.
Ska tydligen vara helt fantastiskt och nästa vecka ska jag åka dit och hälsa på dom.
Stugan ligger på en sjötomt med ett stup ner till vattnet på flera meter och dom ser över till andra sidan vättern (Hjo tror jag det var). Låter härligt. Sen har jag pratat med ett par andra kompisar som jag inte haft kontakt med på ett tag.

Sen blev jag bara så full i skratt förut åt Moya. Hon "lekte" med en liten gräshoppa i trädgården. Det såg verkligen för roligt ut. Gräshoppan hoppade framåt - ett skutt i taget - och efter  hoppar Moya på liknande sätt. Precis så där som katter gör när dom jagar sina möss. Hann inte fram med kameran men det såg verkligen för dråpligt ut........

Nu ska jag gå ut och vattna blommorna för dom ser verklgen torra ut på altanen.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-23 -- Whippetrace med snöpligt slut

Allt gick strålande på WR-träningen i kväll förutom att Dixie är totalt omöjlig att få att jaga trasen mer än en del utav banan. Sen sticker hon vid sidan av och är totalt ointresserad lilla fröken - men vad gör väl det tänker jag.
Hon är lite speciell den unga damen på den punkten.
Jag var fikaansvarig i kväll men fick god hjälp med att fixa kaffe och duka fram utav både Katarina och Sylvia.
Det blir lite "snärjigt" när man har med sig sex hundar som ska tränas.
Anna-Karin skulle hjälpa mig att starta Bella (hon har ju ingen licens eftersom hon alltid varit så rädd för buren med allt skrammel). Jag sa till Anna-Karin att hon kunde släppa henne genom öppen bur och det verkade som att det var okej med Bella. Anna-Karin missuppfattade mig och släppte Bella från stängd bur - UTAN PROBLEM.
Jag tror både A-K och jag var lika positivt överraskade. Så kanske Bella kan få WR-licens framöver trots allt.
Jag tror hon har tuffat på sig lite.
Moya sprang två fulla lopp och vann bägge. Kul. Tikka och Dafne fick förstås också träna.
Sen hände något snöpligt. När vi hade ett par träningslopp kvar före fikat, så börjar det helt plötsligt att ryka från trasmaskinen. Och sen börjar den BRINNA. Riktigt stora lågor innan Bengt och Magnus fick stopp på elden.
Otäckt värre. Tydligen någon kortslutning som blivit. Så där var det slut på den träningen.
Det blev en trevlig fikapaus med "Moya-bullar" och "Ozzy-kaka". Katarina och jag bjöd på detta som lite firande av att Moya och Ozzy är klara med sina licenser. Det var uppskattat och ni kan tro att Katarina's annanas-paj med grädde är god!
Jag har fått testa på den tidigare och det är en riktig höjdare - tro mig.

På träningen ikväll så kom det ett par "nygamla" Whippetrace-personer också som inte har varit aktiva sen jag började med WR för 5 år sen. Dom hade en hane som inte gick av för hackor kan jag lova. Jag blev stört-förtjust i honom, men tyvärr så var han krypt fick jag veta. Men det är inte ofta jag faller för en hund så pladask. En enorm utstrålning.

Eftersom träningen inte fortsatte efter fikat så fick jag för mig att jag skulle träna Dafne lite på agility-plan. Gick ju en kurs med henne för två år sen och hon tycker det är skitkul. Det som är så fantastiskt roligt är att Dafne är så otroligt fokuserad. Hon lämnar mig inte med blicken mer än korta ögonblick, bara för att kolla in vad jag vill att hon ska göra härnäst.
Det är en rolig hund att jobba med på det sättet. Snabbtänkt och hennes intelligens slår alla dom andra flickornas hemmavid med hästlängder. När jag i kväll såg hur roligt hon hade så är jag jättesugen på att gå en fortsättningskurs i agility med henne. Kanske till hösten. Då börjar alla andra aktiviteter att lugna ner sig lite grann.
Katarina var kvar och hjälpte mig att fotografera, så foton nedanför har alltså Katarina tagit.
Här kommer lite kort på Dafne alltså:

"Är jag duktig matte"?


Stafetten är inte så lätt som det kan verka, men hon kom ihåg vad hon skulle göra.


Tunnlar bekommer inte Dafne det minsta. Ett moment som en hel del hundar
har svårt för i början.


Till och med en sån här tunnel är en baggis. Här måste hon "crawla" sig igenom.


Vipp-brädan är det som är lite otäckt om dom har för bråttom, så här
fick jag stötta lite så hon var med på "vippet" som kom.


Platsliggning på bordet gick också bra.


Alla som känner Dafne vet att hon ÄLSKAR att hoppa.


Högst upp på A-hindret.


Och hopp genom ring är också lika kul.


På väg ner från A-hindret.


Hej och hå och hopp genom ringen igen.


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 3 kommentarer
2008-07-23 -- Mot Norrköping

Nu är gräsmattan klippt och någon nybakad kaka att ta med till racet blev det inte eftersom jag fick besök men jag får stanna på vägen och köpa något gott i stället.
Får se om jag uppdaterar med lite bilder senare i kväll när jag kommer hem igen.
Lite "avis" på mina föräldrar som ikväll ska gå och kika på revy på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg.
Det blir säkert jättekul! Jag gillar "Dag-Otto" skarpt!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-23 -- Whippetraceträning

Ikväll bär det iväg till Norrköping på WR-träning. Bra att hundarna får komma igång nu igen efter sommaruppehållet på banan. I övrigt blir det gräsklippning för hela slanten idag.
På lördag ska jag vara funktionär på EM i Lure Coursing. Blir spännande att se vilka utländska hundar som kommer till Sverige.
Oj - nu får jag visst främmande ser jag......
  


· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer
2008-07-22 -- Trevliga valpköpare

Har i dag haft besök av mycket trevliga "valp-tingare" till min nästkommande kull efter lilla Moya. Mycket trevligt par som har ambitioner inom LC och WR framöver. Sånt engagemang redan nu - trots att Moya inte ens är parad än - är ju beundransvärt! (Moya kommer löpa någon gång mellan november och januari om jag tror rätt....).
Verkligen roligt att kombinationen Moya och Pricken verkar ge "utslag" hos intressenter som har lite kunskap om
race-linjerna!!!!!!!!!
Ska nu kolla lite på "Morden i Midsommer". Det kan ju verkligen inte finnas så många kvar i den lilla engelska byn?
Jag har ju kollat avsnitt efter avsnitt och det brukar vara minst tre stycken som "går åt" varje avsnitt.............
Och vad jag förstått så är det en väldigt "liten by" (och även påhittad sådan kan tilläggas).
I morgon ska jag gå spår med Dixe, Moya, Dafne och Aditi. Har lagt ut spåren själv idag. En kompis som är viltspårs-instruktör kommer hit i morgon och ger sina synpunkter på hundarnas "spår-sinne". Det blir kul värre!· Kommentera inlägget här ·
Allmänt 0 kommentarer