2008-02-13-- Morgonproceduren hemma

Idag skiner solen igen. Härligt! Jag sitter på jobbet och tar frukostrasten till att uppdatera bloggen idag.
Kl 13 har jag fått tid för biltvätt. Har bokat en tid hos TP:s tvätt och rekond här i Motala. Fick tipset av en kollega att dom var bra. Kostar 150 kr och då dammsuger dom tydligen även golvet inne i bilen. Tycker inte alls det var dyrt!
150 kr för handtvätt av bilen och dammsugning.......... Och man kan sätta sig och vänta och läsa en tidning under tiden.
Måste bara berätta också om mina sex Whippet-tjejor och deras beteende varje morgon hemmavid innan jag åker till jobbet.
Klockan ringer och matte (dvs jag) stiger ur sängen och börjar mina morgonbestyr. Sen försöker jag väcka mina hundar så dom kan gå ut och rasta av sig. Den här proceduren är inte lätt kan jag säga! Tikka och Dafne brukar komma direkt man ropar. Dom brukar vara "nödiga" på morgonen och är lite mer lättväckta än övriga fyra brudar.
Dom sista måste jag "gräva fram" under täcket och skaka lite på för att få dom att vakna till liv. Då brukar Bella och Aditi piggna till så pass mycket att dom kan tänka sig att gå ut en stund även dom.
Sen kommer vi då till "dagens ungdom" som jag brukar säga: Alltså Moya 15 månader och Dixie snart 7 månader gamla. Fullständigt hopplösa att få ut på morgonen. Jag ropar, lyfter på täcket, pussar dom på nosen - nej ingenting hjälper. Det slutar oftast med att jag blir tvungen att lyfta ner dom från sängen. Då brukar Dixie åtminstone tänka att - OK, är man ändå på benen kan man ju lika gärna ut och kissa lite då.........
Moya däremot bör man bära ända ut på trappen! I bästa fall går hon då ut och kissar. I sämsta fall kryper hon ihop bakom ytterdörren med ögon som så förebrående blänger på matte precis som att: Hur kan Du matte?
Jag sov ju! Jag vill inte vakna.......... Då lägger jag mig väl här i kylan då i stället...........
I dessa lägen så finns bara en sak kvar att göra. Det är att lyfta henne ända ut på gräsmattan. I samma sekund som jag sätter ner henne, så sänker hon rumpan och kissar, för att sedan titta på mig med en blick som ber mig att bära tillbaka henne in i sängen.......... (Vilket "matten" förstås också gör).
Nåväl, alla hundar rastade efter ett visst tjat och viss hjälp från matte. Det sista jag gör innan jag åker hemifrån är att jag ser till att alla sex tjejorna ligger nedbäddade under täcket i sängen. Brukar inte krävas några speciella insatser för detta - dom är oerhört duktiga på att "grotta ner sig" under täcket allihopa.
Sen sover dom gott tills "moffa" ("morfar = min far) kommer upp. Visst har dom det mysigt mina tjejor.
Bortskämda? Nej - inte alls..........

Idag ska jag nog köpa hem en bukett med tulpaner. Jag älskar tulpaner och det där "gnisslande" ljudet av tulpan-stjälkar när man arrangerar buketten är ett så härligt ljud och påminner mig om våren som snart är här!
image707

Kommentarer
Postat av: Janet

Hon är ju så skön Moya på morgonen, och sen att hon är den där lilla bestämda damen gör det ju inte lättare. Ska bli så kul att träffa tjejorna igen. Kram Janet

2008-02-13 @ 13:57:37
URL: http://janet.doggyblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback